Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Aveți simptome post-COVID? Apelați cu încredere la medicul specialist ORL al Clinicii Korall

Aveți simptome post-COVID sau diferite simptome care ascund anumite boli ale căilor respiratorii? Dr. Laura Soponar din cadrul Clinicii Korall ne explică de ce este important să tratăm fiecare simptom în parte și să prevenim apariția unor probleme.

Epidemia de coronavirus a scos în atenția publicului diverse simptome ale căilor respiratorii care ascund diferite boli. Din cauza pericolului reprezentat de acest virus este și mai important să nu rămână neexplorat niciun simptom care ar putea provoca ulterior probleme serioase. Pentru o investigație temeinică și a unui tratament cu un rezultat cât mai bun merită să apelați la Clinica Korall, unde sunt medici specialiști ORL excelenți, cum ar fi doamna dr. Laura Soponar.

Dr. Laura Soponar este de mai mulți ani membră recunoscută a echipei medicale din cadrul Clinicii Korall. Ea s-a întors din concediul de maternitate și poate primi pacienții în fiecare zi a săptămânii.

Puteți apela la ea cu orice problemă care intră în domeniul său de specialitate, începând cu  infecțiile sau inflamațiile căilor respiratorii superioare și până la tumori sau îndepărtarea corpurilor străine. Fiind întrebată care sunt bolile cele mai întâlnite cu ocazia consultațiilor sale medicale, ne-a răspuns că în cazul copiilor în primul rând polipoza nazală, răcelile cauzate de infecții virale și amigdalita, iar în cazul adulților sinuzita și laringita, respectiv tumori formate la nivelul corzilor vocale, care nu sunt rare.

Alături de aceste boli, ea se mai întâlnește aproape zilnic cu hemoragii nazale provocate de hipertensiune, cu diverse leziuni traumatice ale nasului, precum și cu corpuri străine introduse în nas sau în ureche.

“În ultima perioadă s-au prezentat la clinică numeroase persoane – printre care și tineri – care prezentau simptome ale așa-numitului sindrom post-COVID. Printre acestea putem menționa simptome care amintesc de laringită, sinuzită, tusă persistentă și răgușeala, care nu reacționează la tratamentul standard”, a relatat dr. Laura Soponar.

Sindromul post-Covid aduce noi provocări în sistemul sanitar, deoarece arsenalul modurilor posibile de tratament nu este deocamdată prea larg, însă medicii încearcă cu toată priceperea lor să scape cât mai repede posibil pacienții de problemele rămase în urma infectării.

Boala întâlnită cel mai frecvent în sezonul cald este otita acută externă, afecțiune dureroasă apărută deseori în urma expunerii la apa contaminată.

În condiţiile date se ridică întrebarea: când anume pacienţii trebuie să apeleze la medicul specialist ORL? După părerea doamnei dr. Laura Soponar, o investigație primară poate fi efectuată de către medicul de familie, iar în cazul persoanelor în ale căror anamneză bolile oto-rino-laringologice ocupă un loc semnificativ, știu deja foarte bine când trebuie să apeleze la un medic specialist ORL.

Nu este de neglijat faptul că, pe lângă cunoștințele de specialitate ale d-nei dr. Laura Soponar, Clinica Korall dispune și de o serie de aparate de diagnosticare moderne, datorită cărora pot fi efectuate, în aceeași locație, o serie de investigații și intervenții, deci pacientul nu trebuie să petreacă ore întregi sau să cutreiere tot orașul pentru a ajunge de la o consultație la alta sau pentru a efectua analizele sau tratamentele necesare. Iar dacă, totuși, este necesară efectuarea unei consultații suplimentare, acesta se poate realiza cu mare probabilitate și aici, fiindcă clinica Korall îşi așteaptă pacienții cu aproape 20 de specialități în regim ambulator.

Consultațiile oferite sunt atât în regim privat/cu taxa sau cu bilet de trimitere/gratuit.

Dr. Soponar Laura stă la dispoziția pacienților în zilele de luni, miercuri și vineri între orele 07 – 14, respectiv marți și vineri între orele 14 – 21. Pentru programare și alte informații sunați la numărul de telefon 0361 412 037 sau 0361 800 820, sau prezentați-vă personal la clinică, aflată la adresa Piața Eroii Revoluției, nr. 22.

