Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Coronavirus Satu Mare: Niciun caz nou în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 24 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.183 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.047.199 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 126 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.267 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 23.07.2021 (10:00) – 24.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP 1 deces (femeie), al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din Neamț.

Acest deces este anterior intervalului mai sus menționat și a fost introdus în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate și s-a produs în luna iulie 2021. Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani, iar pacienta a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 279. Dintre acestea, 37 sunt internate la ATI.

31 comentarii

  1. ... Răspunde

    Între timp este și alertă de West Nile la noi că primăria așa de bine a “rezolvat” combaterea țânțarilor (stropirea s-a făcut prea-prea târziu) că seara nu poți ieși afară în curte că te mănâncă de viu țânțarii. Despre asta nu ar merita să scrieți? Numai asta ne mai lipsea.

    • gogu Răspunde

      Ia masuri : spray antitantar , si Vermorelu , stropeste cu spor .Omoara inamicu !

      • ... Răspunde

        Din experiența mea personală nu prea găsesc pe piață spray care și funcționează. Îți doresc să ai cazuri în familie și nu o să mai iei în derâdere. Pe copiii mici oricum nu e recomandat să aplici spray.

      • Sâcă Răspunde

        @ gogu, Ia vitamine, te protejază…

    • Dr Răspunde

      Si ce daca, ca si de ar fi vaccin, lumea nu l-ar lua.

  2. .... .... Răspunde

    Experții în domeniul sănătății se arată îngrijorați de venirea toamnei, când se așteaptă ca tulpina Delta să lovească cel mai puternic țările care au rate mici de vaccinare, cu excepția cazului în care aceste state reintroduc restricții. De altfel, oficialii OMS au precizat că, cu cât oamenii rămân nevaccinați și călătoriile se intensifică, cu atât crește riscul să apară o variantă mai periculoasă a COVID-19.

  3. Vasiloaie Răspunde

    ba asta trei puncte rahat de musca , nu ti-e frica de guvid dar ti-a frica de tzantzar ?

    • ... Răspunde

      Așa de duminica dimineața ești retard rău de tot. Ia citește despre West Nile! Dacă citeai ce comentez aflai că am trecut prin covid, deci știu despre ce e vorba și sunt și vaccinat. Deci??? Frica mea față de covid e că așa se pare că vaccinul e cam varză față de variantele noi de virus. A se vedea situația din țări cu oameni vaccinați și totuși în lockdown. Te-ai făcut maro de dimineața. Pentru că vaccinul nu prea citește ce declară especialștii noștri ca să nu mai vorbesc de politicieni. E greu așa de dimjneața. Dar după ce bagi niște feleș în tine repide te treziși! West Nile e problemă mare și se putea rezolva ușor. Dar pentru asta se stropește împotriva țânțarilor când trebuie și nu când ai chef.

      • Golf Răspunde

        @… Am rămas surprins când ai scris că te-ai vaccinat. În fine, fiecare alege…

        • ... Răspunde

          Nu am avut încotro. Crede-mă. Am multe probleme de sănătate. Numai pneumonie virală am avut până acum de 8 ori. Asta este, “modelul” e puțin greșit. Prima dată mi-am verificat anticorpii și după aceea pentru că nu vroiam să risc acele efecte secundare (care în mod interesant nu se raportează, de fapt oamenilor le e frică și nu spun). Pentru că așa știam că nu o să dezvolt tot felul de minuni (gen cheag de sânge). Îți spun eu, câteodată am impresia că știu mai multe despre boli decît eroii în halate albe. În fine, din cauza multitudinii de pneumonii și a diabetului nu puteam să risc ca la o adică să ajung pe mână protocoliștilor pentru că de acolo iese cine poate. Sau cine are noroc. Știu de cel puțin două persoane contoruzate ca și decedat cu covid care avea diabet insulinodepedent. Au fost internați la noi în județ și 3 zile nu au primit insulină delic! Cu toate că rudele țipau la ei și medicii știau că au alte boli (diabet în speță). Păi normal că au decedat! Nici eu nu știu ce aș face (asta în situația că nu sunt bolnav altfel), deci dacă numai stau acasă, mănânc, îmi văd de treaba mea și uit 3 zile să-mi administrez porția. Pe cât posibil încerc să evit (IN)competența eroilor în halate albe. Multe aș putea povesti! Dar măcar prin testare mi-am demonstrat că am trecut prin covid deci nu povestesc aiureli cum spuneau unii pe aici. Oricum toarăși vaxofili și vaxologi prin prezenta raportez că am fost bolnav la sfârșitul lui februarie 2020 (știu, știu încă nu era nici urmă de pandemie) și acum o lună mai aveam anticorpi. Nu mulți dar era prezent,
          PS. Problema e @Golf că față de varianta delta vaccinul e cam praf. A se vedea situația din UK. Cel puțin AstraZeneca. Așa că nu știu la ce va mai folosi vaccinarea.

