Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Restricții discutate în Guvern: Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii

Vicepremierul Dan Barna a declarat, vineri, că în Coaliție și în Guvern au avut loc discuții despre stimularea campaniei de vaccinare, în condițiile în care autoritățile se tem de valul patru al pandemiei, titrează Digi24. Printre posibilele măsuri, Barna a anunțat că românii vor putea merge la mall în weekend doar dacă sunt vaccinați. De asemenea, vicepremierul a precizat că sunt luate în calcul tombole cu utilaje agricole pentru cei care se vaccinează, pentru a încuraja campania de vaccinare în mediul rural.

Principalele declarații ale vicepremierului Dan Barna:

  • Am discutat chiar în ședința coaliției din această săptămână. Au fost prezentate mai multe variante, pe unele dintre ele premierul si-a exprimat sustinerea.
  • E clar că trebuie să venim cu măsuri pe modelul celorlalte state europene pentru încurajarea campaniei de vaccinare. Probabil valul patru va avea acel efect de stimul pentru acea parte din populație care nu s-a dus până acum să se vaccineze.
  • Sunt doua tipuri de demersuri, cele de încurajare și stimulare, dar și acele măsuri pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesențiale, existența vaccinarii să fie o condiționalitate.
  • De exemplu, mersul la mall, să fie condiționat de existența vaccinării. Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii
  • E un mesaj foarte clar: dacă vrem să nu ne mai întoarcem la perioada de restricții care ne-a chinuit atât de mult, e necesar să ne vaccinăm. Vom avea cu toții probleme dacă nu vom crește procentul de vaccinare.
  • Ne-am gândit la stimulente. În bani direct nu am discutat despre stimulente, dar se discută diverse variante de vouchere, bonuri, tichete prin care cetățenii să fie încurajați să se vaccineze.
  • S-a discutat și subiectul unei potențiale loterii, chiar cu utilaje agricole, astfel încât să reacționeze cei din mediul rural.
  • Am văzut în acești doi ani de pandemie că ceea ce s-a întâmplat în altă parte, după două săptămâni s-a întâmplat și în România. Ne așteptăm să crească și aici numărul de cazuri.

Liderii coaliției au discutat, marți, o serie de variante care ar putea încuraja vaccinarea. Potrivit informațiilor obșinute în exclusivitate de Digi24, printre propunerile formulate se numără tombole și loterii, precum și vouchere de vacanță.

Pe lângă stimulente sunt puse în discuție și o serie de constrângeri. persoanele nevaccinate ar putea avea accesul restricționat în spații publice închise pentru participarea la activități neesențiale. O altă măsură deja discutată în spațiul public este obligativitatea testării periodice a personalului medical nevaccinat, pe banii lor. O decizie privind aceste măsuri ar urma să fie luată în cadrul următoarei ședințe de coaliție

Sursa: Digi24

 

59 comentarii

  1. ... Răspunde

    Acum sincer când inventați asemenea reguli la ce vă gândiți? Și în baza a ce studii ai specialiștilor ați născocit aceste măsuri? Câteodată omul are impresia că dacă v-ați trezit cu fața la pernă atunci răsar asemenea inepții din kreerul vost’!

  2. .... .... Răspunde

    Italia va introduce din 6 august un permis de sănătate obligatoriu pentru acces în locuri cu spaţii închise precum cluburile şi restaurantele, a anunțat joi seară guvernul condus de Mario Draghi. Așa numitul “permis verde” va fi necesar și pentru accesul la piscine, săli de sport sau cinematografe.

  3. Press Răspunde

    Statele Unite se confruntă cu o creștere a numărului de infectări cu COVID, generată în special de varianta Delta a virusului, pe care guvernul SUA a numit-o „pandemia nevaccinaților”. Cel puțin 99% dintre cei care au murit de COVID în ultimele șase luni nu erau vaccinați, a declarat doctorița Rochelle Walensky, directoare a Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC). Între timp, rata de vaccinare a încetinit la nivel național și este în mod special redusă în zonele conservatoare, din sudul țării. La nivel național, aproape 50% dintre americani au fost complet imunizați. Însă în state precum Alabama, spre exemplu, doar 33% dintre persoanele eligibile au fost vaccinate. Luni, o doctoriță din Birmingham, Alabama, Brytney Cobia, a declarat că aproape toți pacienții cu COVID din spitalul ei, cu o singură excepție, sunt persoane care nu s-au vaccinat. Unii dintre ei erau pe moarte. „Internez oameni tineri, sănătoși, în spital, cu forme grave ale infectării cu coronavirus”, a scris Cobia într-o postare pe Facebook. „Unul dintre ultimele lucruri pe care mi-l spun înainte de a fi intubați este să mă roage să le fac vaccinul. Le țin mâna și le spun că îmi pare rău, dar este prea târziu”, a adăugat doctorița.

