Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Investiţii uriaşe derulate de Apaserv. Contracte de peste 80 de milioane semnate astăzi

Directorul Apaserv Satu Mare, Ioan Leitner, a semnat astăzi, împreună cu reprezentanţii firmelor câştigătoare, două contracte de lucrări pentru dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare din județul Satu Mare.

Primul contract presupune extinderea sistemului de alimentare cu apă de la Carei către Tiream, Ghenci și a sistemului de canalizare din clusterul Carei și are o valoare de 52.235.657 lei fără TVA.

Lucrările vor consta în construirea conductei de aducțiune între localitățile Carei-Tiream-Ghenci, pe o lungime de aproximativ 12 km, construirea unei noi gospodării de apă în localitatea Tiream, construirea rețelei noi de alimentare cu apă în localitatea Ghenci pe o lungime de aproximativ 13 km cu 527 branșamente, respectiv construirea rețelei noi de canalizare în localitățile Sanislău, Tiream și Urziceni, pe o lungime de aproximativ 48 km cu 2378 de racorduri. Totodată, se vor construi 18 stații noi de pompare pentru ape uzate cu aproximativ 22 km de conductă sub presiune aferentă stațiilor de pompare.

Cel de-al doilea contract constă în extinderea sistemului de alimentare cu apă din Tășnad și a sistemului de canalizare din clusterul Tășnad cu o valoare de 34.216.658 lei.

Se vor construi conducte de aducțiune între localitățile Tășnad-Santău-Căuaș, pe o lungime de 9,6 km, se va extinde gospodăria de apă în localitatea Tășnad, se va extinde rețeaua de alimentare cu apă în localitățile Tășnad, Santău și Căuaș, pe o lungime de aproximativ 26 km cu 1129 branșamente, respectiv se va extinde rețeaua de canalizare în localitatea Tășnad și se vor construi rețele noi de canalizare în localitatea Santău, pe o lungime de aproximativ 19 km cu 858 de racorduri. Totodată, se vor construi 10 stații de pompare pentru ape uzate cu aproape 11 km de conductă sub presiune aferentă stațiilor de pompare.

Contractele fac parte din ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare, Regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020” în valoare totală de 990.485.533 lei fără TVA.

2 comentarii

  1. Anonim Răspunde

    Apa e scumpă cu toate modernizare ! ! !

  2. Nha Răspunde

    Nu cred ca va fi un motiv de bucurie pentru cetatenii din zona la ce tarife au astia . Dar “luxul” de a avea apa ( uneori murdara ) la robinet se plateste .Apa aPASERVULUI e mai scumpa decat electricitatea si gazul ca sa nu zic si ce diferente de infrastructura trebuie pentru transportul acestora. Si aposii sunt si monopol absolut ca aici n-ai alti furnizori .Jenant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.