Ultima actualizare: azi, 08:47

Naţionale

COVID. Premierul Florin Cîțu anunță că a treia doză de vaccin ar putea fi necesară

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, la Parlament, că Guvernul are în vedere relaxări de la 1 august iar că singura pregătire pentru un posibil val 4 de infectări cu coronavirus este vaccinarea, titrează Digi24. Acesta a precizat că specialiștii analizează posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid și că “așa arată direcția în care merg discuțiile”.

„Relaxări, nu restricții. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spațiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanți. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea. Nu sunt foarte multe relaxări. Așa cum arată acum situația, mergem cu ce avem, cu excepția evenimentelor. Suntem încă într-o situație foarte bună. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm. Suntem precauți. Singura pregătire pentru valul 4 este vaccinarea. Rămân vaccinuri și pentru a treia doză. Așteptăm decizia, dar specialiștii se îndreaptă spre acest lucru. Ei ne vor spune că trebuie administrată. Așa arată direcția în care merg discuțiile”, a declarat Florin Cîțu.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că vor avea loc mai multe ședințe cu experții din domeniu pentru analizarea datelor și studiilor științifice, înainte de a lua o decizie în acest sens.

Sursa: Digi24

34 comentarii

  1. Dr dre Răspunde

    La valul 4 se preteaza doza a 4-a. Deja suntem in intarziere.😱🤔😲🤮🤪

  2. Altu Răspunde

    Da, fă-ți în p..da mă-ti,10 doze și lasă -ne în amarul nostru. Tu , și creșterea economică de două cifre.

  3. Radical2 Răspunde

    Vaccinațiva fraierilor .băgați în voi:)))

  4. AziNu Răspunde

    Cata vrajeala! Cica “ar putea fi necesară”. E in plan de ceva vreme a 3-a doza, asa se explica de ce au cumpartat 120 de milioane de doze .Populatia Romaniei e estimata uneva la 19 milioane cu tot cu tinerii de sub 18 ani. In 2018 se estima ca sunt vreo 4 milioane de tineri sub 18 ani. Din 15 milioane care au +18 ani, multi sunt plecati peste hotare. Pana la urma de ce ne vaccinam? Credeam ca e pentru imunitate si ca sa scapam de virus.Primavara ne vindeau gogosi la tv sa ne vaccinam ca sa putem sa iesim vara ca tot omu, ca sa uitam pana toamna ca o existat virus vreodata. Dupa ce ne vaccinam, vin cu bashini ca tot putem transmite si sa luam virusul chiar daca suntem vaccinati .Dupa aia ca tre sa ne revaccinam. Dupa aia ca iara tre sa tragem niste doze ca vine versiuneaDelta, Lambda , pe urma versiunea Omega etc. Incep deja sa ne ameninte ca daca nu ne vaccinam nu mai mancam! In SUA deja se practica la TV. Iti arata un hamburger si zice ca daca vrei sa mergi la “mec” tre sa te vaccinezi. La inceput toti in frunte cu Iohanis ziceau ca nu luam dreptul omului la libertate, acuma se vb despre vaccinare obligatorie si amenintari la adresa popuatiei transmise prin mass media si alte surse

  5. Nae Răspunde

    Vaccinul nu este contra idioteniei deci protestanți în continuare, nevinovatilor, saraci cu duhul.

  6. Ovidiu Răspunde

    Sa înceapă doza 3 cu Adrian Cozma și Romeo Pop

  7. FARCAU Răspunde

    cine nu sa vaccinat si se infecteaza cu covid sa nu primeasca asistenta medicala gratuit numai contra cost ……sa nu ocupa paturile din spitale
    NU VA OBLIGA NIMENI SA VA VACCINATI …….DAR SUPORTATI CONSECINTELE !!!!!!!!!!!!!

    • Radical2 Răspunde

      Și cine sa vaccinat și se infectează sa nu plătească? Sau cum te-ai gândit:)). La fel cotizează și un vaccinat că și unul nevaccinat la asigurările de sănătate. De ce vorbești aberații ?

      • Dr Răspunde

        Vaccinatul chiar daca se infecteaza nu face forma grava ,NU AJUNGE la ATI si nu imprastie virusul la altii .

        Experts say vaccinated people who contract a coronavirus infection have low viral loads and are unlikely to transmit it to another person.

        • Radical2 Răspunde

          Corect.dar rata e oricum mica a celor care fac forma grava chiar daca analizezi cifrele existente (cele ireale) .”pe teren” sau in mod real, situația e și mai blândă, fiindcă multi au avut covid și nu au intrat în statisticile DSP. Personal cunosc numeroși inși,fiindcă nu aveau nevoie de hârtia de concediu medical, au avut aceleași simptome ca cei cu care erau carantinati, urmând același tratament fara sa își facă un test de constatare și nu sa întâmplat nimic grav cu ei.altfel ajungeau la urgente. Pe lângă asta , nu se fac autopsii la cei decedați de covid, deci ,chiar daca aveau comorbiditati , statistic intra la cei sănătoși . Deci situația nu e atât de gravă. Și presa desigur, mai amplifica fenomenul și baga spaima în oameni. E totul business din păcate. Și o zic cu argumente.

          • Golf

            Și mass media este controlată de transnaționale, toate sunt una, o corporație mare: mass media, pharma, autorități.

            Um om sănătos este cel mai mare dușman pentru devianții ăștia.

          • Dr Haus

            Bai desteptule ,virusul de Wuhan e fix pix pe langa Delta.
            Cu Delta se pot infecta cei ce au facut prima varianta.
            Delta omoara la greu inclusiv tineri ,sanatosi ,copii.