  4. John Doe Răspunde

    Ceea ce debiteaza acestia cu incurajarea populatiei la vaccinare, este defapt “fortarea” la vaccinare. Iti ingradesc tot felul de drepturi pana ce se conformeaza toata lumea. Halal democratie.

    • vaccinist Răspunde

      Ioane Bou, si centura esti obligat s-o porti. Nu ca sa nu mori, ca n-ar fi paguba, ci ca sa nu infunzi spitalele cu hoitul agonizand.

      • vasilescu Răspunde

        Da bine zici ,vaccinistule.

      • John Doe Răspunde

        @vaccinist Mai pe intelesul tau… in 89 a fost dat jos regimul ceausist, comunisimul. Toate lumea sa plans pentru libertate si democratie ceea ce sa si intamplat. Acuma daca ai o parere, esti impotriva vaccinarii (este decizia ta ce vrei sa te injectezi) sau alte ideologii marxiste esti considerat inamicul statului. Din pacate uitam destul de repede istoria + educatia care este la pamant nici nu ma mir ca avem atatea oi in societate. Paralela ta cu centura, imi da de inteles ca nu ai deloc discernamant pentru o gandire rationala. Nu sunt impotriva vaccinarii, sunt doar impotriva acestei miscari de dezechilibru social si ura pompata asupra nevaccinatilor.

        • ... Răspunde

          @John Doe, foarte corect.

        • IT Răspunde

          Ce truc belit folosesti , scrii ca si John Doe , si apoi tot tu 3 puncte ca si 3 rahaturi de tantzar te aprobi .

          • ...

            Te înșeli amarnic. Eu nu am obiceiul să vorbesc cu mine însumi în oglindă. Sau consideri că toți fac la fel cum procedezi tu???😱😲🥴
            Să-ți enumăr nickurile pe care le folosești dar de fapt ești una și aceeași persoană? Crezi că sunt câștigat la loz în plic și nu îmi dau seama?

          • John Doe

            @IT ai putea face un control medical sa te verifici de schizofrenie.

  5. Press Răspunde

    „Internez oameni tineri, sănătoși, în spital, cu forme grave ale infectării cu coronavirus”, a scris Cobia într-o postare pe Facebook. „Unul dintre ultimele lucruri pe care mi-l spun înainte de a fi intubați este să mă roage să le fac vaccinul. Le țin mâna și le spun că îmi pare rău, dar este prea târziu”, a adăugat doctorița.

  6. radical2 Răspunde

    Niste tampiti. Am auzit si ca medicii sa se testeze pe banii lor periodic. Dupa ce ca iti dai viata pentru pacienti ca medic sa-i salvezi, te mai si pun sa platesti . Niste jeguri ordinare in frunte cu Barna .

  7. hingeru Răspunde

    Foarte bine! Vor inchide magazinele. Eu propun ca cine ia toate vaccinurile sa primeasca pensie speciala!!!!!

  8. Atti Răspunde

    Mergeți la AȚI sa i ajutați pe medici !!!doar 2-3 ore!!
    Și apoi sa răgiți și să behăiți …dragi romani!!!!

  9. Altu Răspunde

    Lumea a trăit și fără cinema,mall,teatre, concerte,etc. Mă lipsesc de ele. Cine nu rezistă și pune botul, la vaccin cu el. Vaccinații pot să se îmbolnăvească,pot răspândi,dar cică nu fac formă gravă. Deci ,e un risc personal,de ce impunerea cu forța? Multe se ascund în spatele vaccinării forțate, nicidecum “boala ” asta

  10. Farcau Răspunde

    Foarte bine. Cine nu sa vaccinat …. Să suportă consecințele….

