Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

FOTO. Impresionant. Un tânăr pedalează din Dublin la Satu Mare pentru a-i ajuta pe copiii sărmani

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Satu Mare, a pornit în data de 8 iunie 2021 cu bicicleta din Dublin spre orașul în care s-a născut și a crescut până la vârsta de 19 ani, titrează smlive.ro. Nagy Szabolcs Reimond are o poveste impresionantă. Tânărul vrea să-i ajute pe copiii sărmani din județ și le transmite un mesaj puternic părinților.

Tânărul sătmărean și-a propus să facă 2000 de kilometri în 12 zile. În primele 3 zile a parcurs aproximativ 550 de km, trecând cu feribotul din Dublin în Liverpool, pedalând până în Londra.

Povestea impresionantă a sătmăreanului și ce spune acesta despre cursa vieții lui, în textul de mai jos:

,,Numele meu este Nagy Szabolcs Reimond și am 26 de ani. Sunt născut și crescut în Satu Mare până la vârsta de 19 ani. La 19 ani mi-am luat inima în dinți și am plecat în lumea cea mare, în Londra.

Inițial am pornit cu ideea să fac 2000 de km, însă este extraordinar feeling-ul și conexiunea cu natura. 2000 de km am calculat că fac în 12 zile, în 3 zile am facut aproximativ 550 de km, trecând din Dublin în Liverpool cu feribotul și din Liverpool pedalând până în Londra. Aici am dormit la vărul meu, pe care nu l-am mai vazut de ceva timp și cu care am stat la povesti toata noaptea de joi spre vineri. Atunci mi-am dat seama ca nu sunt în nicio cursă și că vreau să cunosc mai mulți oameni, mai multe povești. Cu toții avem o poveste de spus în lumea aceasta, însă niciodată nu știm din care poveste se va naște un luptător, un războinic. Foarte mulți dintre noi tinem furie și supărare în noi, până când nu mai putem să controlăm acele emoții. În cazul meu și în cazul vărului meu, am avut o copilărie grea și am ajuns să scoatem animalul afară din noi și să nu mai cădem din nou. Eu am ales să fac acest jurnal pe bicicletă, iar varul meu vrea să fie culturist, iar acum se antrenează pentru asta.

Având în vedere că am să fac un total de aproximativ 2600 de km, vreau să fac în total 20 de zile pe drum, însă dacă am să ajung acasă mai repede va fi istorie! Deocamdată asta simt, să văd lumea, să las copilul supărat și distrus din mine pe drum și să duc acasă un copil cu sufletul încărcat și cu o motivație care să poată schimba alți copii care poartă aceeași bocanci ca și mine!

Am ajuns să fac acest proiect pe baza suferinței acumulate în anii precedenți, în care m-am străduit să fac, să dreg și tot timpul voiam doar un sfat sau o alinare de la părinți. Probabil ei nu au crescut așa, este de înțeles, trăim o altă generație, o altă eră. Suntem în anul 2021, într-o pandemie, sau mă rog, spre finalul acesteia, nici nu mai știu.

Prin acest proiect creat de mine, „Be The Love Generation”, mi-aș dori în primul rând sa ajut copiii nevoiași din satele învecinate cu Satu Mare care nu au condiții necesare de a trăi decent. Mă refer strict la basic, mâncare, hăinuțe, rechizite școlare, etc,  să le dăm un început în viață. Vine o generație peste noi care, din păcate a ieșit de sub control și de vină suntem doar noi! Nu mai avem tineri care să fie dornici să fie sportivi, pompieri, polițișiti, medici, profesori, însă avem tik tok-eri și snapchat-eri adică generația care știe tot, dar defapt habar nu au de nimic. Este trist că ne lăsăm așa viitoarea generație, iar după aceea ne plângem că oare de ce și-a pus capăt zilelor copilul nostru la 16-17 ani din cauza unui băiat sau a unei fete (e doar un exemplu). Însă din păcate chiar se ajunge aici, copiii intră în depresie. Și eu am fost acolo, dar am găsit puterea de a mă ridica și acum! I’m the best for myself! Trebuie să ne susținem!

Am 3 accidente, o operație pe creier și 3 tentative de sinucidere. Am o familie pe care o iubesc, însă care nu m-a susținut în mai nimic în viață. Nu sunt supărat pe ei, pentru că m-au crescut așa cum au putut și le mulțumesc tot timpul pentru asta. Astfel vrea să transmit un mesaj către toți părinții: acordați atenție copiilor voștri, copiii din ziua de azi suferă și ne mirăm din ce cauză ajunge tineretul sub influența drogurilor la vârste fragede! Copiii au nevoie de părerea părinților, au nevoie de susținerea lor sau de critica acestora. Sunt ferm convins că sunt copii care au voință și putere de a iniția idei mărețe, însă părinții sunt prea ocupați cu munca, cu social media și copilul renunță la visele sale, așa anii trec, copilul devine dependent de droguri, de jocuri și de multe altele. După aceea,  tot noi suntem de vină că nu am devenit nimeni în viață! Nu este doar vina noastră!

Cu acest mesaj aș vrea să trezesc toți părinții, să pună mai multă atenție pe statutul copiilor, defapt să știe mai multe despre copilul lor. În ziua de azi părinții au ajuns să nu își cunoască propriul copil, drept dovadă avem o gramădă de exemple în care adolescenții fac o grămadă de prostii și ajung la spital, iar părinții sunt șocați de faptul că copilul lor a ajuns în stadiul acela cu droguri/alcool/violență/jocuri etc.

Social media a ajuns să ne folosească viețile, în loc să folosim noi social media. În fiecare copil există un luptător și un visător, care are idei și ar vrea să le fructifice. Copilul împărtășește visele cu persoanele cele mai drage lui, cu parinții, frati, surori, iar atunci când ei nu sunt ascultați și bagați în seamă, o lume întreagă se prăbușeste în sufletele lor, așa cum s-a întamplat și în al meu.

Aș vrea să transmit tuturor copiilor să nu le fie frică să vorbească, să își împărtășească părerile și dorințele. Să fim uniți și să ne ajutăm unul pe altul.”

SURSA: smlive.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.