Ultima actualizare: azi, 13:46

Locale

FOTO/VIDEO. Furtună la Satu Mare. Copaci doborâţi, drumuri inundate

Furtună la Satu Mare. Mai mulţi copaci au fost doborâţi azi noapte de furtună în municipiul Satu Mare.

Vântul a doborât mai mulţi copaci, a rupt crengi, umbrele, a afectat parţial mai multe acoperişuri iar din cauza ploii abundente mai multe sectoare de drum şi pasaje au fost inundate.

Judeţul s-a aflat până azi dimineaţa la ora 6 sub cod portocaliu de vijelii.

,,În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni.  Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp’’, au anunțat meteorologii.

În urma fenomenelor meteo, în judetul Satu Mare, până în 26.06.2021 ora 10:35, potrivit ISU Satu Mare, s-a intervenit după cum urmeaza:

S-a intervenit cu 19 subofițeri si 6 autospeciale la degajarea a 5 copaci si evacuarea apei dintr-o curte:
•12:10 – Copac căzut pe partea carosabilă , pe str. Aurora, Nr. 17- o autospecială de descarcerare cu 3 subofițeri;
•12:19 – Copac căzut pe partea carosabilă in Moftin, DN 19 – o autospecială de descarcerare cu 3 subofițeri;
•12:40 – Copac căzut pe partea carosabilă, pe str. Prahova, Nr.7 – o autospecială de descarcerare cu 3 subofițeri;
•02:05 – Curte inundată in loc Negrești str. Turului Nr. 10 – 4 subofițeri cu o autospecială de stingere dotată cu motopompă;
•05:42 – Copac căzut pe firele de curent, str. Botizului – o autospecială de descarcerare cu 3 subofițeri;
•10:03 – Creangă ruptă căzută pe partea carosabilă, în municipiul Satu Mare, str G. Coșbuc colț cu str. Vasile Lucaciu – o autospecială de descarcerare cu 3 subofițeri.

8 comentarii

  1. ciprian Răspunde

    Influenţa noastră asupra naturii a devenit tot mai rea, ca atare nu este surprinzător dacă natura ne pedepseste

  2. ... Răspunde

    @ciprian, natura nu ne pedepsește. Își urmărește cursul normal cum știe mai bine. Acum că noi am cam dereglat tot ce se poate trebuie să-și descarce tensiunea acumulată cumva. Problema va fi când se va opri curentul Golfului și nordul Europei va fi ceva similar nordului Canadei. Atunci când vor începe să vină refugiații climatici dinspre nord, care atenție au și bani să ne cumpere și pământurile cu tot ce este pe ele, na atunci vreau să văd ce vor zice otoritățile care au tot amânat tot ce se putea amâna. Asta-i crudul adevăr. Iar în Siberia ori Canada când se vor elibera pungile enorme de metan acumulate în zeci de mii de ani în permafrostul de acolo și vom avea incendii forestiere de zeci de ori cât cele actuale din California, ce vom face? Asta ne așteaptă. Plus de exemplu prăbușirea industriei pescuitului care (nu-i așa?) este strict legată de curenții marini. Ce am prezentat succint nu sunt scenarii alarmiste. Deja sunt semne în acest sens. Și am impresia că am trecut demult de pragul în care fenomenul se poate inversa.

    • AziNu Răspunde

      Ai dreptate . Chiar ma bucur ca mai sunt oameni care constientizeaza ce ne asteapta . Daca cineva spune ca schimbarea climatica e doar ceva natural si nu are treaba cu industrializarea, insemana ca nu s-o documentat . O auzit o stire cu titlu de genu ” Incalzirea globala – o farsa” si cam atat. Problema e mai grava decat se arata, dovada e si graficul ala cu CO2 . Efectele vin intarziat, dar au aparut deja. Am trecut de curba aia exponentiala si mergem pe verticala in sus …

      • ... Răspunde

        Una din cele mai mari probleme va fi creșterea exponențială a temperaturii apei oceanelor. Încălzindu-se se schimbă termodinamica reacțiilor care au loc în apă. Pe românește se vor dizolva cochiliile gastropodelor (melci) și va scădea vertiginos nivelul oxigenului dizolvat din apă. Care scădere va determina mortalitate imensă puscicolă. Ca să nu mai spun că vor dispărea treptat și coralii. Cred că nu trebuie să prezint ce atrage asta după sine. Dar ne merităm soartă. Deja în 1992 sau 1993 la convenția despre mediu de la Rio era prea târziu. Toată lumea se gândește numai la ce câștigă și nu se gândește la consecințe. Vom ajunge acolo că unii pe principiul psta al jefuirii naturii se vor superîmbogăți dar tot degeaba pentru că tot ce va trebui să cumpere va fi mai rar, mai greu de procurat deci implicit infinit mai scump. Caz concret scumpirea uleiului. S-a scumpit cu 35% așa încet-încet într-un an. Și vor urma și celelalte produse. Pe loc fruntaș va fi carnea de vită. Să nu spuneți apoi că nu v-am spus. Această pandemie are și rolul de a ne remodela cu forța dacă este cazul obiceiurile de consum.

        • covid 19 Răspunde

          N-o să zic că nu ne-ai spus! Aşa le zici, ca din carte! Fără mişto!

          • ToldYa

            In tot acest timp Nostradamus de Satu Mare ne-a atentionat si nimeni nu l-a luat in serios…

  3. AziNu Răspunde

    O facut fatza canalizarea de la pasajul din Soarelui WOW!

  4. ... Răspunde

    @ToldYa, vrei să fii și tu Harold the humorist. Mult succes! Mai ai de lucru. Eu nu am ce să-ți fac dacă nu observi ce este evident. Probabil nu tu faci cumpărăturile. Dar când și carnea de porc se va scumpi (în curând) cu vreo 20-25% sunt curios ce vei spune. Dealtfel să știi că urăsc când constat că iarăși am dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.