Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

TOPUL vaccinării anti-Covid în România. Pe ce loc se află județul Satu Mare

Peste 4,7 milioane de români s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, a anunţat, marţi, col. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare în România. Cel mai mare procent al persoanelor vaccinate se înregistrează în Bucureşti (45,88%), pe locul al doilea situându-se judeţul Cluj (42,60%), ambele procente fiind raportate la numărul total al persoanelor eligibile. Județul Satu Mare se află în prima jumătate a clasamentului.

La nivel naţional, rata de acoperire vaccinală împotriva COVID-19 din populaţia eligibilă este de circa 28%, a anunţat marţi medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare: “Practic, ne apropiem de o treime din populaţia eligibilă la nivel naţional”.

Cele mai mari procente de vaccinare se înregistrează în Bucureşti (45,88% din populaţia eligibilă), Cluj (42,60%), Sibiu (36,18%), Braşov (33,84%) şi Timiş (33,05). Județul Satu Mare se află pe locul 14 la nivel național.

La coada clasamentului sunt judeţele Botoşani, Giurgiu şi Suceava, toate cu un procent de vaccinare mai mic de 18% din populaţia eligibilă.


SURSA: eBihoreanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.