Ultima actualizare: ieri, 18:14

Locale

Coronavirus Satu Mare: Niciun caz nou în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 25 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.292 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.047.246 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 109 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.268 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 24.07.2021 (10:00) – 25.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP 1 deces (femeie), al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din județul Bihor.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani, iar pacienta a prezentat comorbidități. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 299. Dintre acestea, 34 sunt internate la ATI.

 

 

20 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    Periculos virus, si cand sunt un numar nul de cazuri noi aparute ni se pare ca ne apuca groaza. Oare cum am reactiona daca din eroare s-ar trece la valori negative spre exemplu sa fie trecut -10 cazuri? Sau chiiar la lucruri imposibile, spre exemplu la numere complexe? Ma intreb ce vor scrie cand se va contabiliza varianta Delta. Apropos timpul de 15 minute s-a redus la 10s pentru a te contagia. Deci la aceeasi distanta dintre cel sanatos si cel virusat, viteza de transmitere a crescut extraordinar, e ca in cursa inarmarilor si nu este exclus sa apara o varianta si mai si. Dar daca te vaccinezi totul se sterge cu buretele, toata groaza dispare, adica musai sa devii abonat la vaccinul lor. Te vaccinezi, numai ca exista o problema, in cazul in care apare o alta tulpina, un Delta 0.2, atunci nu prea ajunge vaccinarea veche asa ca iar ar fi indicat sa te intepi. Cred ca v-am plictisit cu comentariul acesta, de aceea va rog sa-l uitati imediat, sa uitati de virusi si sa va traiti viata ca inainte, ca este mult mai benefic decat acum.

    • ... Răspunde

      E periculos, nu? Se pitește după colț de aia nu sunt cazuri. Apoi se dă semnalul și să vezi atunci! Epidemia de gripă spaniolă a făcut în anii 1919-1920 între 25-50 de milioane de morți. Aia a fost pandemie. Aici mulți sunt contorizați decedați cu covid dar nu au primit în spitalul covid tratamentul pentru bolile preexistente ale lor. Și în mod interesant au decedat!🤔😱😲🤯🤮 Nu vă certați cu mine vă rog. Am o listă lungă cu nume.

  2. Nimeni Răspunde

    @… Ca veni vorba de gripa spaniola(cifrele sunt duble pentru morti) exista o paralela intre ea si cea de azi. Cauza probabila a gripei spaniole cica nu se stie insa unii zic ca ea s-ar fi raspandit de la soldatii americani care au fost vaccinati fara sa li se spuna pentru ce. Parca si la cea de covid era vorba ca inainte de a izbucni in piata de carne din Wuhan erau niste soldati americani in zona. Sigur ca nu-i poti acuza de ceva doar ca se aflau acolo. Mai nou se incearca sa ni se spuna ca virusii acestia apar pentru ca se topesc ghetarii din varful unor munti si ca nu sunt fabricati in laboratoare. Daca e vorba de covid si ni s-ar sugera ca acesta a mai facut ravagii in lume, exista o problema, pe atunci nu existau avioane, vapoare, autobuze,spitale, etc. locuri unde virusul s-a multiplicat rapid. Dupa mine covidul este o facatura umana si s-a raspandit cu buna stiinta de unii, cu nestiinta de altii dar si cu taraganarea luarii masurilor de autoritatii.

    • ... Răspunde

      Te corectez. Au fost Jocurile militare (un fel de olimpiadă) de la Wuhan din octombrie exact înainte de pandemie. Restul nu comentez pentru că este o porcărie așa de mare în care sunt implicați factori cu poziții așa de importante și probabil tocmai de aia nu se iau măsuri. De exemplu după atâta vreme China își permite în continuare să refuze reluarea vizitei WHO și nu pune, de fapt ascunde, multe date privind începutul tărășeniei. Și eu sunt sigur că este o “mână nefericită” umană la mijloc pentru că un virus care ia naștere în condiții normale în natură nici pe departe nu se comportă așa. Acum deja nu contează asta dar ar fi infinit mai ușor să combatem treaba dacă am avea toate informațiile. Nu crezi?
      PS. Sunt cercetări pe coronavirus și pe un posibil vaccin încă de la apariția MERS și prima apariție de SARSCOV transmisibil la om de prin 2012. Atunci a luat ființă în forma actuală institutul de la Wuhan și a primit finanțare inclusiv de la WHO și de la americani. Aici este implicat in personam inclusiv Faucci!!! Apoi după primele mișcări mai dubioase ale chinezilor americanii erau cât pe ce să oprească finanțarea dar s-a continuat cu condiționarea că se abandonează din partea chinezilor (pentru că se consideră prea periculos) studiul SARSCOV. Așa am ajuns aici mai mult ca sigur. La noi erau la sfârșit de an 2019 și în 2020 la început foarte multe cazuri de pneumonii atipice agresive care s-au vindecat foarte-foarte greu. Avem un spital în oraș de unde se pot lua datele și nu cred (de fapt refuz să cred) că la nivel oficial asta nu se cunoaște. Asta inclusiv la noi în județ. Tind să cred că deja atunci a ajuns la noi covidul. Pentru că avem și noi chinezi care stau în oraș. Nu știu de ce nu se recunosc astea pentru că pentru tratarea problemei trebuie să iei de guler problema și să comunici sincer cu ceilalți factori. Este primul pas către succes. Și tocmai din această cauză nu poate rezolva vaccinul problema pentru că deja virusul se comportă de o vreme ca o armă biologică. Caz în care pentru binele comun musai trebuie puse niște întrebări dure.
      PS2. M-am vaccinat deci să nu spuneți careca că sun antivaxer. Dar m-am vaccinat în speranța să nu cumva să ajung pe mâna eroilor că le cunosc INcompetența. Nu cred că au suferit recent transplant de competențe medicale. Oregervsă mă tratez dacă e cazul cât mai departe de ei.

