Ultima actualizare: azi, 17:23

Locale

Se pregăteşte un eveniment care să ţină loc Zilelor Oraşului. Se ţine Partium şi Street Music Festival

Primăria Satu Mare şi Centrul Cultural G.M. Zamfirescu pregătesc un eveniment de amploare care să ţină loc în acest an Zilelor Municipiului Satu Mare. Anunţul a fost făcut de către primarul Kereskenyi Gabor în cadrul emisiunii PortalSM LIVE, sub rezerva că totul depinde de restricţiile care vor fi în vigoare.

Primarul a arătat că după această pandemie sătmărenii sunt foarte dornici de evenimente şi a explicat că Zilele Oraşului nu pot fi organizare în acest an după obiceiul anilor trecuţi, însă a afirmat că în luna septembrie se doreşte organizarea unor evenimente care să ţină loc acestei sărbători a oraşului.

„Sătmărenii sunt înfometați de evenimente culturale, de divertisment, sportive, dar în general de evenimente organizate în aer liber, drept pentru care am început după primele măsuri de relaxare cu această săptămână copiilor și tinerilor, care pot să vă spun că a fost un eveniment de succes organizat de către Primăria Satu Mare împreună cu instituția noastră, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu. Au fost 13 programe în decursul săptămânii trecute – concerte, workshopuri, teatru de păpuși, cinema – toate spectacolele au fost organizate cu prezență maximă prevăzută de reglementările anti COVID încă în vigoare”, a spus Kereskenyi.

El a arătat că ar putea avea loc concerte ale unor formaţii mari din ţară şi străinătate.

“Pe tot parcursul verii intenționăm să organizăm evenimente culturale, de divertisment, prin G.M. Zamfirescu, dacă se va putea, atunci, bine-înțeles, ne dorim ca undeva la începutul sau cel târziu prin mijlocul lunii septembrie să organizăm un eveniment mai mare, de anvergură, chiar cu sute sau cu maximum care va fi la momentul respectiv posibil. Nu denumim Ziua Orașului pentru că dorim ca după ce se va normaliza totul, să revenim ca în ultimul weekend din luna mai să fie organizate Zilele Orașului, dar să fie un eveniment în care să satisfacă doleanțele tuturor care își doresc concerte mari, chiar dacă se poate și formații din străinătate, vedete din România, să fie ceva mai mare”, a declarat edilul.

Organizarea evenimentelor, depinde însă de restricţiile care vor fi în vigoare.

“Depinde de foarte multe: de conjunctura cu care vom avea de-a face în luna august, dar actualmente așa se pare că vom putea organiza. Echipa care se ocupă de la noi cu evenimente, în frunte cu domnul Butka, dar și colegii dânsului, chiar vreau să îi laud. Înainte de a putea organiza aceste eveniment de săptămâna trecută, chiar de la Paștele Catolic sau chiar Ortodox deja ei au și pregătit. Să vadă sătmărenii că aceste instituții, care funcționează din bani publici, chiar dacă nu avem condiții propice să organizăm evenimente, dar totuşi având în vedere că acei oameni iau salariul, trebuie să aibă obiectul muncii, i-am pus și au înțeles ideea că trebuie să organizeze ceva. Și ați văzut”, a mai spus primarul.

În peroada următoare vor avea loc Caravana TIFF, Samfest Jazz&Wine.

“În septembrie acestea trebuie să se culminteze într-un eveniment mai mare care sperăm că va ține locul în acest an Zilelor Orașului. Nu credem în momentul de față că va fi posibil să organizăm ceva pentru și cu zeci de mii de participanți, dar dacă se poate, așa cum evoluează procesul de vaccinare, eu sunt convins că vom putea face ceva splendid și de calitate”, a mai afirmat Kereskenyi.

Emisiunea integrală poate fi urmărită în videoclipul următor:

23 comentarii

  1. Hahaha Răspunde

    Ungure…. ai inlocuit ziua orasului cu paritum ? Fain ! Deaia te-am votat.

