Ultima actualizare: ieri, 23:07
Locale

FOTO/VIDEO. Câine blocat de ape, recuperat de Salvamont după mai bine de 8 ore

Un câine care a rămas blocat într-o zonă izolată a râului Vasel, județul Maramureș, a fost salvat, luni, de salvamontiști, după o intervenție care a durat mai bine de 8 ore, titrează Digi24.

Potrivit Directorului Serviciului Jedețean Public-Salvamont Maramureș, Dan Benga, autoritățile au fost sesizate de dimineață pe pagina de Facebook de o femeie care fusese duminică în drumeție cu Mocăniţa pe Valea Vaserului că un câine este izolat pe malul unui râu, unde nu se putea ajunge din cauza accesului dificil și a debitului mare de apă.

După sesizare, salvamontiștii din zona montană a Munţilor Maramureşului şi Pietrosul Rodnei s-au mobilizat imediat pentru a salva câinele.

„Cei care lucrează în zonă au confirmat faptul ca într-adevăr câinele este izolat într-o zonă în care nu există posibilitatea de a ajunge decât prin apă. În urma analizei situaţiei s-a decis intervenţia de urgenţă (datorită atenţionărilor meteo care anunţau ploi în următoarele zile existând riscul creşterii debitului de apă)”, a precizat Dan Benga.

Intervenția salvamontiștilor a durat mai bine de 8 ore

În misiunea de recuperare au plecat salvatorii montani voluntari ai SPJ Salvamont Maramureș din formația Vișeu.

Intervenția a durat mai bine de 8 ore, timp în care salvatorii au parcurs peste 16 kilometri atât motorizat, cât și la pas, intrând în apă, legați și asigurați în corzi, dat fiind debitul crescut al apei și problemelor cauzate de bolovanii și crengile din râu.

În cele din urmă, câinele a fost extras din zona în care se afla de mai mult timp. Câinele este bine și va ajunge acasă la femeia care a semnalat cazul la Salvamont Maramureş.

Un comentariu

  1. SaN Răspunde

    Bravo, Felicitări!
    Jos Pălăria față de astfel de oameni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.