17 comentarii

  1. ... Răspunde

    Eu deja m-am plictisit de anunțurile de acest tip. Vă recomand să vă axați pe deschiderea de cabinete de psihiatrie pentru viitorii pacienți. Ce există e prea puțin și nici nu știu ce să facă cu ce va urma. Foarte sincer spun asta. Nu e vorba doar de pacienții deja existenți și ignorați o bună perioadă. Tratamentele și consultațiile psihologice nu se pot face online. E mai mult vorba de tineret care cu distanțarea asta nici nu învață ce e aia socializare. Iar f-bukul bagă de o vreme o cenzură mai ceva ce era pe timpul comunismului. Este pur și simplu dezgustător.
    Vă rog chiar să mă combateți. Pentru că măturând problema sub preș și nediscutând despre ea toate se vor rezolva de la sine! Asta nici în visele voastre nu o să fie așa! E jale ce va veni.

    • Gicu Hugi Răspunde

      din pacate nu exista cabinete de vindecare a prostiei, sa te trimitem si pe tine acolo

      • ț Răspunde

        @Gicu Hugi. Cercetătorii au identificat deja primele semne ale unui viitor aflux de bolnavi psihici și mai ales o multitudine de probleme de socializare și de integrare socială la tineri. Nu lua în derâdere ce am spus pentru că ei vor fi vei care vor fi lucra peste niște ani și ei vor plăti indirect și pensia ta. Iar dacă mulți vor avea probleme psihice sau chiar nu vor fi în stare să lucreze nu va fi de bine. Asta e valabil pentru toți.
        Prost este cel care spune și care ignoră realitatea crudă.

        • Gicu Hugi Răspunde

          au mai fost tragedii dom’le, iar noi tot aici suntem… vezi cele 2 razboaie mondiale

          sau acolo au fost toate familiile cu eroi decedati la razboi perfect sanatosi mental?

          • ...

            Nu dar asta am făcut cu mânuța noastră și se putea evita. Asta încerc să explic. Dar pe decidenți îi doare în pluă și undeva la 1,5 m lateral dreapta. Efectul e pe termen lung și foarte lung.

  2. Satmarean Răspunde

    Adevărul e că o bolonzânt cu tătu lumea asta și e rea și spurcată din cale afară de când cu pandemia asta. E jale cu J mare !!!

  3. AziNu Răspunde

    Reclama mascata. Bine ca nu zice sa te prezinti la stomatolog de la “simptome post covid” Si pe aia dc o pus-o in poza? Arata de parca o scos-o dintr-o masina de spalat. Sa nu zic de ochii aia falsi care stau sa-i pice si de buzele alea de zici ca le-o scos ditre buci. Cu tot fardu si efecte de photoshop , tot se vede ca-i ploua in gura si ca impinge vagoane. O vrut sa arate ca poti sa-ti tencuiesti fatzaul? Nu i-o iesit

    • Azi Da Răspunde

      Esti tampit, chiar nu ai ce face decat sa-ti versi dejectiiile pe-acilea? Mars!

      • AziNu Răspunde

        Azi da AKA Gicu Hugi ai observat ca tu nu comentezi la postari, tu comentezi doar la oameni. Esti bolnav

  4. Peter K Răspunde

    Nu am citit articolul decat pe diagonola, dar m-am oprit sa zic atata:
    Mama, ce frumoasa e doctorita asta!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      De gustibus non discutandum. Altfel spus “tencuiala” face omul.

    • dorel costel Răspunde

      Tu de fapt nu ai citit articolul pe diagonală. Te-ai uitat la poză și la niște repere numai de tine știute ca să-ți clătești ochii. Dar doctorița e ORL-istă, deci poți apela la ea pentru îmbunătățirea performanțelor tale într-ale văzutului. Poate se descurcă și acolo, că tot cu O începe și aia ca și oftalmologia. Succes!

  5. danuta Răspunde

    Doamna doctor pe langa ca e frumoasa e si un bun specialist dedicat profesiei..asa ca cine nu o cunoaste sa nu mai debiteze ineptii

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Reclama de orice fel inclusiv cea negativă tot reclamă se cheamă.

    • AziNu Răspunde

      Ba hai sa lasam linguseala la o parte si sa aplicam regula de egalitate intre femei si barbati: E urata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.