Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Vara Sătmăreană, un real succes! Urmează Young City Weekend, festivalul pentru tineri

Vara Sătmăreană, un real succes! Urmează Young City Weekend, festivalul pentru tineri. Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural G.M. Zamfirescu au încheiat cu succes seria de evenimente “Vara Sãtmãreanã”, după două weekenduri petrecute la Turnul Pompierilor în acorduri de blues și funk. Cei mici au avut parte, la rândul lor, de jocurile distractive desfășurate de Caravana Anima și s-au bucurat de provocările care le-au scos la iveală creativitatea. Atât părinții, cât și copiii, au beneficiat de activități interesante care au întrunit muzica, jocul și voia bună într-un program deosebit.

Dacă evenimentele din primul weekend au fost savurate de publicul larg cu mult entuziasm alături de Hey Roop și Black River Blues Band, zilele de 17 și 18 iulie, numite “Funk la Turn”, au captivat auditoriul în compania trupelor Funk You!, XXL Band și a cursanților Școlii de Arte.

După ce ne-au încântat online de la mare înălțime din Turnul Pompierilor în primăvară, luna iulie i-a adus pe Funk You! mai aproape de noi, pe scenă. Ei celebrează funk-ul în Satu Mare atât pentru cunoscătorii acestui gen muzical, cât și pentru cei curioși de ritmuri electrizante. Sâmbătă, de la ora 20, au cântat piese proprii și cover-uri ale unor artiști de renume în lumea funk-ului, aducând un plus de energie în inima orașului.

Ziua de duminică a fost celebrată alături de cursanții Școlii de Arte din Satu Mare, care au cântat melodii cunoscute ale artiștilor: Holograf, Direcția 5, Laura Stoica, Emma Stone și Ryan Gosling, Barbra Streisand, Lady Gaga și Bradley Cooper, iar trupa de tineri Status Sober a prezentat un repertoriu inspirat din celebrii Guns N’Roses și Avenged Sevenfold. Seara a continuat cu XXL Band, un grup muzical apreciat de sătmăreni, care ne-au oferit o compilație energică de piese funk ale lui Bruno Mars, dar și melodii pop, disco sau reggae. Publicul a avut parte și de un recital surpriză a faimoasei piese “Celebration”, realizat de către XXL Band împreună cu Status Sober.

Însă distracția nu se încheie aici! Young City Weekend aduce atmosfera festivalurilor de tineret în oraș! Astfel că, în perioada 23-25 iulie , în parcarea Centrului Comercial Aushopping se va amenaja o suprafață primitoare, cu un decor special, folosit în cadrul altor festivaluri și evenimente similare din țară.

Prima zi de weekend, vineri, 23 iulie, dăm startul evenimentului în parcul UFO cu Music for Skaters: doi tineri DJ sătmăreni talentați, Shorty și Luke vor crea o atmosferă specială, de distracție, pentru practicanții de skateboard.

Sâmbătă și duminică, 24 și 25 iulie, evenimentele din cadrul Young City Weekend se mută în parcarea de la Aushopping, strada Careiului 77-79.

Sâmbătă 24 iulie, deschidem programul concertelor de la ora 19:00 cu Pumi și Dodo, după care îi invităm pe Argatu` & Moș Martin să continue distracția. Până la ora 2.00, ritmurile de hip-hop și electro vor fi asigurate de DJ Sauce.

Duminică, 25 iulie aducem în fața tinerilor alți DJ renumiți și cunoscuți pentru spectacolele oferite de pe scenele festivalurilor electronice: de la ora 19 începe Pumi, urmează Shtoots, un show cu efecte speciale marca DJ Shiver, iar seara se va încheia cu ritmurile muzicii electronice cu Yoshuu.

Accesul la eveniment se face, conform reglementărilor în vigoare: fiind primul eveniment public la care se va putea dansa, accesul persoanelor se va face pe bază de adeverință de vaccinare (pe suport digital sau hârtie), test PCR sau test rapid, nu mai vechi de 24 de ore. Persoanele care achiziționează bilete online sau la fața locului, beneficiază de test rapid gratuit din partea organizatorilor. Astfel, va fi un eveniment accesibil și totodată, sătmărenii se vor putea bucura de siguranță.

Biletele pentru festival se pot achiziționa online de pe site-ul www.bilete.ro: pentru sâmbătă și duminică prețul unui bilet este de 25 RON, iar un abonament de 2 zile se poate achiziționa la prețul de 40 RON, se vor pune la vânzare de joi, 15 iulie ora 10 pe bilete.ro.

Centrul Cultural G. M. Zamfirescu pregătește o serie de evenimente atractive pentru toți sătmărenii și vă invită pe pagina lor de Facebook pentru a fi la curent cu ce se întâmplă vara aceasta la Satu Mare: www.facebook.com/gmzamfirescu. Sunteți bineveniți să vă alăturați!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.