Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Cum puteți evita aglomerația din Vama Petea. Recomandările Poliției de Frontieră

Suntem în plin sezon estival şi mulţi cetăţeni români aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării sau se întorc acasă din străinătate, motiv pentru care, în perioada următoare, se prefigurează o creștere a numărului de persoane și mijloace de transport care tranzitează punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, informează Poliția de Frontieră.

În acest sens, au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a frontierei care constau în suplimentarea personalului Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

Astfel, zilnic, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, atât în punctele de trecere a frontierei cât şi în zona de frontieră.

De asemenea, se menţine un contact permanent cu autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Recomandări:

În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate. 

Menţionăm că, la graniţa cu Bulgaria sunt operaționale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

  • pe raza jud. ConstanţaT.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă,
  • pe raza jud. Călăraşi T.F. Călăraşi
  • pe raza jud. GiurgiuT.F. Giurgiu,
  • pe raza jud. TeleormanT.F. Turnu Magurele, P.T.F. Zimnicea,
  • pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet (doar pentru transportul de marfă)

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei după cum urmează:

  • pe raza jud. Arad: T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;
  • pe raza jud. Bihor: T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, P.T.F. Săcuieni
  • pe raza jud. Satu Mare: T.F. Urziceni, P.T.F. Petea;
  • pe raza jud. Timiş: T.F. Cenad.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de persoane şi mărfuri se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Reamintim că, în această perioadă, pe sensul de intrare în țară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noştri, care vizează in principal verificarea documentelor de călătorie, participă şi reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuării triajului epidemiologic si dispunerii măsurilor specifice.

Sursa: Comunicat de presă Poliția de Frontieră

 

 

6 comentarii

  1. Szabika Magyar Răspunde

    Ce gunoaie de militieni de frontiera, mare sfat mi-ati dat.
    Cine a fost initiatorul? Marius de la mondiala sau spagarul de Raluca

  2. Cocojambo Răspunde

    Cum puteți evita? Stația acasă! Fiți eroi!🤔😱😲

    • Vlad Tepes Răspunde

      Prietene si eu sint tentat sa zic exact ca tine, dar ma razgindesc imediat.
      De ce ?
      Pentru ca sint nevoit ca lunar sa ma duc pina la Csenger sa iau un medicament pentru cineva din famile , ca onor Statul Roman al carui cetateni sintem mindri ca sintem, nu importa medicamentul…si culmea , este unui foarte ieftin !!!
      Iata ca lumea nu trece numai de placere…

      • Cocojambo Răspunde

        Știu @Vlad Țepes, încercam doar o glumă amară. Nu știu cum franțu kkt ăla de juma de țară față de noi se descurcă infinit mai bine față de noi, ba mai mult decât atât are bani pentru susținerea diaporei proprii???

        • Vlad Tepes Răspunde

          Se descurca pentru ca au un conducator care tine cu poporul lui, care se zbate pentru poporul lui si care nu ia pozitia ghiocelului in fata celor de la Bruxelles !
          Imi pare rau ca nu stiu cum sa pun un link aici, dar invit pe oricine sa caute pe youtube : Orban Victor – despre provocarile Europei crestine.
          Sa vedeti ce inseamna sa fii constient de responsabilitatea in fata celor care te-au pus sa-i conduci !

  3. Cocojambo Răspunde

    Cred că sunt vreo 8-10 ani când la o adunare mare la Budapesta de 15 martie Victoraș Orban a afirmat în gura mare că nu sunt o colonie a UE. Noi în schimb nu știm să ne împărțim între UE și americani. Bruxelles nu are nici un interes sp aibă o România puternică. Doar așa în dorul lelii că suntem în poziție strategică și infrastructura existentă ajută eventualele desfășurări de forțe. În rest să cumpărăm cât mai mult de la ei și să cerem cât mai puțin. Am fost îm Belgia și Olanda între altele. E frumos dar oamenii sunt reci. În Olanda de exemplu este interzisă muzica la restaurante, nu sunt formații. Sfântul ban guvernează totul. Cum mi-a zis ghidul la Amsterdam:” Olandezul își vinde pe mă-sa chiar și cu 2€! De ce? Pentru că este gratis!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.