Ultima actualizare: azi, 18:42

Locale

VIDEO. Filtre de amploare în Satu Mare. Polițiștii au declarat război vitezomanilor

Filtre de amploare ale polițiștilor sătmăreni pe Drumul Național 19. Oamenii legii au declarat război vitezomanilor și celor care nu respectă regulile rutiere.

Viteza constituie una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe raza județului Satu Mare, aceasta având un impact major chiar și atunci când constituie doar cauza secundară sau indirectă a accidentelor rutiere, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare. Cu scopul creșterii siguranței rutiere, polițiștii sătmăreni au organizat în această dimineață, joi, 29 iulie, filtre de amploare pe Drumul Național 19, între Satu Mare și Carei.

Ce spun polițiștii despre acțiunea pe care o efectuează pe șoselele din județ:

În anul 2021 pe raza județului Satu Mare s-au produs 101 evenimente rutiere cu 16 mai puține decât în anul 2019.

În anul 2021 în urma accidentelor rutiere produse au rezultat:

 • 14 persoane decedate, cu una mai puțin față de anul 2019;
 • 16 persoane rănite grav, cu 27 mai puține decât în anul 2019;
 • 96 de persoane rănite ușor, cu 7 mai puține decât în anul 2019.

În acest context, deși se constată că anul acesta trendul în ceea ce privește dinamica producerii evenimentelor grave este unul descendent, polițiștii recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier, să manifeste maximă atenţie, să adopte o conduită preventivă sporită, să circule cu prudenţă şi să respecte prevederile legale în vigoare, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

9 comentarii

 1. altu fără bmw Răspunde

  Era si timpul! Prea multe accidente mortale in ultima perioada! Eu scoateam de mult pe toti de la rutiera! Indisciplina oriunde de uiti pe sosele! Toti se cred nemuritori1 Asta pana la proba contrarie.🤔😱😭

  • Unu' Răspunde

   Ce faci când chiar șoferul MCV-ului depășește coloana, în viteză, cu șoferul agățat de telefon?!?
   Am filmarea pe cameră, dar DriverSM refuză să o posteze!

   • altu fără bmw Răspunde

    Eu când văd bizoni din ăștia mă feresc de ei. Nu există să mă grăbesc în halul ăla încât să-mi pun sănătatea sau integritatea fizică a mașinii sau a mea în pericol. Trag dreapta și pacea să fie cu el! Unul acum niște ani era să intre în mine în sensul giratoriu de la Unio. Bineînțeles a intrat și a schimbat benzile de circulație sau a schimbat direcția de mers fără cel mai mic gest schițat. De pe banda din dreapta a virat și s-a întors înapoi spre podul Decebal. Adică eu trebuia să ghicesc ce dorește el să facă??? După puțin timp am recunoscut mașina făcută zob rău de tot într-o știre. Am uitat să spun că bineînțeles era BMW din ăla cu volan dreapta. Tipul a ajuns o vreme lungă la spital, dar am dubii că a învățat ceva. Ăștia până la urmă fiecare vor face un accident “grozav”. Știi tu zicala aia cu ulciorul. Nu doresc să fiu coparticipant la eveniment. Selecția naturală si fie cu ei!🤔😱😲🤯🤮

 2. Ășâțî Răspunde

  Spor la treabă!!!
  Eu m-am hotărât să nu mai dau niciodată blitzuri la ceilalți șoferi, când văd un echipaj de poliție în acțiune. Poate mai salvez așa câte o viață.

  • Unu' Răspunde

   Eu am luat această decizie deja de câțiva ani buni!
   Un bizon care aproape m-a aruncat în șanț m-a convins să mă decid 😉

 3. Unu' Răspunde

  Deși sunt convins că nu neapărat viteza este principalul generator de accidente grave, ci mai degrabă depășirile riscante, salut prezența organelor în trafic! Le urez cât mai multe permise suspendate!
  Cu cât sunt mai puțini bizoni, cresc șansele să ajungem la destinație teferi!

 4. Gheorghe Răspunde

  He,he,he,ce gluma buna.Chiar credeti ca asta va rezolva problema?Unde sunt organele cand pe Lucian Blaga seara de seara se niste ghiolbani nemernici fac galagie cu motoarele lor,sau in parcul industrial sud fac drifturi si intreceri intre ei de se aude pana in Carpati 2?Va spun eu unde sunt.Stau ascunsi sau in cel mai bun caz sunt in compania celor care fac ravagii in parcul industrial…Ce nu va vine sa credeti?…i-am vazut cum ,,ii pazeau”sa-si faca numerele nederanjati de nimeni pentru ca intre acei nemernici sunt chiar prieteni si colegi de-ai lor.Chestia cu (ne)blitatul la mine se practica de mult si ma bucur ca si altii au adoptat-o.Totul este din cap,auzi din cap,de la tartacuta.Daca esti nemernic nimeni si nimic nu te va determina sa respecti regulile si pe ceilalti participanti la trafic,darami-te locatarii pe care-i deranjezi cu rabla ta de motor turat la maxim si modificat ca sa faci cat mai mare galagie….Auzi nemernicule care esti de ce nu mergi tu sa faci treaba asta in casa la ma-ta care te-a facut si ti-o dat sa sugi,de ce nu mergi la urechile pruncilor tai sa faci asta,de ce trebuie ca niste oameni pasnici sa suporte mizeria care esti tu,oricare ai fi.Pe astia ar trebui luati si verificati cati decibeli fac cu cacaturile lor de motoare.Rar-ul ce face,da politia?

 5. John Doe Răspunde

  Eu am inceput să dau blitzuri șoferilor grăbiți, asta fără să fie radar pe undeva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.