Ultima actualizare: azi, 10:14

Naţionale

Bebeluș înecat cu bomboană! Echipajul medical, luat la bătaie de familie

Bebeluș înecat cu bomboană! Echipajul medical, luat la bătaie de familie. Un ambulanţier al Detaşamentului de pompieri din Marghita s-a ales cu vânătăi, iar autoutilitara paramedicilor a fost vandalizată în urma unui incident produs, sâmbătă, în colonia de romi din Derna, unde echipajul a fost trimis pentru a ajuta un copil de 1 an care se înecase cu o bomboană. 

Familia copilului a sunat la numărul de urgenţă 112 la ora 20.46, a explicat, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana, Camelia Roşca.

“La faţa locului s-au deplasat de urgenţă paramedicii de la Detaşamentul de pompieri din Marghita. La sosirea echipajului, rudele copilului au devenit violenţi, echipajul a fost agresat verbal şi fizic, autoutilitara a fost vandalizată. Au spart parbrizul, geamurile de la uşa din spate”, susţine Roşca.

Motivul? Echipajul a străbătut cei 30 kilometri până la Derna în aproximativ o jumătate de oră şi a ajuns la ora 21.18, rudele copilului reproşându-le paramedicilor întârzierea. “I-au înjurat şi ameninţat pe membrii echipajului, iar pe şoferul autoutilitarei l-au şi lovit”, spune sursa citată, în urma loviturilor acesta alegându-se cu contuzii în zona capului şi abdomenului care, din fericire, au fost uşoare şi nu au necesitat internarea.

Copilul a fost găsit şi preluat de paramedici în stop cardiorespirator. “Pe tot drumul, până la întâlnirea cu un alt echipaj pornit de la Oradea, cel de Terapie Mobilă, şi ulterior, după preluare, s-au efectuat manevre de resuscitare. Din nefericire, copilul nu a răspuns. La ora 22.20, copilul a fost declarat decedat”, a mai declarat Roşca. 

Legat de reproşurile familiei copilului, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana susţine că timpul de deplasare a fost influenţat de condiţiile de trafic. “Depinde cât de aglomerată a fost şoseaua”, zice Camelia Roşca.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu în caz şi au deschis două dosare penale. Primul a fost deschis pentru atacul asupra echipajului SMURD, dosar în care cercetările se fac pentru acuze de ultraj şi distrugere sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita.

Cauzele şi circumstanţele exacte în care a survenit decesul copilului vor fi lămurite separat, într-o anchetă pornită pentru acuza de omor, în acest caz dosarul urmând să fie înaintat spre soluţionare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Sursa: eBihoreanul

5 comentarii

  1. AziNu Răspunde

    Arafat e de vina

  2. Lelutica Răspunde

    Oamenii peșterii sunt de vina, au apucaturi din epoca de piatra

    • AziNu Răspunde

      Sa iti pastrezi rationamentul o juma de ora dupa ambulanta si sa iti moara copilul in fatza ochilor, e un test suprem pe care nu-l doresc sa il experimenteze nimeni. Ar trebui sa se faca mai multe centre de urgentza , ambulante si personal in mediile rurale. Astia de la tzara traiesc in evul mediu, au tot dreptul sa se comporte ca neandertal-ul in astfel de situatii. PEACE!

      • Milițianul Răspunde

        70 minute a durat deplasarea ambulanției pentru 26 km pe motiv că era ceață……..
        E adevărat că era ceață, dar eu am făcut în 30 minute același traseu pe aceeași ceață.
        Vecinul meu s-a stins în brațele mele în timp ce se aștepta ambulanța în mediul rural.
        Șoferii de ambulanță , sincer îs pericol în conducere( o mare parte dintre ei, cu mici excepții). Își pornesc sirenele doar când îs în spatele tău și nu mai ști încotro să o iei….
        Le recomand să conducă corect, iar dacă îs într-o urgență, să respecte regulamentul legal pentru Ambulanțe

  3. radical2 Răspunde

    Adunati si dat foc la toti . Pe langa ca nu muncesc, nu platesc taxe si impozita, mai au si tupeul sa comenteze. Tigani borati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.