Ultima actualizare: ieri, 19:27
Locale

Hotărâre CNSU: Nunțile și botezurile se pot ține până la 2 noaptea

Guvernul a aprobat modificarea hotărârii privind prelungirea stării de alertă, astfel încât nunţile şi botezurile se vor putea desfăşura până la ora 2,00 noaptea, titrează Digi24.

„Un lucru foarte bun, o veste foarte bună în ceea ce priveşte nunţile şi botezurile – ele pot să rămână deschise până la ora 2 noaptea”, a declarat Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

HOTĂRÂRE nr. 36 din 03.06.2021

privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 precum și modificarea și completarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28 din 14.05.2021

Având în vedere necesitatea reglementării unitare a măsurilor aplicabile elevilor/studenților și lucrătorilor transfrontalieri care fac nevata de la școală/locul de muncă situat într-o țară, la domiciliul situat într-o altă țară, precum și nevoia de adaptare a programului de desfășurare a anumitor activități la cerințele sociale, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 5 alin. (3) lit. f, din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 4 și art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art. 1Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri), să fie permisă până la ora 2,00.

Art. 2Hotărârea nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu modificările și completările ulterioare prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații nr. 32 și 35, se modifică și se completează astfel:

1. La art. 3 alin. (2) se abrogă lit. e).

2. La art. 3 alin. (2) după litera s) se introduc două noi litere t) și u), cu următorul cuprins:

t) lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova;

u) elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

Art. 3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Sursa: Digi24

14 comentarii

 1. alina Răspunde

  Oare la 2 noaptea viseaza Catu prostiille astea?

  • Romanistan citizen Răspunde

   Nu cred. Dar asta demonstrează ce spun de o vreme. Adică se vrea de fapt limitarea mișcării. Prea mult ne mișcăm, prea mult vedem și prea mult se consumă. Ai să vezi când trec în curând să te convingă despre carnea care nu este din carne că ce bună este și ce bine este să stai mai mult sau de tot acasă! Că ești mai liniștit, nu consumi benzină și bani. Iar fiind online toate contactele și gândurile tale sunt vizibile! Ai să vezi! Urmează și limitarea posibilității de a ține animale de companie. Ai să afli că TU ASTFEL consumi resurse prețioase și de fapt ar fi un lux! Roman foileton de groază!!!! Nu vă certați cu mine. Ce am zis acum un an până acum se adeverește.

   • IT Răspunde

    Iarasi ti s-a urcat la cap teoria conspiratiei.Las-o mai moale.
    In rest cu mici exceptii nuntasii dupa tort incep sa dispara .
    Cine naiba mai are energie dupa 2 noaptea ?
    Ar trebui inceput mai devreme ,ca la americani.
    Statul vrea sa consumi benzina ,castiga cel mai mult,are cea mai mare acciza.
    Nici eu nu sunt de acord cu animale la bloc.Cainii de talie mai mare chiar sunt afectati ,ei au nevoie de mai multa miscare.Iar noi de spatii verzi din jurul blocului fara rahat de caine.

   • Vegan Maria Răspunde

    Carnea e plina de hormoni ,de antibiotice, iar cele ce primesc cereale au si ierbicide din greu,agricultura se face cu chimicale .Pe vremuri frigeai un gratar ,ramanea la fel de mare ,acum se face jumatate .Incearca.

   • The Economist Răspunde

    Consumul duce economia,nu consumi ,nu trece marfa ,fabricantul face profit mai mic ,reduce salarii si oamenii de la locul de munca .Scad taxele,veniturile la stat ,scad banii alocati pt tot : investitii ,sanatate ,educatie etc .

 2. Romanistan citizen Răspunde

  În schimb vă recomand să vă vaccinațiu copiii. Asta la modul foarte serios. În etapa a treia va apărea un virus care va ataca chiar tineretul care până acum nu a fost afectat mai deloc. Nu e glumă. Prin cum s-a gestionat boala până acum nu văd șanse să gestionăm treaba mai bine dacă apare o astfel de grozăvie.
  V-am zis și pe asta acum vreo 6 luni.

  • gogu Răspunde

   Mai bine mergi si lucreaza ceva ,ai timp prea mult sa aburesti lumea cu prostiile tale.

   • IT Răspunde

    Cred ca @ Altu si restul ,inclusiv Romanistan citizen este un parazit al societatii !
    Si mai si delireaza.

    • covid 19 Răspunde

     @IT, Prietene notează: @Altu nu prea postează sub alte nick-uri decât la răspunsuri gen @xxx. @Romanistan citizen, @…, @Deer Hunter şi multe ale ,,@” sunt unul şi acelaşi. Dar ce importanţă are? Eşti cam înverşunat pe cei doi. Nu merită! Cei care postăm aiurea pe aici suntem toţi nişte frustraţi fără ocupaţie. M-am băgat şi eu să combat antivacciniştii dar, în ultima vreme mi-am dat seama că nu e în regulă şi am rărit postările. Am spus ,,rărit”.😉

     • 👍

      “Cei care postăm aiurea pe aici suntem toţi nişte frustraţi fără ocupaţie”.
      Cea mai reala si sincera fraza . Bravo 👍

     • Altu

      @covid19,la început ,când a apărut marea manipulare covid și articolele despre acest subiect eram câțiva comentatori fideli: eu,tu,…, sătmărean, golf,etc. Noi, avem păreri diferite,dar am păstrat o anumită decență în comentarii cu mici excepții ( când m-a scos cineva din sărite și aveam și o zi mai proastă am sărit și eu calul). Sub alte nick-uri,eu nu postez,am făcut-o o dată și m-ai mirosit,bravo. Acum nu prea postez și nu răspund pt că nivelul a ajuns prea jos,doar invective. Domnul @ IT e îndrăgostit de mine,dar ca să rezolvăm problema îi permit să îmi facă un sex oral ,cu protecție bineînțeles. Pe tine @covid19,te invit la un pescuit sau după o zi de grădinărit la un grătar și o bere. Amu că ești vaccinat nu cred că ai avea frică de mine.

     • IT

      Crezi ca trucul tine? Ai ajuns sa postezi si ca covid19? Rau ai ajuns, ca sa convingi lumea cu prostiile tale. Cica nu postezi sub alte nick uri. Marea majoritate, jumatate sunt de la tine @altu & co

  • London Boy Răspunde

   Tu te crezi distept ,dar cu toate ca numarul este mic,mor si copii si tineri de covid .
   Child deaths tied to covid-19 remain remarkably low, months into U.S. pandemic
   by Lenny Bernstein
   About 100 children and adolescents have succumbed to the disease even as the national death toll passes 200,000.

   • Romanistan citizen Răspunde

    Măcar tu ai observat! Când spune omul că ar cam trebui vaccinați copiii din mai multe motive vine unul @IT pe aici și debitează niște prostii monumentale. Mai și mă confundă cu cineva. Dacă spun că oamenii, anumite categorii chiar ar trebui vaccinate acum și aia e bai măi, @IT-ule??? Să nu cumva să oboșești să-mi răspunzi că oricum nu mă interesează. Chiar ești bolnav.
    Observația singură a mea ar fi că în UK unde s-au cam vaccinat mulți au emoții cu varianat delta. Se par că AstraZeneca e cam paralel cu varianta indiană. Va fi o vară-toamnă cu transpirație la Londra. Și cum avem și noi destui românași în UK probabil în august și la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.