Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Cavalerii se întorc la Cetatea din Ardud! Trei zile de festival cu personaje medievale

Cavalerii se întorc la Cetatea din Ardud! Festivalul MedievArtFest Ardud entuziasmează, anual, publicul dornic de istorie, de teatru, de meșteșuguri și de tot ceea ce înseamnă atmosferă medievală. A devenit deja o tradiție ca în fiecare an festivalul medieval de la Ardud să aibă o tematică particulară în conexiune cu elemente ale culturii universale. Anul acesta, după ce întreaga lume s-a luptat cu un inamic nevăzut, ne bucurăm împreună de ÎNTOARCEREA CAVALERILOR!

De opt ani, la Cetatea Ardud, actori, artiști și meșteșugari de peste tot din țară, se adună sub stindardul regizoral al directorului artistic Liviu Pancu. Sighișoara, Sebeș, Tg. Mureș, Deva sunt doar câteva orașe cu tradiție medievală care găzduiesc anual festivaluri unde priceperea și talentul regizorului Liviu Pancu clădește povești cu cavaleri și domnițe. Cetatea Ardud devine de la an la an un reper tot mai important pe harta națională a manifestărilor medievale pentru că în orașul Ardud, arta și cultura se manifestă profund sub tutela primarului Ovidiu Duma, care inițiază și susține permanent actul cultural autentic.

A IX-a ediție a MedievArtFest Ardud, desfășurată în perioada 23-25 iulie 2021 sub tema „Întoarcerea cavalerilor”, își propune să poarte publicul într-o călătorie imaginară spre momentele istorice care au pus în valoare Cetatea Ardud.

Pe parcursul a trei zile, participanții se bucură de muzică și dansuri medievale, ordine militare de reconstituire medievală, teatru medieval, conferințe și expoziții.

 

Un comentariu

  1. History Răspunde

    Am mai scris asta. Prin acest eveniment se fabrică istorie. Nu știu de unde sunt scoase personajele astea comerciale pentru că nu au legătură cu realitatea documentată istoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.