Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

HARTĂ. Avertizare meteo nouă pentru județul Satu Mare

Avertizare meteo nouă pentru județul Satu Mare. Meteorologii au emis pentru această zi o nouă avertizare meteorologică pentru întreaga ţară, judeţul Satu Mare fiind sub cod galben de vijelii.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată Interval de valabilitate: 26 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00
Zone afectate: conform textului

       În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și pe alocuri în Banat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

   Notă: Local în sudul și estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină, ploi abundente Interval de valabilitate: 26 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00
Zone afectate: conform textului și hărții

       În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și local în Transilvania și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Aceasta se va manifesta prin vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 70 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.