  4. covid 19 Răspunde

    @…, Păcăliciule, dacă tu ai fi trecut prin boală rămâneai dracului acolo cu afecţiunile tale. Iar cand susţii tu că ai fi trecut prin boală ar fi însemnat să fii printre primii infectaţi în Satu Mare, tu care nu frecventai aglomerările, nici la cumpărături, nici la muncă. De vaccinat ziceai că nu te califici din cauza afecţiunilor. Acum susţii că te-ai vaccinat, păcăliciule! Şi dacă te-ai vaccinat fără efect împotriva tulpinei Delta, asta e, ai fi vrut să fie vaccin universal? Miliarde de oameni s-au vaccinat şi mari scandaluri nu există pe aspectul de efecte secundare, nu ar fi scăpat antivacciniştii să le pună pe tapet. Am zis că nu mai mă bag în discuţie dar văd că te reinventezi din toate unghiurile.

    • ... Răspunde

      @covid19. Păcăliciule! Ai dezvoltat o obsesie față de mine! Da, m-am vaccinat până la urmă contrar recomandării medicilor. Și da, înainte am făcut test pentru anticorpi. Ca să știu cum stau. Bineînțeles pe banii mei și nu puțini. Și da, am avut anticorpi covid, dar deja prea puțini. Deci da, am dovada că am trecut prin boală. Și da, acest lucru ce afirm referitor la vaccin că e varză față de variantele noi e valabil și la tine. În concluzie ocupă-te de tine până nu încapi pe mâna eroilor pentru că atunci șansele tale pentru viață scad simțitor. Fiecare pentru el! Să știi că eu sunt al naibii pe rezistent.
      Referitor la efecte secundare. Este mai mult decât îngrijorător creșterea alarmantă a afecțiunilor cardiace. Vorbesc de cei vaccinați și tineri. Mai ales bărbați. Și ăsta e un semn mare de întrebare. Timpul va spune ce va fi. Deci nicum nu tu care mănânci aici kkt contracost și ești mai mult decât paralel cu problema. Să știi că de ajungi în spital medicii aplică protocolul. Nimic special pentru nimeni. De aceea sunt așa de mulți decedați. Repet, ocupă-te de tine asta până când ai de ce să te ocupi. Dacă ai nevoie de dușmani imaginari îți sugerez să-ți cauți alt pacient.

      • covid 19 Răspunde

        Gat, m-ai convins, mă întorc la ale mele, m-ai pus la punct. Rămâi cu Golf, Romanistan cityzen, Altu, Dorel, radical2, AziNu şi câţi îţi mai fi pe aici care cântaţi acelaşi refren. Vezi că excesul de spaţiu virtual are efecte nocive. Mai ia o pauză că meriţi, ţi-ai făcut datoria.

        • ... Răspunde

          @covid 19. Contrar impresiilor tale eu nu încerc să conving pe nimeni. Dar chiar pe nimeni. Datorită diabetului și a problemelor pe care le am și pe care le am rezolvat practic singur (medicii eroi nu îmi dădeau nici 5% șanse, asta mult înainte de pandemie) am învățat că cel mai bine fiecare persoană știe cel mai bine ce e bine pentru el. Cum se spune câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia. Ți-am mai zis. Nu port război de convingere cu jimeni. Dar sunt alergic la anumite afirmații ale oficialilor care când afirmă ceva de multe ori chiar ei știu cel mai bine că nu este așa. Am alergie să fiu privit ca fraier. Și acum cam toți suntem fraieri. Pandemia se va termina în momentul în care se va schimba modul de operare. Așa nu se va termina în veci. Am zis asta și acum mai bine de un an. Poți verifica pe net comentariile mele vechi. O zi bună.

        • Altu Răspunde

          @covid19, chiar îți duceam dorul,dar acum mi-a trecut.

