Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

FOTO. Femeie prinsă în timp ce descărca o maşină de deşeuri în centru

O femeie a fost surprinsă în timp ce descărca o maşină plină cu deşeuri la un container din municipiul Satu Mare. Femeia, însoţită de un bărbat, a oprit pur şi simplu maşina în faţa unui container de lângă Şcoala Generală Constantin Brâncoveanu şi a început să descarce deşeuri.

Maşina era plină, bancheta din spate era rabatată fiind şi peste scaune plin de saci cu deşeuri.

“Nu mi se pare normal să vină oricine să arunge gunoaie iar containerele noastre să fie pline, mai ales că plătim şi taxe. Cu siguranţă ea nu plăteşte taxă pentru aceste deşeuri. Mai mult, gunoaiele nici măcar nu erau selectate conform instrucţiunilor de pe containere, le-a pus grămadă”, ne-a spus un sătmărean.

În momentul în care a fost fotografiată, ea a trecut la ameninţări.

16 comentarii

  1. Manea Răspunde

    ‘Ghibol” + “Ghiboliță” = o familie de dobitoci

    • joliku Răspunde

      Măi să fie oare nu e și criminalulul actritei de pe dig?!
      Manea, ce era sa faca? Eu am fost la flotisal pentru asa ceva si mi-au zis: Ca sunt normal?! Sa platesc atat pentru asa ceva, Sa ma duc sa chem pe cineva si sa il faca disparut pe undeva la un pret derizoriu🤪
      Da, si asta este nivelul orasului nostru dupa 31 de ani de “democratie” prost inteleasa, nu stim sa RECICLAM, nu flotisalu’ trebuie sa ne invete, noi nu avem niciu un fel de constiinta civica, aici iar intram in altfel de discutii. Sa moara capra vecinului🤪

  2. Radical2 Răspunde

    Da unde sa le arunce? In fața scării?:))) ..ce ipocriți sunt unii vaiii. Nu mai e voie sa arunci gunoiul nici la tomberon :)). In alta ordine de idei, 99% din populație nu respecta regulile și nu știu cum se aruncă gunoiul selectiv. Bine, nu ii ajuta nici modul de selectare. Asta nici nu trebuia să ajungă un articol…câtă prostie să existe în unii oare?:)))

  3. alex Răspunde

    măcar nu le-a aruncat pe camp ca altii.

  4. cârcotaş Răspunde

    Peste tot se face treaba asta. Adica daca nu eşti abonat la Florisal (cei de la case mai ales) sau dacă gunoiul e prea voluminos să ţi-l preia Florisalul, sau sortimental nu se încadrează în contract, atunci găseşti această soluţie care unora li se pare firească.

    • Joe Răspunde

      Am contract cu florisalul ( casa ) , luau pt o suma de bani saptamanal 0.54 m cubi gunoi in containerul verde luat de la ei pe bani .Apoi au introdus taxarea pe persoana ,deci 4 persoane ,de 4x mai multi bani ,dar iau tot 0.54 ( un container mic verde ) pe saptamana .
      Cred ca este corect sa mai pun si in alte containere florisal dintre blocuri.

  5. Nimeni Răspunde

    In alta parte se procedeaza cam asa:
    În Florești se confiscă prima mașină care a transportat deșeuri ce urmau să fie aruncate pe o rampă clandestină.

    ”În acest moment, miercuri, în jurul orei 13.10, mașina a fost oprită de Poliția locală și Poliția națională. Am chemat Garda de Mediu, care trimite oameni la fața locului. Mașina este blocată și nu mai poate înainta! Procedura de confiscare o face Garda de Mediu și autospeciala va fi ținută în custodia lor”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

    Mașina a fost urmărită și oprită de Poliția Locală Florești pe strada Avram Iancu.

    Decizia va fi luată de Garda de Mediu Cluj, care a fost chemată la fața locului.

    • Radical2 Răspunde

      In Florești și firma de salubrizare este mai profesionistă decât ce este in SM. În condițiile acelea se impun măsuri drastice. Dar în SM omul pur și simplu nu știe ce să facă cu gunoiul. Și nu oamenii sunt de vina ci firma de salubrizare. Ce se face in SM nu poate fi numită colectare selectiva. Nici măcar colectare. Dar e bine că măcar vedem cum e la alții .E și asta un început bun.