      • IT Răspunde

        In sfarsit ceva corect de la tine .

        • ... Răspunde

          Și altă dată am scris la fel doar nu voiai să accepți poziția mea. Diferența este că m-am vaccinat și acum privești lucrurile altfel. Eu nu mi-am schimbat părerea nici măcar cu o virgulă. În continuare aștept tragere la răspundere a celor vinovați (și nu a antivaxerilor). Pentru infinit mai puțin se face închisoare pe viață.

        • covid 19 Răspunde

          Subscriu.

          • ...

            Nu cred că am scris ceva altfel sau am abordat subiectul altfel decât până acum. Singura diferență este că ați aflat că m-am vaccinat. Absolut nimic nu diferă. Se pare că asta vă provoacă o plăcere orgasmică. Ocupați-vă de voi până aveți de ce și nu încăpeți pe mâna eroilor. Sunteți jenanți. Asta e valabil și pentru @IT (care numai it-st nu e, sunt convins de asta) și @covid19. Cred că m-am exprimat destul de coerent. Dacă nu vă sugerez să apelați la goagăltranslate.

  3. Glumetul Răspunde

    Medic: De ce nu vreti să vă vaccinati ?
    -Am platfus.
    Medic: Dar acesta nu este un motiv.
    -Am la creier, nu la picior.

  4. Bogdan Dumitraș Răspunde

    Vaccinați-vă dacă nu vreți să muriți!

    • ... Răspunde

      Bine ar fi dacă totul s-ar rezuma la atât. Dar mă îndoiesc.

    • Altu Răspunde

      Vaccinați-vă dacă nu vreți să trăiți!

      • Press Răspunde

        În ultima perioadă se constată o creştere lentă, dar constantă, a pacienţilor cu COVID-19 pozitiv cu tulpina Delta. În momentul de faţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi îngrijim un număr de nouă pacienţi confirmaţi cu acest tip de tulpină cu forme medii, potenţiali de a dezvolta forme severe. În terapia intensivă COVID-19 avem patru pacienţi cu forme severe ale acestei tulpini care necesită îngrijire de specialitate”, a declarat dr Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

        El a reluat apelul către populaţie de a se vaccina împotriva COVID-19.

        „Revin cu îndemnul către populaţie, de a continua vaccinarea. Este singura modalitate de a lupta împotriva pandemiei şi de a trece peste această perioadă”, a mai spus dr Florin Roşu.

  5. gogu Răspunde

    34 y.o. anti-vaxxer Stephen Harmon died from COVID on July 21. On June 3rd he posted a tweet saying “I got 99 problems but a vax ain’t one.” Please #GetVaccinated and wear a mask. #SoulsLostToCovid https://californianewstimes.com/anti-vax-hillsong-church-member-stephen-harmon-34-dies-of-covid-after-posting-i-got-99-problems-but-a-vax-aint-one/451538/

    • ... Răspunde

      Mă bucur. O întrebare. Tu când urmezi?
      Nu te saturi să postezi copy-paste aceeași știre a nu știu a câta oară?

  6. Adrian Cozma Răspunde

    Cei care nu se vaccineaza sunt niște imbecili!

    • ... Răspunde

      Să spui asta lui Dacian Cioloș. Dar exact așa să-i spui cum ai scris mai sus.🤔🙏
      Se mulțumește anticipat.

      • x-ulescu Răspunde

        Corect ! nu-l intreaba nimeni pe ciolos ,ce inseamna vaccinu pentru el ? sa-l vedem la tv ..la vaccinat in piata langa buda publica

  7. x-ulescu Răspunde

    Corect ! nu-l intreaba nimeni pe ciolos ,ce inseamna vaccinu pentru el ? sa-l vedem la tv ..la vaccinat in piata langa buda publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.