Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Un maratonist care aleargă pentru copiii polițiștilor decedați de COVID a ajuns și la Satu Mare

Maratonistul Dănuț Cernat, polițist în rezervă, a ajuns și la Satu Mare în cadrul campaniei „Turul României în pași de alergare!”

Corpul Național al Polițiștilor a inițiat “Campania Turul României în pași de alergare!”, campanie menită a veni în sprijinul copiilor polițiștilor decedați, după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2.

În acest sens, maratonistul Cernat Dănuț, personajul principal al evenimentului, a pornit la data de 1 iunie a.c. din București, a străbătut 12 județe și a alergat peste 1 200 de km, ajugând la data de 23 iulie, la Satu Mare, unde a fost întâmpinat de către șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Chestor de poliție Sorin Stan.

Domnul inspector șef i-a acordat maratonistului Dănuţ Cernat “Diploma de excelenţă” în semn de preţuire pentru implicarea în apărarea valorilor sociale, apreciind generozitatea și altruismul său și mulțumindu-i pentru întregul efort depus în sprijinirea familiilor polițiștilor care au pierdut lupta în fața virusului COVID-19.

Următoarea destinație a sportivului a fost municipiul Carei, acolo unde a fost primit cu același respect și gratitudine de către polițiști.

Patru dintre colegii noștri polițiști s-au alăturat, în mod simbolic, acestei cauze, însoțindu-l pe maratonist pe o distanță de câte 2 km, la momentul în care acesta a părăsit municipiul Satu Mare, respectiv municipiul Carei.

Sportivul va parcurge în total 2.550 de kilometri.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.