Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO. Câine închis în mașină, în parcarea unui supermarket. Afară, peste 30 de grade Celsius

Un câine a fost surprins, vineri după-amiază, închis în mașină în parcarea unui supermarket din municipiul Carei, județul Satu Mare. Proprietarul l-a lăsat pe câine în mașină, însă nu a lăsat niciun geam deschis sau clima pornită, cu toate că termometrul arăta peste 30 de grade Celsius. Doi tineri ce au parcat lângă autoturismul cu pricina au observat câinele și i-au sărit în ajutor.

Tinerii l-au alertat pe omul de pază al supermarketului, după care împreună cu el au mers să deschidă ușa mașinii. Mașina, însă, era deschisă, astfel că aceștia l-au așteptat pe proprietar cu ușile mașinii deschise. Potrivit Carei News, la sosirea proprietarului, acesta i-ar fi luat la rost pe cei ce au încercat să îi salveze patrupedul.

Prevederi aplicabile deţinătorilor de animale de companie transmise de ANSVSA:

În cazul în care animalele de companie (cum ar fi câinii, pisicile, iepurii etc.) sunt ţinute afară, este important să se asigure o sursă de apă potabilă, precum şi adăpost corespunzător împotriva razelor solare.

O atenţie deosebită trebuie acordată transportului animalelor de companie, astfel încât acestea să nu fie ţinute în vehicule, expuse în mod direct şi pe o perioadă îndelungată la radiaţii ultraviolete şi la temperaturi ridicate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.