Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO/VIDEO. Ultimele versuri ale lui Eminescu, rostite la Satu Mare

Ultimele versuri ale lui Eminescu au fost rostite astăzi la Satu Mare, în cadrul evenimentului care a marcat 132 de ani de la moartea poetului nepereche.

Așa cum a intrat deja în tradiția sătmărenilor, în fiecare an, la 15 iunie este comemorat Mihai Eminescu. Astăzi, la bustul amplasat în fața Colegiului Național Mihai Eminescu, sătmărenii l-au omagiat pe marele poet, la împlinirea a 132 de ani de la trecerea în nemurire. Evenimentul a debutat în această dimineață la ora 10:00, la bustul poetului, iar mai apoi a urmat un moment omagial la Monumentul Limbii Române de la Muzeul de Artă.

În cadrul evenimentului de la bustul lui Eminescu, scriitorul Felician Pop a recitat una din poeziile neștiute ale marelui poet. Se spune că imediat după moartea lui Mihai Eminescu, medicii au găsit în halatul poetului un mic carnețel cu versuri. Erau ultimele versuri ale lui Eminescu și se presupune că au fost scrise de poet în ultima oră de viață.

Ultimele versuri ale lui Mihai Eminescu:

Nu e păcat?

Ca să se lepede

Clipa cea repede

Ce ni s-a dat?

La eveniment au fost prezenți scriitori, poeți și oameni de cultură din Satu Mare, printre care îi amintim pe scriitorul Felician Pop și directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Robert Laszlo.

 

 

Un comentariu

  1. ;)))) Răspunde

    Finutu Beseni macar poze pa la busturi sa faca daca atributii nu are la Consiliul Judetean in calitate de vicepresedinte…..asta inseamna sa fi prost!:))))))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.