Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

USR PLUS va propune în coaliție să nu mai existe domiciliul pe cartea de identitate

USR PLUS va propune coaliţiei de guvernare eliminarea adreselor de domiciliu de pe cărţile de identitate, titrează Adevărul. Dan Barna, copreşedintele partidului, a declarat că acest aspect ar genera „o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească”.

Vicepremierul Dan Barna doreşte renunţarea la „legătura artificială” dintre identitatea omului şi domiciliul din buletin.

„Un alt element important pe care-l vom discuta la coaliţie şi-l vom propune colegilor noştri este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea de identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiţionată de existenţa domiciulului pe respectiva carte de identitate”, a spus Dan Barna, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, a subliniat Barna, participarea la vot va fi „mult mai flexibilă şi mult mai firească”.

În prezent, românii îşi pot exprima votul la alegerile parlamentare şi locale doar în localitatea de domiciliu.

Sursa: Adevărul

19 comentarii

  1. Satmarean 1 Răspunde

    Ce mai copiati din vest mai nenorocitilor? Domiciliu sa nu mai fie in CI , parintii sa nu-i mai trecem, in certificatul de nastere sa figuram parinte 1 si 2. Nu va este rusine nemernicilor??????? Daca asta este UE ma lipsesc de ea,dar si de voi care stati in genunchi si incercati sa ne impuneti toate aberatiile lor.

    • Cetateanul Răspunde

      “Dincolo”, multi dupa o viata de munca nu-si permit o locuinta proprie . Trebuie dara sa urmam si noi exemplul, mi se pare absolut firesc !

  2. Sâcă Răspunde

    Căzuți in cap, ca de obicei. Păi dacă vor să voteze mai flexibil, schimbe legea votului .Pe zi ce trece ne trezim cu tot felul de tâmpiți, cărora numai de țara asta nu le pasă…

    • Cetateanul Răspunde

      Nu mi se par batuti in cap deloc . Daca au fraieri din belsug care sa-i voteze …

  3. Veterinarul Răspunde

    Am mai spus-o,acesti, pupincuriști USR-isti,fii de securiști,sunt cei mai periculoși in politica asta cică suflu nou…să plece în pizda mami lor și să facă ceva util că suntem vai de noi,nu exclud nici cealaltă clasa politică.

  4. ... Răspunde

    … adică urmează iar turismul electoral? Se dă liber la fenomen?

    • Ion Răspunde

      Furt calificat legal pe hârtie!La cravată!

    • Cetateanul Răspunde

      Nu, desteptule, poti vota o singura data, dar unde vrei tu, nu unde iti spune cineva!
      Daca esti plecat in concediu, ti se respecta dreptul de a vota!

      Voturile multiple s-au cam terminat dupa introducerea tabletelor, asa ca nu mai bateti coasa pesedista!

      • ... Răspunde

        Deșteptule! Cum votezi la alegerile locale pentru primar sau pentru consiliu local dacă ești să zicem plecat în delegație sau concediu în străinătate? BEC-ul îți citește în gânduri și trimite după fiecare cum îi vrea suflețelul lui buletinul de vot pe care îl dorește să zicem la mare la Constanța sau în Grecia? Cum votezi dacă nu ai buletin de vot verificat de comisie cu lista de candidați? Pe ce ștampilezi opțiunea ta aleasă? Habar nu ai!
        La alegerile generale da, acolo nu e problemă sau la europarlamentare dar la locale nu văd cum se poate.

        • Cetateanul Răspunde

          Simplu, desteptule! Chiar dacă datele privind adresa nu sunt trecute in document, la sectia de votare se va vedea adresa, si implicit daca ai dreptul sa votezi!
          Daca vorbim despre votul electronic, cel care sperie ciuma rosie, lucrurile se simplifica si mai mult!

          Nu esti retardat ca multi altii care comenteaza p-aci, nu polemiza aiurea doar ca nu este propus de catre partidul tau!

          • ...

            @Cetateanul. Și totuși îmi explici și mie cum decurge votul să zicem pentru mine într-un caz ipotetic? Să zicem sunt cu familia la Eforie Nord în concediu dar vreau să votez pentru alegerile locale din orașul meu. De unde mama măsii va ști comisia electorală locală că eu sunt așa mai supărat că vreau să-mi stric concediul și vrea să votez primarul? Nu de verificarea domiciliului sau de dreptul de vot și eventualul vot multiplu e vorba ci de efectiv modul fizic cum se teleportează buletinul de vot la secția la care mi se scoală mie să mă prezint! Nu pricepi că asta este ceva imposibil! Sau crezi că de acum la toate secțiile de vot vor fi buletine pentru fiecare alegere locală pentru fiecare localitate în parte?

