Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

VIDEO. Un investitor italian vrea să construiască un centru de recuperare pe bază de ape termale la Satu Mare

Un investitor italian, cu afaceri importante în România, dorește să investească aproximativ 10 milioane de euro într-un modern centru de recuperare pe bază de ape termale. Omul de afaceri Carlo Magri, alături de partenerul său de afaceri Stefano Guerra, au venit astăzi în judeţul Satu Mare la invitaţia prietenului lor Ştefan Csordas, cel care deţine Remax Gold.

Aceştia doresc, în prima fază, să identifice un teren de circa 3-4 ha pe care să ridice construcţia, care va avea circa 100 de angajaţi. Urmează să aibă loc întâlniri cu mai mulţi primari din zone cu ape termale pentru a discuta despre această investiţie, despre modul în care se poate identifica un teren şi utilităţile disponibile.

“Carlo a făcut câteva studii, important e că acest centru de reabilitare va fi practic o clinică cu 100 de locuri pentru pacienţi adulţi şi 30 pentru copii. Va avea bazine de tratament, centru de radiologie, laborator de analize, o piscină mare interioară, opt cabinete, o sală de sport, opt camere de tratament, sală de conferinţe. Terapiile vor fi pentru boli cardiovasculare, boli ginecologice, scleroza dureroasă, tratarea tractului urinar. Se vrea să fie o clinică şi pentru sportivi şi pentru reabilitarea după accident vascular”, a declarat Ştefan Csordas, pentru PortalSM.

Carlo Magri are mai multe laboratoare medicale în Alba Iulia, totul a pornit de la studierea calităţii apelor termale.

“Totul a pornit de la analizele apei termale, foarte bine făcute de Ministerul Sănătăţii. De ce nu folosim această apă. De ce nu o folosim pentru un centru de recuperare? Este nevoie de ceva de calitate în România, şi facem un centru de high quality, de înaltă calitate, cu nişte super specialiști. M-am gândit şi la copii, este nevoie de centru de tratament pentru copii şi, de ce nu, să facem un centru pentru sportivi, că oricum se duc afară din România. Am vorbit cu prietenul meu din Satu Mare şi am zis hai să facem pentru populaţie. Când va fi gata clinica vom angaja 100 de persoane, mai mult sau mai puţin calificate”, a spus investitorul.

Reprezentanţii autorităţilor din judeţ, sau persoanele interesate de prezentarea unui teren care să respecte ceirnţele investitorilor sunt rugate să ia legătura cu reprezentanţii REMAX Satu Mare.

Totodată, invetitorul italian Stefano Guerra, are afaceri în domeniul automatizăţilor, instalaţiilor electrice, şi este în căutare de personal pentru şantierele firmei sale din Europa. El se gândeşte la un parteneriat pentru o şcoală de meserii.

Omul de afaceri Ştefan Csordas urmează să mai aducă investitori în judeţul Satu Mare, fiind în discuţii pentru o investiţie în Ţara Oaşului.

14 comentarii

  1. Pop Ioan Răspunde

    Daca se baga “comme si dice..” Va avea soarta GP Sofa

  2. Fasz Răspunde

    Mafiotul să încerce la Beltiug

  3. Valahu Răspunde

    Mai fratilor cu macaronarii nu va jucati astia sunt experti in excrocerii ! Nu dau doi bani pe ce zic italienii.

  4. ... Răspunde

    Abureală curată.
    Am mai auzit eu și de terenuri de golf sau alte povești nemuritoare de la astfel de “investitori”. De promis nu le doare gura numai să pună mâna pe niște terenuri. Apoi ne trezim cu fel de fel de minuni. Apa de la Tășnad e foarte bună pentru ce spune, deci și-a făcut lecția. Dar dacă treceți granița la unguri practic în fiecare sat este ceva apă termală. Iar ca să concurezi de exemplu cu Hajduszoboszlo nu ai nici o șansă. 10 milioane e vax pentru așa ceva. Aquastarul a costat între 6-9 milioane € la vremea respectivă și ce este față de ce e la unguri? Cazare zero de exemplu. Numai să faci un puț de apă termală și să-l echipezi e cca. 1 milion de €.

  5. Jan Răspunde

    Italienii sunt cei mai mari țăpari și escroci ai planetei !

  6. Anonim Răspunde

    Bună sa comentat foarte corect nu pot sa adaug nimic în cuvinte decente străinezii sa stea în străinezia .

  7. Satmarean Răspunde

    dacă ni va convine nimeni nu va o liga sa lucrați la el. Eu cunosc câțiva italieni care au afaceri în Satu Mare și care sunt extraordinar de serioși și care dau de lucru și PLATESC sute de persoane ( Pure Home din Dorolot și Italian Stile )

  8. Pop Ioan Răspunde

    Alta spalatorie de bani al PDL-ului dupa Bistro Lisa

  9. @... Răspunde

    La Ady Endre exista un put gata forat de apa termala care curge pe camp.La Dindesti exista o cladire gen hotel cu 22 de camere,mare si noua de vanzare,cu put de apa termala de 65 de grade forat la 1400 m si doua piscine exterioare.250.000 de euro cere pe tot(Investitie apa termala si pensiune)!

    • ... Răspunde

      La Ady Endre este posibilă o centrală electrică pe aburi, apa are 120 de grade! Trebuie forat la 2200-2400 m. Dar este o investiție prea mare și în câmp deschis pentru că nu sunt dotări de nici un fel. Ceva spaniol a venit acum niște ani. Tot așa unul din ăsta “investitor strategic”. este resursă regenerabilă, finanțată de UE. E chestia aia de biznis cu certificate verzi.
      În concluzie ne batem joc de resursele noastre. Și la Beltiug apa curge voios la vale din 1995. Cine a pornit investiția și a gândit totul cu kurul?? Exact actualul primar care e reales a nu știu a câta oară! Ce să înțeleagă omul de aici? Că sătenilor din Beltiug le e bine așa! Oare chiar așa este? Am putea încălzi locuințe sau sere ori solarii cu apa termală. Dar nu, noi consumăm combustibili fosili!😱🤔🤯😲💩

  10. Stimați comentaci Răspunde

    Poate nu ați realizat.
    Dar trăiți in Manelenburg.
    Adică in traducere liberă,
    Țara lui Merge și Așa.

    • ... Răspunde

      La mine se cheamă Republica bananieră Bantustan Romanistan, forma de guvernământ (aproape) anarhie.😱🤔😤🤯😭

  11. Mircea Răspunde

    Stimați sătmăreni nu avem noi nevoie de italieni arabi sau alte nații când apa termala nu este adusă de ei și atunci de ce nu poate un parteneriat consiliul județean cu consiliul local și firme potente din județ sa facă aceasta baza de relaxare. Orice alt investitor străin se va preocupa cum sa nu respecte contractele și legile tarii

    • ... Răspunde

      @Mircea.Corect. Dar citește finalul comentariului meu din 21.06. referitor la situația din Beltiug. În mai mult de 20 de ani nu am reușit să găsim sau nu a venit nimeni potent autohton. Ne batem joc de ce avem. Și noi ne batem, așa ca la cununie. Nesiliți de nimeni!!! Rezerva este imensă, am putea fi independenți energetic, cam toată regiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.