Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

FOTO. A trecut un an de la cumpărarea sediului. Biblioteca Judeţeană încă nu s-a mutat!

Biblioteca Judeţeană Satu Mare încă nu s-a mutat în noul sediu cumpărat de Consiliul Judeţean deşi a trecut un an de la achiţionarea fostului mall Ankora, de pe str. Iuliu Maniu.

Conducerea Consiliului Judeţean a fost astăzi, la faţa locului pentru a “evalua lucrările necesare în vederea mutării”.

Postarea Consiliului Judeţean, pe Facebook:

“Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba , vicepreședintele Cristian Valer Beseni, administratorul public, Kovács Máté, directoarea Direcției Arhitect Șef, arhitect Noemi Gyüre Rotariuc și arhitectul Tiberiu Botezan, directorul Direcției Tehnice, Ioan Șereș și directorul Direcției de Administrație Publică, Oana Pârcălab au efectuat astăzi, împreună cu directorul executiv al Bibliotecii Județene Lacrima Istrauan, o vizită de lucru la imobilul de pe strada Iuliu Maniu, nr. 2 (clădirea Ankora), unde va funcționa sediul central al Bibliotecii Județene.

Scopul vizitei de lucru a fost pregătirea tehnică în vederea dării în administrare, Bibliotecii Județene Satu Mare, a clădirii de către Consiliul Județean Satu Mare. Totodată, astăzi au fost evaluate lucrările necesare în vederea mutării fondului de carte și a personalului într-un spațiu adecvat noii destinații.

Specialiștii instituției pregătesc proiectul de hotărâre în care să se aprobe darea în administrare a clădirii de către Biblioteca Județeană și sumele necesare pentru lucrările de recompartimentare și amenajare a spațiului”.

Postarea Consiliului Judeţean din august 2020:

“Președintele Consiliului Județean Satu Mare a semnat astăzi contractul de vânzare-cumpărare al imobilului de pe strada Iuliu Maniu nr. 2, în care va funcționa Biblioteca Județeană.

Consiliul Județean a cumpărat imobilul cu suma de 11,9 milioane de lei, proiectul privind achiziția clădirii fiind aprobat de consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare a lunii iulie.

“Până nu demult, achiziționarea unei clădiri pentru mutarea bibliotecii părea a rămâne doar o promisiune a tuturor administrațiilor locale post-decembriste. În urmă cu 4 ani mi-am luat și eu acest angajament pe care am reușit să-l materializez astăzi, odată cu semnarea acestui contract. Prin această reușită oferim sătmărenilor dreptul de a avea acces la informație de calitate și evenimente culturale într-un spațiu mai larg, mai bine structurat și cu dotări moderne, economisind în același timp bani prin eliminarea chiriei”, a declarat Pataki Csaba.

Fostul proprietar are obligația să predea imobilul, liber de orice sarcini, în maximum 60 de zile calendaristice de la data perfectării contractului de vânzare-cumpărare. După această perioadă urmează să se efectueze lucrări de reamenajare a spațiilor interioare, astfel încât acestea să corespundă noii destinații a clădirii, iar bunurile și colecțiile aflate în patrimoniul bibliotecii vor fi transferate în noul imobil”.

9 comentarii

  1. Janika Răspunde

    Alti bani ,alta distractie ! La ce ne trebuia ditamai immobilu pentru o biblioteca frecventata de cativa elevii ? Bani aruncati. Osanul nu il vinde in veci cu asa suma ! Fraierii sau Teapa ?

    • Unu' Răspunde

      Se vede că tu nu ai prea frecventat respectiva instituție! Dacă o făceai, nu mai dădeai cu presupusul!
      Banii au fost dați deja de un an! Costurile pentru cumpărarea noului sediu sunt mai mici decât chiria plătită de către CJ în cei peste 20 de ani cât au stat în clădirea Federalcoop!
      Altă întrebare?!?

  2. a Răspunde

    Pentru ca un prost ca tine sa scrie pe aici! De aia! Si ca roman suta la suta, cu nume latin in buletin, ma bucur de faptul ca, unii copii se vor bucura de lectura. Si daca ai intelege ca o biblioteca iti ofera GRATIS sa citesti tot ce se publica in tara asta, nu ai avea un comentariu idiot.
    Treci la alfabetizare, ca acolo ai ramas!

  3. Agarici Pogonici Răspunde

    Si totuși, de de nu s- a mutat de un an de zile? O calculat cineva prejudiciul uriaș care s- a făcut? Ce șmecherie mai e si asta? Deputatul Cristescu a dezvăluit scandalul, dar i s- a inchis gura! Poate răspunde cineva, poate DNA deși nu prea cred!

  4. Nagasaky Răspunde

    Ar fi cazul sa se mute. Ce fac autoritatile??

    • Unu' Răspunde

      Pe semne, dorm pe ele!

      • ... Răspunde

        @Unu’, fără supărare dar nu poți avea pretenții de la unul care aplaudă de zor deschiderea de noi magazine ale unui procesator de carne și nu numai din Vetiș. I-am și spus că este exact ce consumă. Crezi că a citit vreo carte la viața lui? Mă îndoiesc. Poate forțat.Pentru el este un lux și consideră bani aruncați pe geam. Burta să fie plină și amestecata de rigoare!😱🤔😤🤯😭😲🤮🤮

  5. Coi ca Răspunde

    Consiliul Județean nu a cheltuit nici un leu chior pe clădire, banii au fost alocați de la Guvern……
    Iar de mutat nu sa mutat pentru că Țara doarme și noi o ardem pe …Politică

  6. radical2 Răspunde

    Nici nu au de gand sa o mute. Eduacatia e pe ultimul plan in Satu Mare . Suntem in top orase cu cel mai scazut standard de viata:
    https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/topul-oraselor-evitat-romania-mai-dezavantajos-cost-vietii-perspective-foarte-mici-gasi-loc-munca-bun-1_60ddb94d5163ec4271a60d27/index.html

    Satu Mare , oras de evitat din pacate 🙁
    Aici ne-au adus politicienii corupti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.