Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Meteorologii anunță temperaturi ridicate. “Se va depăși pragul de caniculă”

Vremea se schimbă radical, iar zilele următoare vor aduce caniculă în România, titrează Digi24. Disconfortul termic se va accentua în cea mai mare parte a țării.

Meteorologul Alina Șerban a declarat, la Digi24, că vremea se va schimba în zilele următoare, iar temperaturile vor crește. Schimbarea de temperatură va fi influențată de o masă de aer cald, care va domina România în perioada imediat următoare.

,,Temperaturile vor fi în creștere treptat și vor ajunge la pragul caniculei. Chiar îl vor depăși. Vor fi maxime de 35 de grade și, uneori, chiar mai mult, la început în vestul țării. Canicula se va extinde și în restul țării. Cea mai afectată va fi zona de sud. Treptat vorbim de un disconfort termic mai accentuat, deoarece atmosfera este încă foarte bogată în umezeală”, a spus meteorologul.

Alertele meteorologice pentru disconfortul termic accentuat ar putea veni chiar începând de marți.

,,Vom înregistra, la scara întregii țări, valori maxime în jurul a 36 de grade Celsius, iar vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, izolat caniculară în partea de vest și sud-vest. În Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei se pot consemna valori de 36 de grade. În restul țării, acolo unde este posibil să mai avem perioade de instabilitate atmosferică, maximele nu vor depăși probabil 23-25 de grade. Însă de miercuri vremea va continua să se încălzească în aproape toată țara, va deveni caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, local în Transilvania și Maramureș, precum și în restul țării”, a anunțat la Digi4 directorul ANM, Elena Mateescu.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.