    • Altu Răspunde

      @Farcau, văd că tu suporți consecințele faptului că nu prea ai trecut pe la școală. Și doar inteligenții se vaccinează,mda. Sau poate , greșelile gramaticale sunt o consecință a vaccinului. Pe lângă probleme cu inima, coagularea sângelui,etc. mai și tâmpește lumea, vaccinul minune.

      • Dr Răspunde

        Da, vad ca la tine virusul te face invincibil si nemuritor.Cel putin in gindirea ta paranoia .

    • Anonim Răspunde

      Da ai perfecta dreptate, dar cine fumeaza sa numai fie tratat cu boli de inima, vasculare, tensiune, ficat doar pe banii lor, sunt pline spitalele cu ei; omul beat sa fie lăsat pe strada ca doar el singur a pus paharul la gura, dece sa plătesc eu din contribuția mea motorina salvării, salariul medicului și costurile de prim ajutor; si lista este lunga , mergi sa mănânci la MC și ai obezitate și colesterol te îmbolnăvești de diabet, eu îți plătesc medicamentație, dece ? Pt ca tu ai mâncat bine. Și lista este lunga cu astfel de exemple …..

  11. ... Răspunde

    Către toți vaccinofilii de aici! Văd că iar a pornit dezbaterea zilei. Aceste faze cu hauhaubaubau vine baubau covidul de ce nu transmiteți și către medicii noștrii care cică vă salvează. De ce întreb? Because după 6 luni de campanie de vaccinare jumate dintre ei nici acum nu s-au vaccinat! Și să nu cumva să credeți că e o situație specială sătmăreană! Ei știu ceva ce noi nu?
    O seară frumoasă vă doresc și să vă ocupați de chestii chiar importante. Adică să nu vă tufă grija față de ceilalți care nu spun același lucru ca și voi. Sunteți purtătorii adevărului absolut? Deocamdată din ce s-a zis cum doreați voi pe limba voastră multe lucruri s-au întâmplat chiar și pe dos. Sunt curios ce înjurături ați postat înainte de … la adresa halatelor albe. Nu am pretenția ca să și recunoașteți. Știu că cer prea mult.

    • .... .... Răspunde

      Tot raspandesti aiureli din astea de feisbuci , adevarul documentat este : cadrele medicale sunt vaccinate 95% ,unii mai asteapta ,ca au fost recent trecuti prin boala.

      • ... Răspunde

        Da, da. Urmează povestea cu marmota care învelșea ciocolata sus în Alpi. Eu vorbesc cu ei. Dacă din câte cadre cunosc numai eu personal și știu sigur că nu sunt vaccinați deja știu sigur că ai mințit. Dar menajează te rog forțele tale pentru lupta sfântă.
        PS. Nu am Fuckbook. E o mare mizerie și nu doresc să mi se vândă datele mele pe bani grei în mod “pur accidental” sau să mă trezesc cu fel de fel de promoții sau sondaje nesolicitate. Nu am nevoie de așa ceva.

        • Gogu the Original Răspunde

          Ministrul sanatatii a declarat asta public la Digi 24.
          Tu esti doar 3 puncte de rahat de musca.

          • ...

            Și tu crezi asta? Eu cunosc mai mulți în situația dată. Nu au nici un interes să mă mintă. Cunosc și cazuri care au spus că dacă va fi obligatorie vaccinarea vor demisiona. Aceeași minister declara că vom avea peste 5 milioane de vaccinați la sfârșit de mai. Câți avem acum? Creștere în V! Eventual în jos. 🤔😱😤🤮😭😲🥴💩

          • ...

            Ieri a anunțat însuși Arafat că în cadrul ISU procentul de vaccinare este de 30-40%. Pe cine să cred?

    • Baba Vanga Răspunde

      astia nevaccinati , vedeti ca variantele noi omoara la greu , nu conteaza ca esti tanar si sanatos …. …. sau tu ai sub 12 ani ? vezi ca o gramada de copii mor zilnic de varianta delta.

      “After one year of the pandemic our children are not more protected but I think they’re more prone than before,” said Dicky, who is writing a PhD on pandemics at Griffith University in Queensland.

