Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

FOTO. Blocuri în locul fostului lac Pescăruş. Au început lucrările

Răsar blocuri în locul fostului lac Pescăruş. Episcopia Romano Catolică a demarat lucrările dee construire a unor blocuri în locul fostului lac Pescăruş, în spatele benzinăriei Mol.

Potrivit documentaţiei aprobate de Consiliul Local Satu Mare, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) prevede transformarea fostului lac într-un complex de blocuri a câte patru, respectiv cinci etaje. Proiectul a fost aprobat pe data de 19 decembrie 2019, iar fundaţia pentru două blocuri a fost deja turnată.

Suprafaţa totală a terenului cuprins în PUZ este de 17.000 de metri pătraţi, suprafaţă pe care se vor ridica două blocuri a cu patru etaje şi trei blocuri cu cinci etaje.

Proiectul mai prevede realizarea de alei, parcări, terenuri de sport, spaţii verzi.

În documentaţie se arată că sursa de apă nu mai există de 40 de ani, şi nici lacul, deci se propune crearea blocurilor. 70% din suprafaţă va fi ocupată de zone mixte iar 40% de blocuri.

blocuri pescarus

13 comentarii

  1. Istvan R Răspunde

    Tarr beton + Perfectul Buv + catolicuș = LOVE

    • Adi Răspunde

      Acum pricepeți de ce nu au dat autorizații pentru costrucții de blocuri , simplu să apuce să vândă Episcopia ungurilor blocurile .
      Mulțumim frumos pentru înțelegere, felicitări lui Gabor .

  2. Eu Răspunde

    Lucrari de constructii fara PUZ aprobat, precis au autorizatie de construire speciala ca altfel nu se apucau de construit

  3. Satmarean Răspunde

    Iar betoane??? Orașul betoanelor!

  4. Radical2 Răspunde

    Foarte bine. Și la ce firma trebuie să înaintăm o cerere in cazul in care dorim sa achiziționăm? Sau deja se știu beneficiarii?sunt pentru popti,unguri,germani, rromi, români,catolici,ortodoxi,polițiști,interlopi, armata, funcționari ?.presa sm..ne puteți oferii și informații în acest sens?

  5. Vasile Dragos Răspunde

    Mulți mănâncă căcat… în loc sa se bucure ca se mai face ceva nou…. spectatori cu semințe care le știu pe toate dar de fapt ei nu au făcut nimic în viata lor

  6. One Răspunde

    Ii vorba de cine face, BISERICA, in loc sa ajute oamenii bolnavi din spitale care au nevoie de bani pentru operatii altfel mor si care nu au case sau au un salar minim pe economie ei fac bani, ei mereu cer mila si fac afaceri, trezirea.

    • H&R Răspunde

      Din valoarea Catedrala Mântuirii Neamului din Bucuresti cate spitale ar fi putut construi? Spune-mi numai. Sau cate biserici au fost construite in SM, dar nu e problema daca sunt ortodoxe, romanesti. Asa este?

  7. urbanism Răspunde

    Lacul (fostă groapă de împrumut pentru defuncta fabrica de cărămidă) nu era impermeabilizat cum trebuie și apa se scurgea către Someș. Ca să existe luciu de apă (dorința lui Foris secretarul pecere dar nu numai, ca să se distreze clasa muncitoare) lacul era alimentat cu apă potabilă din magistrala de apă care vine de la uzina de apă. Atunci era treabă fezabilă că apa era mi se pare 10 bani/mc, oricum foarte puțin. Acum când zici că apa e mai scumpă decât aurul și se bate la preț cu barilul de petrol (nu înțeleg de ce dar asta este situația) primăria nu își permite și nici Apaserv. Rămâne să se exploateze terenul în alt scop. Altă treabă e că în mod foarte interesant privind retrospectiv terenul ajunge la un moment dat în proprietatea CUIVA (fapt petrecut acum mulți ani de zile). Nu cred că în zona aia de asta avem nevoie. Dar cum municipiul are serviciul de urbanism pe care îl are nici nu mă miră că s-a aprobat (pentru că s-a aprobat) așa ceva. Numai să nu rămână la faza de fundație turnată ca și groapa de la finanțe de la capul podului Decebal!

  8. jean Răspunde

    Mai bine se reamenaja lacul si era un loc frumos de agrement, cum era in trecut, prea multe blocuri si populatia este in scadere

    • rodica Răspunde

      Jane nu ai citit? Lacul nu retine apa pe vremea pcr era egal cata apa se consuma apoi daca nu se fac blocuri e problema ca nu sunt locuinte daca se fac e problema ca nu sunt parcuri

  9. Nicusor Răspunde

    Oare cate sute de mii de euro o sa ceara pe un apt.??? Foame de bani in Romania. Jigodiile drequ. Bulangiu’ ala cere pe o ”casa” noua pe Odoreului chiar vis-a-vis de lac vreo 120-130 k euro . Semifinisat. Ba esti nebun coaie. ????? Nici macar nu ii casa… Ii duplex

  10. hingeru Răspunde

    da Doamne sa ramane goale! Sa fie bantuite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.