Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Serinus Energy, o nouă descoperire importantă de gaz în județul Satu Mare

Compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, controlată de un fond de investiții al miliardarului Sebastian Kulczyk, a descoperit un nou câmp de gaz în perimetrul Satu Mare, similar celui identificat anterior la Moftinu, titrează Profit.ro.

Serinus a finalizat lucrările de forare la o nouă sondă, Sâncrai-1, situată la aproximativ 8 kilometri de proiectul Moftinu, relevă date analizate de Profit.ro. Sâncrai-1 a fost forată la o adâncime de 1.600 metri. Lucrările au fost finalizate cu 5 zile mai devreme comparativ cu estimările inițiale, la costuri cu 19% mai mici față de cele bugetate.

Sonda va fi pregătită în vederea începerii producției comerciale. Acțiunile Serinus s-au apreciat cu 6,5% pe bursa de la Londra în urma anunțului.

Sâncrai-1 este a cincea sondă comercială de gaze naturale forată de Serinus în perimetrul Satu Mare, după Moftinu-1003, Moftinu-1007, Moftinu-1004 și Moftinu-8, ultima pusă în funcțiune în primul trimestru al anului.

Sursa: Profit.ro

3 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Foarte bine. Luati tot ca ai nostrii nu sunt in stare 🙂

  2. x-ulescu Răspunde

    statu roman cat ia din afacere ? sau dupa cat sunt de tembeli actualii conducatori , te pomenesti ca mai si plateste sa ne ia gazu

    • Golf Răspunde

      Așa este, plătim străinii să ne ia resursele. Vezi ce se întâmplă și cu gazul din Marea Neagră cu Exxon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.