Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

Coronavirus Satu Mare: Un singur caz nou în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 1 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.823 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 31 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 33.861 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 30.06.2021 (10:00) – 01.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 75 de decese (46 bărbați și 29 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Dolj, Gorj, Ilfov, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman și Municipiul București.

Dintre cele 75 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 26 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 decese la categoria de vârstă peste 80 ani. 64 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 7 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 de pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 430. Dintre acestea, 67 sunt internate la ATI.

 

16 comentarii

  1. AziNu Răspunde

    Hai ca daca continuam asa o sa renuntam la masca definitiv. Daca nu dispare virusul , poa’ sa fie din cauza ca deja sunt prea multi care au de castigat din afacerea asta. Foarte multi antreprenori au reusit sa faca avere de pe urma covid-ului. Asta o sa ne mai tina in carantina o vreme! Cu siguranta sunt tot mai multi oameni care se roaga sa ramanem in situatia actuala mult si bine. Sa vedem de acuma incolo daca o sa putem face diferenta intre fake news si realitate

    • Altu Răspunde

      Bună dimineața,soare. În sfârșit unul care își dă seama cum stă treaba. Asta cu valurile e ceva ciclic. Primăvara și toamna la pușcărie, vara și de sărbătorile de iarnă liber, să cheltuie poporul banii. Că la buget e mare foame. Nu vedeți,Câțu și șleahta lui o duc tot mai bine, poporul tot mai rău. No,dar pe hârtie stăm bine,nu vedeți la graniță ,cum se bulucesc grecii și ungurii să emigreze în România, că i-am întrecut la nivelul de trai.

      • Gusteru Răspunde

        Valurile vin din cauza ca daca e mai bine se relaxeaza si incepe raspandirea, apoi se baga restrictii, tot mai dure daca e necesar, inclusiv stat in casa si iesire cu declaratii etc, apoi incepe sa scada, iarasi relaxari si asa vine val si val, vaccinarea ar opri dar nu ai cu cine.

    • Press Răspunde

      Delta va fi varianta domninantă în Europa până în august”, a subliniat Kluge.

      Hans Kluge a atras atenția asupra ratei reduse de vaccinare în regiune și a subliniat că “este inacceptabil” ca, în ciuda eforturilor uriașe ale statelor membre, milioane de oameni să fie încă nevaccinați.

      Va exista un nou val în Europa dacă nu vom menține disciplina, a adăugat el.

      “Vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei Delta. Nu o doză, ci două doze. Întârzierile în vaccinare costă vieți și economii și, cu cât campaniile de vaccinare sunt mai lente, cu atât vor apărea mai multe variante. Multe țări au rate bune de vaccinare, dar rata medie de acoperire în Europa este de doar 24%. Și mai grav este că jumătate dintre persoanele vârstnice și dintre angajații din sistemul sanitar nu sunt încă vaccinați. Este inacceptabil, pentru că asta arată că suntem departe de acoperirea recomandată de 80% a populației adulte”, a spus șeful OMS Europa.

      El a atras atenția că pandemie nu s-a încheiat nicăieri în lume și că ar fi greșit ca oamenii sau autoritățile să considere asta.

      • ... Răspunde

        Mai bine în loc să te cerți cu oricare de aici și să bagi probabil contra cost știri alarmiste despre covid ai pune întrebarea de ce acum după 6 luni de campanie de vaccinare procentul cadrelor medicale vaccinate este practic neschimbat. Știu ei ceva ce nu vor să ne spună și nouă? Și te rog lasă explicația aia puerilă că au trecut prin covid și au imunitate naturală dobândită.

        • IT Răspunde

          Daca tu ai trecut prin covid, cum sa nu treaca majoritatea cadrelor medicale care erau zilnic in zona de “lupta”?

          • ...

            Dar ca de obieci nu răspunzi la întrebarea întrebătoare. Bine, bine de ce nu se vaccinează???? Pentru că prin acest gest exact ei devin vector de transmitere al bolii și tocmai către persoane care nu de plăcere merg la ei. Și fii sigur că nu de dorul covidului trec pragul cabinetului. Este ceva iresponsabil după părerea mea. Dar stiu de ce nu răspunzi. Nu ai răspuns la întrebare. Eroii p@@@lii!

      • Kratz Răspunde

        Jigodia aia de Skluga ar trebui sa se uite mai bine si sa nu dea vina doar pe nevaccinati. Chiar tarile care au mai multi vaccinati (UK/Israel) is in cacat cu varianta Delta . Si noi , cu putini vaccinati nu suntem in cacat ca super tarile vaccinate. Au rupt pwla cu aratatul degetului spre nevaccinati….in loc sa recunoasca ca sunt depasiti de virusul asta . Guvernanti de silicon.

        • vasilescu Răspunde

          Bai , la aia varianta deklta a inceput mai devreme , la noi acum incepe sa se raspandeasca ,datele noi arata ca deja in 4 judete rata de multiplicare a crescut de la
          0.7 la 0.9 , deci cand trece de 1 incep sa creasca cazurile .
          La englezi si restul degeaba sunt multi vaccinati ca sunt destui nevaccinati .Portugalia incepe sa inchida ,cresc cazurile .Asta vine si la noi .

  2. Nicusor Răspunde

    Guvid nu a existat niciodata fatalailor. Planeta arde la 40-45 grade C. Hai sa ne trezim odata la realitate

    • Geo Răspunde

      Altu care a dormit cu capul in facebook.

    • K9 Răspunde

      Exista sau nu oms a anunțat că trebuie să înceapă valul 4 . Ei dictează marionetele executa lumea sa panichează și averile cresc obscen in timp ce noi că niște spectatori rămânem săraci supuși și speriați.

      • IT Răspunde

        Altu & Co , ti-ai tras nick nou ?

        • ... Răspunde

          Crezi ori ba sunt mulți care gândesc altfel vrei tu să gândească. Nu este o singurăî persoană care ăși postează aici părerea pro ori contra. Și de mine te legași mai deunăzi că aș fi ba altu, ba cetateanu.
          În paranteză nici K9 nu sunt eu. Mai nou am constatat că redacția a blocat nickurile. Deci nu poți schimba ca pe vremuri decât dacă folosești mai multe adrese de IP. Dar continuă să reacționezi ca un tolomac și să nu cumva să combați ideea postată. E infinit mai simplu și nu necesită gândire. persoana este importantă pentru tine și nu ceea ce postează. Ești exasperant de limitat ca și intelect. mai exasperant de ăsta e că ai și drept de vot.

  3. Cetateanul Răspunde

    Desteptule in prostii , valul 4 a inceput inainte sa zica OMS ceva , tu vezi peste tot : balarii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.