Ultima actualizare: azi, 17:10
Locale

Adrian Cozma: Comunitățile locale își vor putea finanța investițiile!

Guvernul vine în sprijinul comunităților locale: 630 de milioane de lei, împrumut de la stat pentru primăriile din România, după ce Executivul a aprobat ordonanța care permite autorităților locale să acceseze împrumuturi la dobânzi reduse pentru finanțarea investițiilor.

,,Executivul a aprobat ordonanța de urgență pentru unele măsuri fiscal-bugetare privind acordarea unor împrumuturi din Trezoreria Statului. Prin acest mecanism de împrumut de la stat, Guvernul susține modernizarea infrastructurii prin prefinanțări și cofinanțări pentru proiecte din bani europeni.

Administrațiile locale vor putea accesa împrumuturi și pentru investiții prin programe naționale și chiar pentru finanțarea investițiilor publice locale ce ar putea duce la deblocarea multor proiecte în așteptare. OUG dă posibilitatea accesării de împrumuturi la dobânzi de 1% până la 1,5%, în funcție de perioada de rambursare contractată, de până la 3 ani, respectiv până la 5 ani.

UAT-urile și subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita, inclusiv pentru asociațiile de dezvoltare intercomunitară, împrumuturi din venituri din privatizare, din Trezoreriei Statului, termenul limită fiind 1 noiembrie 2021. Solicitările vor fi depuse la direcțiile generale regionale ale finanțelor publice / administrațiile județene ale finanțelor publice pentru a fi transmise Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale.

OUG privind acordarea unor împrumuturi din Trezoreria Statului a fost solicitată în urma dezbaterilor cu structurilor asociative ale administrației publice locale’’, a explicat deputatul Adrian Cozma.

2 comentarii

  1. Beny Răspunde

    A inventat Adrian Cozma imprumutul de trezorerie. Urmeaz apa caldă!

  2. Bogdan Dumitraș Răspunde

    Cozma, deputatul ZERO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.