Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO/VIDEO. Contrabandist prins în flagrant la Petea. Polițiștii au confiscat mii de pachete cu țigări

În data de 7 iunie, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control specifice ieşirii din România un cetăţean român, în vârstă de 27 de ani, din judeţul Maramureş. Acesta conducea o autoutilitară înmatriculată în România.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Şoferul a declarat că transportă pahare din sticlă şi îndulcitor, dar cu ocazia verificărilor polițiștii au constatat că, de fapt, coletele conţineau ţigări de provenienţă extracomunitară. În unul dintre paleţi, încărcat aparent cu pahare lucrate manual, în 14 colete au fost descoperite pachete cu ţigări. De asemenea, în alte două cutii care, conform documentelor, ar fi trebuit să conţină îndulcitor, se aflau pungi cu tutun pentru narghilea.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.300 pachete de ţigări, în valoare de 85.410 lei şi 434 kg tutun pentru narghilea, în valoare de 43.400 lei. Marfa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Sursa: Poliția de Frontieră

3 comentarii

  1. Ășâțî Răspunde

    Stimați jurnaliști!
    Ia mai faceți o mică anchetă, despre ce se întâmplă cu țigările confiscate! Că despre asta încă n-am văzut niciun articol niciodată.

  2. Gheorghe Răspunde

    Un fleac,un mizilic.La cât se aduce,se vinde și se tranzitează aceasta,,captura”este cât un scuipat în Someș.Atâta vreme cât va fi cerința și oamenii vor fuma astfel de mizerii,se vor tranzita la greu și cineva va face bani grei fără sa plătească vreun bănuț la stat.

    • Walker de Szatmar Răspunde

      Oare dacă prețul de cumpărare ar fi același în UE, nu s-ar reduce acest tip de comerț ilicit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.