      “At least one in 83 cases of death [from COVID-19 in Indonesia] has been children. So they are also vulnerable especially during this Delta wave.

      “We need to have a very strong program to protect them. Vaccinations and change of behaviour, not only for the children but the adults surrounding them.”
      At least seven Mississippi children are in the intensive care unit as the state continues to battle the rising COVID-19 delta variant

      At least seven children are in the intensive care unit in Mississippi as the state continues to battle the delta variant of COVID-19 — and two of the children are on life support.

      • @Baba Vanga Răspunde

        @Baba Vanga. Tu mai bine taci din gură că așa meseriașă ai fost și matale dar și Nostradamus că nu ați prezis nimic de pandemia asta de covid! Sau zici că nu arbfi chiar așa eveniment important? Vă retrage Câțu licența!

        • Dacus Răspunde

          Iarasi esti prost informat !!!!!

          Nostradamus predicted the coronavirus pandemic .
          he prophecy as mentioned in the viral post reads, “There will be a twin year (2020) from which will arise a queen (corona) who will come from the east (China) and will spread a plague (virus)in the darkness of night, on a country with 7 hills (Italy) and will transform the twilight of men into dust (death), to destroy, and ruin the world.”

          • @Baba Vanga

            Asta-i bună! Reoede ai trântit un text acolo! Apropo, Nostradamus a scris în engleză? Dar știi ce ar fi interesant! Ca dacă chiar prezice din astea și se și adeveresc de ca mama măsii nu citim predicțiile lui? Că poate puneam preventiv lacăt pe China și restul lumii scăpa! 🤔😱🤯😲

  12. Golf Răspunde

    Devianților, pe mine nu mă veți restricționa pe motivele voastre aberante. Nu mă voi vaccinuri în veci iar pe voi o să vă trimit exact unde meritați, departe de plante Pământ.

  13. Golf Răspunde

    Devianților, pe mine nu mă veți restricționa pe motivele voastre aberante. Nu mă voi vaccina în veci iar pe voi o să vă trimit exact unde meritați, departe de planeta Pământ.

    • Pe tine NU Răspunde

      Golfule, pe tine nu, nu plange ca nu te inteapa tanti doctor.

    • Kuka Răspunde

      Sugi pwla!
      Stai dreaq acasa!

    • Logan Răspunde

      Asa este cand creierul tau este afectat de prostie si stiri fake , mai bine mori decat sa te vaccinezi. Tu esti inca la faza : virusul nu exista ,Bill Gates omoara lumea cu vaccin .

      • Golf Răspunde

        Logane, creierul tău ce afecțiuni are?

        Să consideri că mass media, autoritățile și corporațiile big pharma îți spun adevărul și îți vor bine dovedește că tu nu ești om, ești o ființă subumană care nici măcar nu dorește să evolueze la statutul de om.

        Mai bine sunt sănătos decât să mă vaccineze dronă subumană, imbecilă.

        • Dr Răspunde

          Bai prostule, daca in spate ar fi fost big pharma , dupa izbucnirea pandemiei aveau deja vaccinul pregatit la vanzare.

          • ...

            Aici te înșeli amarnic. Ce te face să crezi că se vrea asta? Îți spun doar un lucru din alt domeniu. Este un cercetătot biochimist maghiar care trăiește în SUA și care a dezvoltat de vreo 15 ani pe puțin un fel de vaccin pentru tratarea definitivă a diabetului. Tratamentul este simplu și nu este chiar așa costisitor. Mult mai eficient decât pastilele sau insulina. Plus că elimină o problemă care generează mulți bolnavi cronici care nu se vindecă, doar se stabilizează în cel mai bun caz. Dar minune! Nu se găsesc de 15 ani fonduri pentru finalizarea cercetărilor! Oare de ce? Așa este și cu mașinile electrice. Această explozie de cerere pentru astfel de vehicule se datorează exclusiv faptului că politicul s-a hotărât să elimine mașinile cu ardere internă. Pentru că exista posibilitatea tehnică de a lansa și promova acest lucru și acum 10 ani. Nu pune botul la orice ți se servește. Acum niște ani ne salva globalismul. Apoi populismul. Acum asta este trendul. Cine știe ce se mai inventează?

