Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Verificări la drumul Livada – Orașu Nou. Cum decurg lucrările

Prefectul Altfatter Tamas s-a deplasat astăzi pe șantierul de execuție a lucrărilor de reabilitare a DN19, pe tronsonul Livada – Orașu-Nou pentru a se asigura de respectarea termenilor contractuali.

Lucrarea este finanțată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, valoarea contractului ”Ranforsarea sistemului rutier a sectorului de drum DN19 km 154+28 – km 171+300” este de 10.997.370,88 lei (fără TVA). Executantul SC DRUM CONSTRUCT SRL din Pericei, județul Sălaj și-a asumat un termen de execuție de 8 luni și o perioadă de garanție a lucrărilor de 36 de luni.

Cu toate că imediat după emiterea ordinului de începere a lucrărilor (11.06.2021) ritmul lucrărilor a fost lent, în acest moment mobilizarea constructorului este susținută, pe tronsonul Livada –  trecere cale ferată Mujdeni, astăzi se află 5 echipe care execută diferite faze ale lucrării (2 execută etapa de  tăiere/colmatare rosturi fisuri și crăpături cu mastic bituminos, 2 echipe execută lucrări de frezare a îmbrăcăminții de beton și o echipă lucrează la așternerea primului strat asfaltic, respectiv beton asfaltic în grosime de 3 centimetri.

Prefectul a solicitat directorului Secției Drumuri Naționale Satu Mare, ing. Petru Ardelean o verificare permanentă a calității lucrărilor, a respectării tehnologiei, dar și a termenelor de execuție a fazelor intermediare a lucrării. După turnarea primului strat de beton asfaltic, urmează așternerea unui strat de legătură de  6  centimetri de binder și la final un strat  de uzură de  4 centimetri. Ulterior se vor reface acostamentele, accesele drumuri laterale și către proprietăți.

Această porțiune a DN 19 Oradea-Sighetu-Marmației, artera de legătură cu Țara Oașului, construită în perioada 1985-1987 prin betonare, nu a mai beneficiat până acum de o reparație capitală, aici fiind executate doar lucrări de întreținere curentă și periodică.

Un alt proiect important pentru județul Satu Mare, reabilitarea DN 1F pe tronsonul Supur-Tășnad (km 128 – km 140) se află în etapa de analiză a ofertelor depuse.  Pe acest tronson se vor executa lucrări de reciclare a stratului existent, cu aport de balast stabilizat, urmat de așternerea a două straturi asfaltice.

Prefectul apreciază că termenul de finalizare a lucrărilor la drumul spre Negrești-Oaș, asumat de constructor, respectiv devansat cu 4 luni față de angajamentul contractual este realist, având în vedere mobilizarea utilajelor și a resursei umane din ultima perioadă. Odată cu finalizarea lucrărilor la cele două tronsoane, întreaga rețea de drumuri naționale de pe raza județului Satu Mare va avea o calitate bună și foarte bună.

4 comentarii

  1. Tot Eu Răspunde

    Revin la marea asfaltare. Deci tot in luna August se va face asfaltarea exact cum am scris la cometarii la un articol publicat pe la inceputul anului cand cineva de la conducere a zis ca se va asfalta drumul dintre Livada si Orasu Nou. Se va asfalta cand o sa fie traficul aglomerat, este un obicei pe la noi sa se asfalteze in perioada concediilor cand vin multi romani acasa.

  2. Ene Răspunde

    Dar este ceva normal ca la noi in tara sa se intample asa. Cum vrei sa afle romanii plecati in strainatate ca se lucreaza si la noi ceva. Asfaltarea si marcajele se fac in luna august.

  3. john Răspunde

    DRUMUL SUPUR BOGDAND PE CAND VA FI GATA, PENTRU CA CEI DE LA ALFA ROM SE MISCA IN REGIM MELC, PE EI CINE Ii VERIFICA!!! MAI MULT STAU MUNCITORII CA DIRECTORII IN BIROURI

  4. Alin Răspunde

    Daca ramane numai stratul “superficial” de cca 5 cm turnat peste beton , toata lucrarea e un “pishvaitzer” ! Ar fi o bataie de badjocura , vorba unor perfecti sau poate prefecti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.