Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Coronavirus Satu Mare: Niciun caz nou în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.120 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 30 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.168 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 07.07.2021 (10:00) – 08.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 70 decese (50 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeş, Brașov, Botoșani, Cluj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Mureș şi Municipiul Bucureşti.

67 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Astfel, 1 dintre acestea s-a produs în luna septembrie 2020, 1 în octombrie 2020, 6 în noiembrie 2020, 10 în decembrie 2020, 9 în ianuarie 2021, 9 în februarie 2021, 18 în martie 2021, 9 în aprilie 2021 și 4 în luna mai 2021, în județul Argeş, Brașov, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Mureș şi Municipiul Bucureşti.

Dintre cele 70 decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 31 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 12 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

67 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 358. Dintre acestea, 57 sunt internate la ATI.

8 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Ieri au fost 4 cazuri, azi nimic! Cei patru de ieri au tarit in pesteri sau paduri??!!!?!cum de nu au infectat pe nimeni?!?! Sunt sigur ca cei patru de ieri au fost testati si au iesit pozitiv dar imbecilii de la DSP nu au mai testat si apartinatori sau persoane din anturaj, doar li s-a spus sa stea acasa! Asa normal ca nu sunt cazuri. Ce sa mai…la DSP poti suna pana bubuie telefonul ca nu raspunde nici mama dracului! Si uite asa se fac statistici din pix asa cum le convine lor….nesimtiti, nemernici si inainte de toate incompetenti!! Daca ne aducem aminte de inceputul pandemiei, dupa un caz confirmat mai erau carantinati vreo 20 de persoane, acum nimic nene! Patru cazuri si punct!

  2. Press Răspunde

    Coreea de Sud a fost considerată mult timp un model de gestionare a pandemiei, datorită disciplinei populaţiei care a respectat foarte riguros instrucţiunile de distanţare fizică. Dar vaccinarea se desfăşoară într-un ritm foarte lent din cauza lipsei de doze.

    Guvernul a anunţat vineri un record de 1.316 noi cazuri. Majoritatea acestor noi contaminări au fost înregistrate la Seul şi împrejurimi, o zonă în care locuieşte aproape jumătate din populaţia ţării.

    Au fost identificate focare de infectare cu coronavirus în şcoli, birouri, centre comerciale. Cele mai multe dintre noile cazuri sunt în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, dintre care majoritatea nu sunt încă eligibile pentru vaccinare, potrivit autorităţilor sanitare, scrie AFP, citată de Agerpres.

    Noile restricţii, care vor intra în vigoare luni pentru două săptămâni, vor interzice reuniunile cu mai mult de două persoane după ora 18:00. Şcolile precum şi barurile şi cluburile de noapte vor fi închise.

  3. Nicusor Răspunde

    Iara stiri cu Guvid…..V-am mai spus…..nu va uitati la TV…..Guvid NU EXISTA fatalailor.
    Poluarea, incendiile de paduri , incalzirea globala, 45 grade C in Canada …..Astea is problemele reale. Prea multe masini si prea multi copii obezi , alta problema. ETC ETC

    • garcea Răspunde

      @ Nicusor , vezi sa nu patesti
      Un tânăr influencer din Ucraina, care nu credea în existența noului coronavirus, a murit după ce s-a infectat în timpul unei vacanțe în Turcia.

      Dmitriy Stuzhuk, 33 de ani, era antrenor de fitness și promova un stil de viață sănătos și sportiv celor 1 milion de urmăritori ai săi. Acesta a murit după ce coronavirusul i-a provocat complicații la inimă, relatează Sky News.

      Fosta sa soție și mamă a celor trei copii ai tânărului a dat vestea tristă.

      După ce s-a infectat, Dmitriy și-a avertizat simpatizanții pe social media.

      „Eu nu credeam că există Covid până când m-am îmbolnăvit. Covid-19 nu este o boală de care scapi repede, este grea”, spunea tânărul.

  4. Golf Răspunde

    Un individ plătit să facă propagandă pro coco, pro vaxx, pro multinaționale postează toate aceste știri sub diferite pseudonime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.