  14. hingeru Răspunde

    Lasati sa se distreze vaccinatii Nu se stie cat au de trait. Doctorii se bucura de covid, atatia bani n-au avut in viata lor. Cand castiga 10-20 000 de lei, normal ca fac si zic ce se spune de sus. La televizor au disparut oamenii destepti care nu intra in jocurile murdare ale unora. Fiecare face ce vrea. Apropo, a mai avut cineva gripa??? A disparut!!! Covidul te vindeca de alte boli.

    • Dr Răspunde

      prostovane , gripa nu se transmite, multiplica daca este distantare si lumea poarta masti cat de cat corect si se mai si spala pe maini , asiaticii folosesc asta de zeci de ani si impotriva gripei.

      Iar cu cine cat are de trait , vezi ca virusul nu e “o banala raceala ” un prieten , mare sceptic la virus , sub 40 ani acum a scapat cu greu , zeci de injectii de la medic specialist ,stat in pat o luna ,s-a si lasat de fumat , mi-a zis ca acum vede altfel lumea.

      citez de mai sus :
      „Internez oameni tineri, sănătoși, în spital, cu forme grave ale infectării cu coronavirus”, a scris Cobia într-o postare pe Facebook. „Unul dintre ultimele lucruri pe care mi-l spun înainte de a fi intubați este să mă roage să le fac vaccinul. Le țin mâna și le spun că îmi pare rău, dar este prea târziu”, a adăugat doctorița.

      • Altu Răspunde

        @Dr,dar deștept ești tu! Eu zic să bagi vreo zece vaccinuri în tine să demonstrezi că ești inteligent cu adevărat. Cine-i curios ce zice Cobia aia,o fi Dumnezeul virusologilor. Eu mă uit ce zic ,Luc Montagnier,Gert van Den Bossche și alți no name ca și ei. Tu uită-te în gura lui Faucci,Rafila,Mahler și alți laureați Nobel ca ei.

        • ........ Răspunde

          Tot vii cu Luc Montagnier, vezi cati ani are senilul ala, ramas pe dinafara de la noutati.

        • IT Răspunde

          @ Altu – iar io zic ca tie ti-ar trebui interzis internetu !!!!!!!!!! si pt raspandire de informatii false sa faci puscarie !!!!

          • avocat

            In curand se pune in functie reclamatia impotriva celor care raspandesc informatii false .

          • ...

            @avocat. Să ne anunți dacă omul nu mai are voie la o părere proprie. Că dacă nu mai este foarte bine. Nu mai comentez dar nici nu mai citesc articolele comandate și preplătite. Atunci ar fi cazul să întreprinzi niște măsuri pentru că deja de o vreme se calcă sistematic în picioare Constituția României. Sau pe pandemie opțiunea de stat de drept sau dreptul la sănătate ori învățământ se abrogă temporar?

          • avocat

            Sa zici ca vaccinul omoara oameni ,ca este ineficient ,ca virusul este nepericulos nu este parere personala ci raspindire de fake ,si se pedepseste conform legilor.

          • ...

            @avocat, te rog să-mi arăți unde am spus eu că vaccinul omoară oameni. Să știi că cei care au dubii și scriu comentarii nu sunt o singură persoană. Eu am zis doar că vaccinul nu-și divedește eficiența cum i se face reclamă. Ase vedea situația din Seychelles, Maldive, Malta ori Israel. Acolo sunt vaccinați foarte mulți comparativ cu noi, Atât. Și astea sunt fapte dovedite, cifre oficiale. Sau și tu ești de părere că adevărul este doar acela care îți convine? Indiferent de câți nu s-au vaccinat la procentul de vaccinați în țările respective trebuia să funcționeze mult clamate imunitate de turmă.
            Îți spun eu că Sinovac sau AstraZeneca e varză pentru variantele noi. De aia s-a creat situația din UK sau Seychelles. Numai că nu se vrea să se recunoască. Whatever. Toți suntem în aceeași oală și ura asta nu face bine.
            PS. Pentru cultura ta generală sunt vaccinat dar teama îmi e că nu prea va fi de folos în toamnă. Nu din cauza celor nevaccinați ci din cauza variantelor care vin și care nu au nici o relație, nici o tangență, nici măcar nu se salută cu vaccinul. Pentru că nu poți fi oregătit pentru ceva care încă “nu există pe piață”. Înțelegi? De aia ar trebui să se facă în paralel o campanie puternică pentru o viață sănătoasă. Eroismul ăsta de stat în casă oprește pe moment treaba dar pe termen lumg crează alte treburi și mai periculoase. Multă lume nu pricepe asta.