  6. alegător sictirit Răspunde

    Corect, nu e frumos. Dar eu am o întrebare-întrebătoare. Stau la casă și am contract cu firma asta minune locală. Colectez selectiv și în concluzie nicicum nu reușesc să produc cât scrie în contract pe persoană dar plătesc. Lăsând la o parte faptul că s-a spus la Florisal că este ilegal să factureze pe persoană și pe mc (de fapt cifre din burtă) și nu factură pe bune efectiv cât se ridică dar ei perseverează în asta și nu se întâmplă nimic, eu am o întrebare. Ce să facă omul dacă de 3 !!!! săptămâni își păzește sacul galben de plastic luată expres de la ei pentru noțiunea de scifi inventată de ei (fracțiune uscată). Pentru că nu a fost ridicată. Și nu numai la mine, este valabil în toată zona. Ca să nu spun că la apeluri primești răspuns de genul să ai răbdare? Atenție, am verificat și clopotele alea din zonă pentru hârtie sau plastic sunt pline până la refuz! Cu toate că e hoție la drum mare și factura de gunoi nu am restanțe la Florisal! Deci după voi ce să facă omul?
    Aștept o altă firmă de salubrizare pentru că eu sunt lămurit că Florisal nici nu vrea și nici nu e capabil să respecte ce scrie în caietul de sarcini. Numai banii să vină.

  7. Lucky Răspunde

    Ma intreb de ce nu ne ocupam sa facem poze celor care aruncă gunoaiele din mașini pe străzi, de cei care aruncă cu mare gratie chistoace de la țigări, ambalaje in parcuri sau in orice locuri publice.
    Florisalul ar trebui, alături de factura sa trimita flayere cu modul în care ar trebui să se faca còlectarea, sa asigure suficiente locuri de colectare .
    In subsidiar sa asigure ca sacii galbeni se impar tuturor atunci când îi solicită. Dacă nu ai ridica sacii conform unei fanteziste programări esti luat la rost la casierie și trimis la plimbare sa vii conform programării. Sacii restant nu ii mai primesti. Oare unde sunt?

  8. alegător sictirit Răspunde

    @Lucky. Florisal nu are interesul să funcționeze. Facturează frumos cantitatea conform cântarului de la Doba și apoi ce nu încasează de la noi întinde palma. Era mai fain înainte pentru ei când putea să pună la cantitatea depozitată la depozit cât dorea suflețelul că nimeni nu mai putea verifica ce și cum. Așa vă de aia se duce gunoiul în halul ăsta în continuare. Cel puțin 30% dacă nu mai mult e reciclabil sau compostabil deci nu are ce căuta la Doba.
    Te rog să te uiți la ultima ta factură Florisal în care figurează o poziție distinctă pentru cheltuielile aferente ridicării fracției uscate. Adică pe lângă faptul că sortezi pentru ei (deci davă sunt corecți pot duce direct la firme autorizate și câștigă bani din asta) te mai și pune să plătești separat pentru transportul lor!!! Ție nu ți se pare strigător la cer?

  9. Lucky Răspunde

    Sunt de acord. Nu este interesat să funcționeze!

  10. Nimeni Răspunde

    @radical2. Mi se pare ca nici doamna nu este o profesionista din moment ce sacii umpluti cu deseuri textile ii arunca in containere. Saraca cred ca nu stie ca pentru gunoi se plateste si la fel cred ca nu stie, fiind probabil de la tara, ca gunoiul il arunci acolo unde ai contract si nu oriunde iti vine tie. Daca ea nu pune ce trebuie acolo unde trebuie, poate fi firma de salubrizare a lui Poisson ca nu mai e bun nimic. Vine altul si peste hainele ei arunca coji de lebenita, mate de gaina si alte prostii.

  11. Lucky Răspunde

    Oare in ce ar trebui sa fie profesionista!
    Penibil, cine te ar pute face ,,profesionist,, in sortare selectiva?

  12. Lucky Răspunde

    Oare in ce ar trebui sa fie profesionista!
    Penibil, cine te ar putea face ,,profesionist,, in sortare selectiva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.