          • ...

            @Altu. Ce nu își dă seama e că și acum se aplică “politica” de pe timpul începuturilor comunismului. Adică “cine nu e cu mine e împotriva mea” sau “”numește un dușman și înfiereză-l”. Atunci erau capitaliștii, chiaburii apoi intelectualii sau clericii. Ca să trecem peste tâmpenia asta trebuie să conlucrăm. Pentru că toți suntem o comunitate și toți trăim pe planet Earth. Dacă ceva nu funcționează afectează pe toți. Carnetul de partid sau declarația pe proprie răspundere nu au nici un efect. Iar dacă sistemul dă chix primii care vor fi lăsați din brațe vor fi exact “câțeii cuminți și lingușitori” cum este și dumnealui. Ca să-l parafrazez pe Schiller: “Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece”. Atâta ură generată artificial numai pe timpul comunismului am putut experimenta. Nu e frumos și nu e productiv.

          • ...

            Scuze, am mâncat un “a” -“înfierează-l”.

        • AziNu Răspunde

          Covid19 ce spirit de obserhatie ai. Eu habar nu am cine esti sau ce ai scris in trecut. Cu siguranta am scris ceva impotriva ta si tu esti de conceptia ca cine nu e cu tine e impotriva ta . Faptul ca retii fiecare ce o scris sau ca nu o fost de aceasi parere cu tine, denota ca iti lipseste un surub

          • ...

            @AziNu, eu mai degrabă suspectez că e unul din ăsta “erou” că tare se atacă și prezintă “simptome” de polimilitzist. Ăia fac așa. Sau cel puțin cei de școală foarte veche. Mie mi se fâlfie de el. Are de asemenea vreo 5-6 dacă nu mai multe nume sub care postează. O analiză text demonstrează asta ușor. Săracul de el e obsedat de inamicul imaginar. Vorba ta. Poate nu are toate țiglele pe casă.

        • AziNu Răspunde

          Te zbati ca un singuratic ca nu esti bagat in seama. Pentru tine aici e viatza. Stai toata ziua pe portalsm si dai refresh :))

      • Golf Răspunde

        Totuși spune-mi cum ai luat hotărârea să-ți bagi vaxxurile psihopaților în organism dacă nu ai încredere în criminalii în halate albe, în corporații și în autorități. În plus văd că ești și conștient de efectele secundare criminale.

        Sistemul imunitar nespecific ți-a lucrat foarte bine iar acum în loc să-l lași să-și facă treaba l-ai pus pe tușă astfel încât vei fi dependent de următoarele n doze pentru că el nu va mai știi să lupte împotriva răcelilor. Vei fi dependent de stat, ori te vei confirma ori nu vei primi doza vitală de vaxx.

        • Dr Răspunde

          Deocamdata testele arata ca cei trecuti prin boala si apoi vaccinati au cea mai buna imunizare si ca intensitate si in timp.

          • ...

            Aici s-ar putea să fiu de acord. Cu o singură observație. Asta nu e valabilă pentru AstraZeneca, Sinovac sau Johnson&Johnson. Despre Sputnik nu cunosc date. Plus că e fapt demonstrat că față de varianta delta eficiența de 96% a vaccinului scade cu 31%. Deci e de 66,24%. Adică ceva mai bun decât apa chioară. Sunt date oficiale ale englezilor. Iar dacă vine o alta cu următorul val pot să tot fii vaccinat!!! Să nu am dreptate. Pentru că dacă nu reacționează organismul de la sine vom avea mortalitate ca niciodată. Repet, să nu am dreptate.

        • John Wayne cu calu' Răspunde

          :))))

          • România

            Și calu’ măcar e deasupra???🤔😱🤪

        • ... Răspunde

          Îîîîî….????

        • ... Răspunde

          Numai Covid19 este deranjat de lipsa mea de logică şi coerenţă. Te-ai dat cu el?

          • ...

            Te rog vorbește în numele tău. Asta dacă reușești să-ți găsești una. Mult succes hoțule!
            Dacă în ce afirm cu subuect li predicat nu găsești logică ori coerență să știi că asta este lumea reală creată de voi vaxologi. Nu e opera mea. În momentul în care organismul nu va mai dezvolta imunitate de la sine și va aștepta impulsul din afară (adică ARN mesagerul de rigoare) nu știu care țară va face față puhoiului de bolnavi. Noi sigur nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.