Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

CNSU propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând din 12 iulie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, miercuri, o decizie prin care propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând din 12 iulie şi lista măsurilor care vor fi aplicabile.

,,Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 7 iulie 2021, Hotărârea numărul 44 prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2021 precum şi măsurile de prevenire şi control necesar a fi aplicate în contextul epidemiologic actual”, a transmis, meircuri, CNSU.

Potrivit sursei citate, principala modificare faţă de măsurile aflate în vigoare vizează creşterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control a răspândirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală, de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, se propune menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă sau în alte zone cu potențial de aglomerare.

8 comentarii

  1. ... Răspunde

    Nu știu de ce nu este decretată starea de asediu deja. Că de un an jumate ne asediați și vă băgați peste viața oamenilor. Apoi să vedem unde vă veți ascunde când se termină războiul covid și vor apărea ca ciupercile de după ploaie dosarele voastre pentru “eroisme”.

    • ... Răspunde

      Te-ai imbatat din nou cu insulina? Tu oricum nu prea iesi din casa, asa ca ce te intereseaza starea de alerta?

      • ... Răspunde

        Nu tripuncte copiat! Am tras la masea de dimineata tri portzii de amestecata ca si tyine! Ce are una cu alta? Stimata redactie! Daca va plictisiti sa-mi spuneti ca ne putem intalni si in alta parte cu niscaiva reclamatii. Eu nu tin neaparat dar nici provocat nu ma las.

  2. ... Răspunde

    Și încă un lucru tripuncte! Este mai mult decât strigător la cer că practic la noi în județ de la început de mai nu mai sunt cazuri decât foarte-foarte puține. Să decretezi stare de nu știu ce și să ciopărțești drepturi și libertăți este absolut aiurea! În paranteză urmăresc zilnic numărul de cazuri. De mult de tot trebuia să se termine cu starea lui pește prăjit. Ce justifică totuși asta tehnic și medical????

    • ... Răspunde

      Ma plictisesc singur si debitez tot felul de prostii pe internet despre absolut orice, dar numai la viata mea nu ma pricep

      • ... Răspunde

        Te rog fă un efort și ocupă-te de tine. Și nu mai încerca să mă imiți că nu-ți merge. Văd că ai dezvoltat o veritabilă obsesie la adresa mea. Se pare că ai orea mult timp ori energie și nu prea ai cu ce să-ți omori timpul. Ți-aș sugera să te duci să muncești dar știu că este peste capacitățile tale, asistat social ce ești. Ție îți convine de minune starea asta că nu există “pericolul” să fii obligat să lucrezi. Dar alții chiar trebuie să lucreze ca tu să-ți capeți porția de amestecată.

        • ... Răspunde

          Eu chiar muncesc ca sa intretin asistati social ca tine! Tu faci mereu referire la ,,amestecata,, pentru ca asta e singura ta plăcere în viața pe lângă insulina

          • ...

            Nu e nici o placere. Modul tau de comportament de a te lega de altul bolnav te descalifica. Ca sa stii, Halle Berry tot asa este diabetica insulinodependenta. Dupa tine gata trebuie trimisa la groapa? Ce facem cu filmele de actiune de-ale ei? Le interzicem?
            PS. Asa bolnav cum sunt sa stii ca lucrez si acum. Sunt sigur ca mai mult decat tine. Doar ca lucrez ca si privat pentru ca nu pot sa risc sa lucrez pentru altul, virtual proprietar de sclavi si care “uita” ca trebuie sa am regim special, alimentatie speciala si cateodata odihna. Deci nu ai tu frica ca nu te cost pe tine nici un sfant. La categoria interzis complet intra si alcoolul. Mori de “sete” daca iti “donez” amestecata pe care am consumat eu vreodata. De fapt niciodata nu am pus gura pe asa o mizerie. Iti las totul tie ca vad ca esti expert.
            PS2. Si daca te miri ca de ce sunt treaz la ora asta (se vede la ora comentariului) sa stii ca am de lucru si trebuie sa-mi calculez doza dupa ce (de placere dupa tine) m-am intepat sa vad care e “scorul diminetii”. Nici nu stii cati diabetici traiesc in tara asta! Si majoritatea si lucreaza! Noi nu suntem asistati sociali cum crezi tu. Daca lucrez si platesc asigurarea de sanatate am dreptul la servicii medicale. Sunt peste 1.1 milioane diabetici oficial si probabil inca vreo 3 milioane care nici nu stiu. Iti recomand sa te verifici. Sau altfel te astept in clubul barbatilor dulci. Nu iti doresc, sa stii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.