          • radical2

            dr haus, pana acum , oficial sunt 101 infectari cu varianta delta din care 4 decese, persoana de 62, 75, 90 respectiv 35 ani. toate cu comorbiditati. Unde e greul si ce e diferit? Inafara de faptul ca mass media mai amplifica totul si creaza tragedie din orice. E ca si cand ploua 5 minute, se uda putin si la stiri apare ca ploaia a facut prapad. De aceea trebuie oamenii sa se documenteze bine. Nu sa asculte toate aberatiile de la tv.

        • Radical2 Răspunde

          Ahh și ca sa fie complet …cu unpic de igiena, sport daca se poate , vitamine (c,d,magneziu..), porți o masca in locurile aglomerate , chiar daca iei virusul , șansele să faci forme grave scad considerabil. Atât am avut de spus.:)) Doamne ajuta!

    • Radical2 Răspunde

      Și da.te obliga.dar prin mijloace indirecte. Exemplu:.. Nu te lăsa la examen fara sa fii vaccinat sau fara sa ai test PCR. La ce rost testul , daca sa zicem iese negativ și te lăsa în examen și riscul să iei virusul de la cei vaccinați aflați în sala exista. Practic, riscul de a intra în sala sănătos si de a ieșii infectat e mare. Pentru că oricum nu se știe dacă cei vaccinați nu au virusul. Atunci de ce te mai pune sa faci test? Unde e logica? E destul de evident că e o metoda de a te face sa te vaccinezi în loc să scoți o sumă consistentă de bani pentru test. Cu test sau fara test, tot riști să iei virusul.

      • gogu Răspunde

        Pai indirect te obliga sa faci scoala de soferi sa dai bani ,examen , as putea conduce si fara ……………………………………………………
        Indirect mai trebuie sa faci o gramada de alte lucruri .
        Vaccinatul e gratis .
        Stii alta solutie ?

        • Radical2 Răspunde

          Poi poți,încearcă.dar vezi sa nu fii tamponat de cei ce au permis .că ești în Romania, cine știe cum l-au obtinut :))

  8. Nimeni Răspunde

    Apoi daca Apocalipsa nu vine, musai trebuie provocata ca cele scrise in Biblie sa se adevereasca. Cred ca autoritatile se cam baga in seama cu valul 4, parerea mea este ca peste acesta vom sari si vom astepta valul 5, 6, 7, etc. pana ne vom plictisi de virusi sau va aparea alta urgie provocata de Natura sau inventata de noi oamenii.

  9. x-ulescu Răspunde

    stie cineva daca europarlamentaru ciolos si nevasta lui sa vaccinat ati covid ?? sa-l intrebe cineva ce inseamna vaccinu pentru el !

    • ... Răspunde

      Știi bine că nu se vaccinează. Au refuzat clar. Probabil au primit o derogare neomarxistă pe linie de partid. Am înțeles că și asta se socotește ca un fel de imunitate.😱🤔😲🤮

  10. aSa cA Idee Răspunde

    Un oficial CDC spune că pandemia COVID-19 devine o pandemie a nevaccinaților!
    Varianta Delta a COVID-19 este acum tulpina dominantă la nivel mondial, însoțită de un val de decese în jurul Statelor Unite aproape în totalitate printre persoanele NEVACCINATE, declară oficiali americani.

    • radical2 Răspunde

      ok. Si cu ce e diferit ca inainte virusul? Vaccinul e eficient impotriva covid. Nu neaga nimeni asta. Dar oare e necesar pentru oricine in conditiile in care multe nu se stiu despre el? Si in cazul in care vrianta delta nu este mai “mortala”, merita sa ma vaccinez cu ceva despre care nu stiu si doar a fost aprobat cam cum se aproba autorizatiile de constructie fara PUZ..adica pe repede inainte. Multe intrebari nu au raspuns , ceea ce ma face sa cred ca este totul o mare manipulare in masa. Apoi, normal ca varianta delta face victime fiindca este predominanta. Atentie si cum interpretati stirile. Ca asa sunt date sa te faca sa te sperii ca prostu. Si unii chiar se panicheaza si isi strica mai rau sanatatea.

  11. ... Răspunde

    @radical2. Doftorul ăsta nedoctor nereușit și încă câțiva postaci sunt plătiți boierește din bani publici pentru ca să întrețină această stare. Crezi că ai șanse să îl convingi de contrariul? Problema va fi când se va trage linie la final și toți eroii lui pește prăjit se vor milogi la privat și la ceilalți pe care i-au călărit până mai ieri și sistematic. Pentru că asat va fi. Eu unul să știți că nu uit. Și mai mult decât atât, așa ceva nu iert.

    • radical2 Răspunde

      @… . Nu vreau sa conving pe nimeni ca nu sunt eu D-zeu sa stiu ce e mai bine pentru fiecare. Fiecare dupa cum il duce constiinta. Trendul e ca vaccinatii ii cred prosti pe nevaccinati si si presa tot asta promoveaza dar tot ca sa puna presiune sa te vaccinezi. Si ajungem la ideea ca cei ce striga libertate sunt ce-i care incearca prin diverse mijloace sa ingradeasca libertatea celorlalti de a decide pentru ei. Asta e marea problema aici. Si se va ajunge la discriminare din pacate. Si discrimineaza cei care o ard cu libertatea si egalitatea :)) Asta e si amuzant dar si grav in acelasi timp. De rasu -plansu.

  12. Crack Răspunde

    Se tot vorbeste de discriminare. Acum mai nou nevaccinatii au viata grea. Dar va zic ce am vazut acum ceva timp, intr.o alta tara.
    La intrare intr-un bar era un afis pe care scria ca este interzis celor vaccinati…si restul poate sa intre cu sau fara masca/foulard/batic.
    Macar acolo se simt si vaccinatii discriminati, precum se simt nevaccinatii in multe locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.