Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

Coronavirus Satu Mare: Un singur caz nou în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.875 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.046.952 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 102 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.260 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 20.07.2021 (10:00) – 21.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP 2 decese (1 bărbat și 1 femeie), al unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Arad și Brașov.

Dintre cele 2 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 la categoria de vârstă peste 80 ani. Ambele decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 258. Dintre acestea, 38 sunt internate la ATI.

 

Un comentariu

  1. Infopress Răspunde

    Varianta Delta a coronavirusului, care se transmite mult mai ușor, ar putea provoca în România o situație epidemiologică gravă, cu un număr mare de decese și spitalizări, din cauza ratei mici de vaccinare a populației, atrage atenția Institutul Național pentru Sănătate Publică într-un raport datat 14 iulie. INSP arată, într-o analiză, că nu se poate exclude posibilitatea reimpunerii restricțiilor, inclusiv la nivel național.
    De asemenea, există suspiciunea unui risc crescut ca persoanele care au făcut deja COVID să nu fie suficient protejate de această variantă nouă de virus, astfel că se pot îmbolnăvi din nou. „Există unele dovezi experimentale ale evitării imunității naturale câștigate în urma infectării cu variantele precedente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.