          • Golf

            It, eu zic că tu nici pușcărie nu meriți ci tortură crâncenă până la deces, ești o dronă imbecilă foarte periculoasă pentru societate.

      • Dr. Maus Răspunde

        Poți să faci ceva cu diploma ta inexistentă. Ești varză. Nici nu știu la care nick de-al tău să mă adresez. Că deja bate la ochi că ai vreo 5-6 pe puțin. Ești penibil.

        • IT Răspunde

          @Altu , vad pe server ca tu ai cele mai multe nick-uri fantoma .

          • @IT

            @IT, tu ai o problemă. Nu sunt @Altu, chiar nu sunt.

          • Golf

            @IT împreună cu toate nick-urile tale, eu zic că tu nici pușcărie nu meriți ci tortură crâncenă până la deces, ești o dronă imbecilă foarte periculoasă pentru societate.

          • AziNu

            Hai ca m-ai facut curios IT. Pe ce server vezi tu? Te crezi in filme?

  15. Vlad Tepes Răspunde

    Privesc cu tristete cum masinaria ” # rezist” isi indeplineste obiectivele, pas cu pas ( fara nici o aluzie).
    Dragi concetateni, atit cei pro vaccinare cit si cei contra vaccinare, miscarea # rezist nu este una romaneasca, as zice ca ai nostri sint mici in aceasta lume, este o miscare globalista, care exact asta urmareste : ” divide et impera ” !
    Si cum pot face asta ?
    Invatind de la cei ce au mai facut asta si cu ” succes” , instaurind comunismul.
    Acestia au inceput prin a indeparta poporul de valorile nationale ( traditii, religie, cultura, istorie etc) .
    Ce fac rezistacii acum ?
    Au spus-o cei cu functii de conducere la Bucuresti : vor desfiintarea proprietatii, traiul la comun, mincarea la cantine comune etc, adica dezumanizarea.
    Ce vor cei de la Bruxelles ?
    O spun deschis :
    – diminuarea valorilor nationale,
    – promovarea ateismului in dauna crestinismului,
    – stimularea imigratiei islamiste,
    – promovarea LGBT-stilor,
    – o asa zisa educatie sexuala in scoli , chiar si la copii de 2 – 4 ani ?!?!
    – inlaturarea din scoli a orelor de religie…
    Si s ar mai putea continua.
    As prefera ca oamenii cu ratiune sa-si concentreze energiile pe contracararea acestei miscari, altfel omenirea risca sa experimenteze o noua perioada asemenea celei comuniste, cu urmari nebanuite.
    Nu va mai certati unii cu altii pentru ca asa le faceti jocurile.
    Nu separati societatea in vaccinati si nevaccinati, in buni si rai, in sanatosi si bolnavi etc etc.
    E loc pentru toti !!!

    • Golf Răspunde

      Bine le zici.

      • Logan Răspunde

        Mai bine mergi si schimba catalizatorul si filtrul , golful tau poluaza exagerat de muuuuuuult !

        • Golf Răspunde

          Îmi dă sfaturi o dronă imbecilă subumană. După ce vei trece prin experiența mai multor încarnări poate vei căpăta puțină înțelepciune și vei atinge condiția de om. În această încarnare te-ai născut o dronă și vei muri la fel, o dronă imbecilă fără suflet.

  16. Laczko Răspunde

    Sa de-a domnul goale sa stea, m-aș bucura că lumea să revină la realitate nu avem voie în wekend nici o problemă să nu le mai calce pragul nici în cursul săptămânii,să vedeți cum în 1 2 sapt schimba ei legea,au văzut că nu merge cu fraierit la mulți cu “un mic și o bere”au trecut pe amenințări că unde ii place romanului 24 din 24 la mall!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.