Ultima actualizare: azi, 14:26

Locale

APEL. O sătmăreancă încearcă să își salveze tatăl grav bolnav: ,,Vă rog din suflet să mă ajutați!’’

O sătmăreancă încearcă să își salveze tatăl grav bolnav. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, are nevoie urgentă de operație, iar costul intervenției se ridică la 20.000 de euro.

Redăm, mai jos, apelul făcut de Daiana Mare, fiica sătmăreanului care se luptă încă din anul 2019 cu o boală cruntă:

,,Tatal meu in varsta de 53 de ani sufera de cancer stadiul IV A – Carcinom scuamos al cavitatii bucale. Totul a inceput in 2019, cand i se formase o rana sub limba, care nu se vindeca. Dupa o vizita la ORL, i s-a recomandat o biopsie, in urma careia am primit cumplita veste – cancer.

Au urmat analize si un tratament de chimioterapie timp de o saptamana, care insa i-a fost aproape fatala. Chiar daca a fost la un pas de moarte, noi am fost alaturi de el si i-am dat puterea de care avea nevoie sa se puna din nou pe picioare. 2020 a adus pandemia, ceea ce a ingreunat situatia. Starea lui era oricum destul de instabila, iar medicii nu dadeau semne ca ar putea sa mai intervina, depistand ca tata ar avea metastaza la plamani.

Dupa multe drumuri zadarnice la nenumarati medici din Baia Mare si Cluj, neprimind ajutorul de care aveam atata nevoie, am hotarat sa ne punem baza in tratamente naturiste. Tot anul 2020 a venit cu o alta lovitura – amputarea piciorului drept, din cauza unei artere infundate.

La finalul anului, speranta ne-a fost redata de catre o echipa de medici de la Bucuresti. Timp de doua luni tata a facut atat tratament de chimioterapie cat si radioterapie, care a dat rezultate foarte bune. In urma acestor tratamente slabise mult, ajungand la 47 kg. 3 luni mai tarziu a inceput sa-si revina, sa se plimbe, sa manance normal, pentru ca pana atunci il alimentam printr-un tub de alimentatie gastrica. Zambea din nou, fapt care ne bucura pe toti.

Alte 3 luni mai tarziu, durerile au inceput sa revina, iar in urma unui PET-CT, am aflat ca a mai ramas o tumora de 4cm pe limba. Ulterior am fost la Cluj sa ne interesam de operatie, acolo insa ni s-a spus ca ar trebui sa-i scoata limba cu totul si ne-au recomandat sa nu facem operatia. In urma unui consult la Bucuresti, am aflat ca operatia ar fi singura sansa de scapare, iar daca aceasta nu este posibila, atunci ar fi nevoit sa urmeze un tratament oncologic paleativ, ceea ce ne ingrijora.

Am inceput disperati sa intoarcem internetul pe toate partile, sa gasim o alta solutie, care sa nu-i puna viata in pericol si care sa-l mai tina cativa ani langa noi. Am reusit sa gasim un alt medic din Cluj, de la o clinica privata, care a readus speranta in vietile noastre, spunand ca este posibila o operatie.

Operatia implica:

  1. Inlaturarea a 3 sferturi din mandibula si inlocuirea acestuia cu o tija din titan si ulterior imbracarea tijei cu piele
  2. Amputarea unei parti ale limbii si reconstructia acestia din muschii pectorali

Ajungand sa discutam despre costurile operatiei, am aflat ca suma s-ar ridica la aproximativ 20.000€, ceea ce este peste posibiliatea noastra materiala.

De aceea va rog din suflet sa ma ajutati sa-mi salvez tatal.  Va multumesc pentru sustinere si ajutor!”

Donatiile se pot face in urmatoarele conturi:

Titular: IULIANA MARE

IBAN: RO21RZBR0000010022778576

Valuta: Lei

Nume banca: Raiffeisen Bank

Titular: DAIANA MARE

IBAN: RO47RZBR0000060021037974

Valuta: EUR

Nume banca: Raiffeisen Bank

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.