          • Cetateanul

            Dupa CNP si serie buletin vei fi identificat, vei intra in sectia de vot unde ti se va pune la dispozitie O TABLETA pe care vei putea sa votezi exact candidatii din circumscriptia de care apartii!!
            STS are aplicatia pregatit de cativa ani, doar ca hienele politice (in special ale ciumei rosii) nu au permis lansarea acesteia! Atentie, vorbesc despre aplicatia care vine instalata doar pe tebletele STS care au acces doar intro retea securizata si pusa la dispozitie tot de catre STS, nu o aplicatie publica din appstore!
            In cativa ani, votul pe suport de hirtie va fi istorie, impreuna cu mare parte din clasa politica actuala, doar ca vor mai trece ceva ani …

  5. Gheorghe Răspunde

    Ce sa mai ceri unor prapaditi ca alde maro(barna) ciolos & company.Parca sunt loviti cu dosul p..lii in cap,scot la aberatii pe banda rulanta de zici ca le fata mintea numai bolunzenii.
    O tunat si io adunat pe toti sclerozatii in fruntea tarii,de la cel cu tzatza-n gura pan la cel cu barba sura sunt dusi cu pluta.Spune unul o prostie si imediat sar o gramada de prosti sa-l aclame si uite asa ne trezim ca nu ne vom mai indentifica decat ca membru 1……un milion sau ca ne vom imprieteni cu animalele si vom trai in sfere eterice si mai stiu e ce mama naibii puiaza neuronul sfrijit al celor de la usrplus.
    Pentru o mai mare documentare va las mai jos acest link care trebuie citit si inteles pe deplin ca sa va dati seama cine ne conduc.

    https://www.g4media.ro/oana-bogdan-membra-in-conducerea-plus-numita-de-ciolos-roata-motrice-din-spatele-partidului-cred-ca-un-pas-important-al-omenirii-va-fi-cel-al-renuntarii-la-proprietate-am-fi-mai.html

    si in doua temniti large,
    cu de-a sila sa-i aduni,
    sa dai foc la parlament ,
    si la casa de nebuni….

  6. Smile Răspunde

    Dan Barnă = prost, de bubuie

  7. Andrei Răspunde

    Toti sunteti batuti in cap ! Nu reusiti sa iesiti din balcanismu’ asta……mergeti doar la vecinii nostri maghiari , sa-i vedeti ca nu au adresa in carte !!!!! Au in schimb un card de “adresa” !!!!! Si sa nu uitam : sunt mai avansati cu cel putin 40 de ani !!!!!

    • ... Răspunde

      Da. Și fii sigur că poți să te prezinți la vot numai cu aceea “lakcímkártya” la vot. De exemplu cei cu dublă cetățenie pot vota numai pe lista de parlamentare la nivel de țară. Pe restul NU! Dar de ce nu zici și aia că la unguri trebuie să te înregistrezi în prealabil online că dorești să îți exprimi votul tău? Nu ajunge să te duci în ziua respectivă la secția de vot pentru că atunci nu poți vota! Ce îmi place mie când ne trezim de dimineața cu fața la pernă și vrem să modificăm legislația dar numai cum ne convine nouă!

  8. ciprian Răspunde

    Sigur ca da…alti bani alta distractie…Idiotilor!

  9. ... Răspunde

    @Cetateanul, am citit atent ce ai scris mai sus. Se poate. Dar mă întreb totuși tu în ce țară triești? Nu știi că practica ne omoară? Eu văd că asta ce spui tu se va realiza la noi cam în 20 de ani. De ce? Pentru că exact clasa politică nu dorește asta. Se va face o lege care nu se va putea aplica, sau nu va avea susținere financiară. Ai să vezi. De altfel cu chestiile astea cu rețelele așa-zise securizate e o problemă mare cam peste tot. Exact acolo se produce fraudarea.

  10. Satmareanul Răspunde

    @Cetateanu … parca ai fi un retard din diaspora … parca nu ai trai in Romanica … ma retardule uitete dracului unde traiesti … si daca esti din Diaspora ramai dracului acolo, ai plecat pentru mai bine … atunci lasa dracului tara asta … daca esti din Romanica noastra … mai termina cu aberatiile astea … habar nu ai ca de domiciliu tine nu doar votul … dar si sistemul fiscal, sistemul judiciar si alte sisteme … si veniti voi habarnisti care nu stiti alceva decat PeSeDe … spalati pe creieri ce sunteti … si cu STS se poate fura voturi … habarnistule asa cum se putea fura si cu sacii din sectorul 1 … voi astea USR+ sunteti spalati pe creier impreuna cu aia 3 sustinatori ai vostrii care stau toata ziua pe net si posteaza si comenteaza din mai multe parti …

    ar fi bine mai intai mai intai sa cititi prostilor legile si apoi sa va dati cu parerea … dar ce stiti voi … nici citi nu stiti … dar de scris PeSeDe … aia puteti ca sunteti spalati pe creieri … faceti parte dintr-o generatie spalata pe creier si prostita … vai de voi si de tara asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.