  2. Csaba Răspunde

    O altă ,,decizie ” marca UDMR-dezbină!
    Ce dracu avem noi cu sărbătoarea asta Partium . Poste ne explică și nouă, muritorilor de rând, ce înseamnă pentru etnici maghiari cetățeni români, această sărbătoare cu tentă iredentistă!

    • Observator Răspunde

      Ai perfecta dreptate ! Plus că , dacă din greșeala vorbesti limba romana in acel ….cadru , esti luat in vizor (la propriu si la figurat ) . Am fost intr-un an , mi-a lasat un gust amar ; se vedea clar că n-am ce căuta acolo (eu si familia , vorbitori de limba română ) – aere de …superioritate , desconsiderație , lipsă de amabilitate și aș mai putea continua , dar , mai bine nu ……

  3. Zoltan Răspunde

    Cine știe să citească românește vede că se organizează Ziua Orașului în septembrie!

  4. Garuboz Răspunde

    Gabore eu nu sunt insetat de evenimentele tale.

    • Ășâțî Răspunde

      @Garuboz, asta zici aici. Pe urmă parcă văd că ești primul la mici și bere la evenimentele organizate de el. Într-adevăr la cele culturale nu pot să te imaginez.

  5. mae Răspunde

    mai lasama cu prostiile tale de ungur

  6. @all Răspunde

    @all. Văz că e dezbatere aprinsă pe tema ce urât e primarul ungur că nu face iar ziua orașului. Chiar vă lipsește bazarul ăla ieftin și urât mirositor, scandalul și pishatul pe jos în tot centrul nou? Dacă ar fi după mine nu aș mai organiza așa ceva deloc.

    • anonim Răspunde

      Foarte bine vorbesti. Pentru ce naiba trebuie organizat atfel de festivaluri. Si mai ales unguru asta cu Paltium…..

  7. Garuboz Răspunde

    @Asati Nu maninc mici si nu beau bere ,de fapt eu nu am mers in centru niciodata cand au fost sarbatorite zilele orasului.Referitor la evenimentele culturale la care eu particip eu cred ca ai dreptate nu sunt cele organizate de tribul tau.

  8. JOHN Răspunde

    GATA FUGIT LA TINE COVIDU GABORE, TE AI VACCINAT?

  9. ciprian Răspunde

    h-Unii inteleg ca e o regiune, care a aparţinut defunctului regat medieval al Ungariei

  10. m Răspunde

    Asta chiar întrece orice obrăznicie ungurească!Nu se pot desfășura Zilele Satu Mare din cauze diverse???.Este ok.
    Dar să vii și să spui că în locul lor vei organiza Zilele Partium,este chiar o obrăznie,lipsă de bun simt, provocare și prostie husărească!Trebuie cheltuiți banii de la Consiliul Județean și nu putini!
    Cine i-a băgat în cap chestia asta lui Gabor,este ori cretin ori vită!Și amândoi boi!
    Aveți măcar bunul simt și înlocuiți-l pe G.M.Zamfirescu cu un ungur cunoscut doar de voi!

  11. Bucuresti Răspunde

    Foarte bine Gabore , fa ordine in coltul tau.

  12. alexx Răspunde

    3evenimente, 1zilele orasului…restul ce nu intereseaza pe voi, nu trebuie comentat

  13. Opinie Răspunde

    Trebuie sa ramanem lucizi in perioada aceasta a dezbinarii . Somnul ratiunii naste MONSTRII. Asta ati vrut asta aveti .

  14. Gabi Răspunde

    Muje la frajeri

  15. marria Răspunde

    Ca-i ungur..roman..neamt..oricum va bateti joc de toti.Bine ca se organizeaza..ce atatea comentarii!

  16. Crack Răspunde

    Nea Gabor, eu zic sa va ganditi la un eveniment ce impaca si ungurii si romanii. Eu propun un maxi GANG BANG , unguroaice + romani. Doar asa vor fi toti de acord. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.