Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Apelul ministrului Bode către șoferi, după weekendul tragic de pe șosele: „Grăbiți-vă încet”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut un apel la șoferi să circule cu prudență, în condițiile în care 24 de prsoane și-au pierdut viața în accidente rutiere produse în ultimele zile, titrează Digi24. El a amintit că România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de decese în urma tragediilor de pe șosele.

„În acest weekend, după tragedia de la Sibiu, de la Bacău, de la Bihor și acum din Olt, dacă ne uităm pe o statistică, din nefericire, România se află în topul clasamentului european la numărul de persoane decedate în accidente rutiere. Dar raportându-ne la anul 2019, pentru că anul 2020 a fost un an atipic, am avut 8.125 de răniţi grav. Dacă ne raportăm la semestrul 1 din 2021 – 1.667, deci pe şase luni de zile, numărul accidentelor grave și al persoanelor decedate şi răniţilor grav a scăzut în raport cu 2019, raportându-ne la cele şase luni din 2021”, a spus Bode.

El a vorbit și despre principalele cauze care duc la accidente.

„Am identificat 5 principale cauze care duc la accidente rutiere – și am identificat și soluții la eliminare acestor cauze: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina biciciştilor, neacordarea de prioritate la trecerea a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere a vehiculelor”, a spus Bode.

Ministrul a spus că în cazul accidentului din Bacău, soldat cu 7 morți și 5 răniți grav, segmentul de drum avea vizibilitate foarte bună și nu existau restricții de circulație.

„Din primele evaluări, la fața locului nu au fost identificate urme de frânare. Așadar, conduita rutieră a conducătorilor auto este foarte importantă în trafic. Aș vrea să fac un apel către toți participanții la trafic să circule cu prudență. Este o vorbă românească, „Grăbiți-vă încet”. Să nu se grăbească”, a spus Bode.

El a precizat că în acest weekend au fost pe șosele 853 radare. În urma verificărilor făcute de polițiști, 1973 permise reținute, 667 certificate de înmatriculare retrase, peste 23.500 de amenzi în valoare de 9,6 milioane de lei.

Sursa: Digi24


CITEȘTE ȘI:

11 comentarii

  1. Cosmin Răspunde

    Ar trebui sa faca infrastructura in loc sa dea sfaturi.

    • altu fără bmw Răspunde

      Într-o țară normală. Dar îți spun că de s-ar face cum spui românul ar circula și mai cu viteză. Trebuie lucrat la mentalitate și la educație. Mulți când se urcă la volan brusc devin mai ceva ca un carnivor feroce și care nu a mâncat de o lună.😱😲😪
      Aici și cei de la rutieră ar trebui să schimbe placa. Zilnic citești câte amenzi s-au dat dar nicodată nu citesc de câte acțiuni de prevenție ori de educație rutieră s-au făcut. Atâta vreme cât românul circulă ca un bou ei se freacă la mână pentru că e foarte ușor să-și facă planul la amenzi. Să nu-mi spună careva că nu există plan pentru că nu cred.

      • Unu' Răspunde

        Ai pus degetul pe rană! Mulți posesori de permis de conducere nu cunosc nici cele mai de bază reguli de prevenție!
        La noi în țară, să ai cai sub capotă și să sune muzica (manelele) asta e important! Asigurarea la schimbarea benzilor sau la depășiri, acordarea de prioritate sau conduita preventivă sunt doar vorbe goale!

    • Unu' Răspunde

      @Cosmin: ministerul de interne să creeze infrastructură?
      Mai bine să-i pună pe polițiști la pândă non-stop!!

  2. s.m. Răspunde

    Cum se repara un drum care pana atuncea era varza. Cum apar accidentele, si vitezomanii pe acel segment de drum. Cum este si pe Drumul Odoreului. Pana ce drumul a fost bombardat nu au fost accidente. Cum l-au reparat au aparut si accidentele si vitezomanii si masini rasturnate in sant si accidente frontale cu morti etc. Exact asa este si in oras. Dupa ce se reface o strada mai lata cat de cat, cum apar noapte de noapte si vitezoamanii si accidentele.

    • altu fără bmw Răspunde

      Am sărit o etapă din evoluție. Asta este adevărul. Am ajuns brusc la volanul unor vehicule prea dotate pentru mintea și mentalitatea noastră. Căruța aia cu boi de Nicolae Grigorescu, cam tot acolo am rămas ca și disciplină în deplasare. Așa ar trebui să mergem ca să nu facem atâtea accidente. Trei accidente foarte mari cu multe victime umane în 2 zile! E prea mult. Și nici nu erau din ăia căpșunari reveniți în concediu în țară!

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Ministrul de Interne nu observa principala cauza : prea usor dau permis de conducere celor care se vede de la o posta ca nu stiu conduce.
    Cum sa-i dai permis de conducere unuia/uneia care nu stie sa iasa dintr-un loc de parcare ?!?!?!…….si cind reuseste , o face frecindu-ti putin masina parcata regulamentar !

  4. cârcotaş Răspunde

    Bode care a gonit pe contrasens? Sau alt Bode?

    • Unu' Răspunde

      Adevărul este că mini-stresul a fost doar pasager, practic nu el a gonit!
      Cu siguranță că șoferul avea acceptul lui, chiar și tacit dacă nu expres!

  5. Jules Verne Răspunde

    Alt analfabet, Bode ăsta: ” grabeste-te încet” nu este o vorbă românească, ci un proverb latin” Festina lente”! După Raluca Turcan, alt imbecil!

  6. Beny Răspunde

    Bode e un analfabet, la fel ca și prietenii lui din Satu Mare, Adrian Cozma și Romeo Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.