Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Ce au în comun oamenii care lucrează cu mâinile

Șansele sunt ca, în eventualitatea în care lucrezi cu mâinile, împărtășești multe în comun cu alte persoane care fac același lucru. Prin unele cercetări s-a descoperit relația dintre genetică, mediul în care trăim și tipul de învățăcei care suntem cu toții: kinestezici, vizuali sau auditivi.

Kinestezicii sunt cei care învață cel mai eficient prin activități fizice. Ei sunt, de asemenea, numiți „oameni de acțiune” și reflectă tipul de creier „al conexiunilor”, care este comun în rândul mașiniștilor, mecanicilor, fabricanților, electricienilor, asamblorilor, sudorilor etc. și a altor persoane care lucrează în mod profesional cu mâinile lor (de exemplu, pictori, sculptori, dulgheri etc.).

Persoanele cu o abilitate naturală de a lucra bine cu mâinile tind să posede abilități motorii fine excepționale, ce includ coordonarea mușchilor mici – de obicei în mâini și degete – cu ochii, pentru a realiza mișcări precise. Aceste abilități sunt cele care au permis speciei homo sapiens în urmă cu mii de ani să domine lumea înconjurătoare și au făcut posibile activități precum artizanatul uneltelor de piatră și crearea focului. Coordonarea mâini-ochi este una dintre acele abilități utile care sunt important de dezvoltat. Ne poate ajuta în multe sarcini întâlnite astăzi. O modalitate de a crește această abilitate recomandată de mulți experți este să joci sporturi mentale și jocuri video. Și când o faci de pe laptop, un al cincilea element intră în joc și acesta este mouse-ul. Aceste activități au sens, deoarece se concentrează pe timpul de reacție rapid și pe mișcări precise. Nu este surprinzător faptul că prin majoritatea metodelor de îmbunătățire a coordonării mâini-ochi se va utiliza un anumit tip de instrument, cum ar fi cărțile, în poker, fără de care, de fapt, nu s-ar putea desfășura nicio rundă. De asemenea, rostogolirea jetoanelor de poker cu ajutorul degetelor îmbunătățește coordonarea generală mâini-ochi și dexteritatea. Pokerul este un joc bazat pe strategie, dar și pe creativitate. Într-adevăr, fără a putea răspunde creativ la evoluțiile din joc, prin coordonarea mâini-ochi și prin a fi prezent în moment, nu vei putea niciodată să formulezi sau să implementezi o strategie de poker de succes.

Deși uneori se simte ca și cum întreaga lume se îndreaptă spre locuri de muncă la birou, este important să recunoaștem această clasă unică de oameni, cei care lucrează cu mâinile și au niște rezultate merituoase. Ei nu numai că au abilități naturale remarcabile pe care mulți alții nu le posedă, dar au și conștiința de sine de a lucra în cariere care să valorifice acele abilități. Iată și alte aspecte pe care le au ei în comun, pe lângă coordonarea mâini-ochi: creșterea încrederii și satisfacției, preferință pentru mediile de învățare și de lucru netradiționale, oportunități de muncă solide.

Oamenii care lucrează cu mâinile raportează în mod regulat un sentiment mai mare de mândrie, izvorât din măiestrie și bunăstare. Există forță și putere într-o persoană care a găsit o carieră care se aliniază stilului său natural de învățare. În plus, în cele mai multe domenii în care oamenii lucrează cu mâinile lor, la sfârșitul zilei, există un produs fizic pe care îl pot ține și atinge, care a rezultat din munca lor. Capacitatea de a „privi roadele muncii” este o caracteristică unică a muncii practice.

Se spune că dacă lucrezi cu mâinile la job-ul pe care îl ai, este probabil să îți placă să explorezi interese similare acasă sau în hobby-urile pe care le ai. La urma urmei, multe abilități de la locul de muncă pot fi destul de utile pentru activități care nu sunt legate de lucru. Un fabricant de metal sau un mecanic poate crea piese pentru un proiect în atelierul său de acasă și la fel de bine un mecanic poate lucra la o mașină de epocă în timpul liber. Aceste activități sunt bine aliniate cu interesele lucrătorilor și pot adăuga un sentiment suplimentar de realizare și satisfacție vieții lor.

Dacă te afli în situația unui kinestezic, adică ești un kinestezic, este util să te gândești la oportunitățile care te așteaptă să îndeplinești genul de muncă pe care o iubești cu adevărat. Unii oameni nu au niciodată șansa care ți se oferă.

 

5 comentarii

  1. Jolta Răspunde

    Ce au comun ????
    Salarul nașpa. Aproape toți sunt plătiți la salariu minim pe economie. Mai ales în domeniul textile tricotaje ,confecții ,industrie ușoară.
    Firmele Europrima , Modeprima, Youtextil, Wilburg……bat joc de angajații…….

    • Alt Roman Răspunde

      Pentru cine are atractie catre una din meseriile urmatoare: mecanic, electrician, instalator, tamplar, constructii, finisaje sunt posibilitati financiare foarte faine. Munca seriozitate si profesionalism e reteta.
      Trebuie mai multa munca si mai putin autocompatimitre.

  2. Kati Răspunde

    Știu ce zici, lucrez la Wilburg. Un salariu de mizerie.

  3. H&R Răspunde

    Ce au in comun? Nu fac parte din partide din RO.

  4. Gyuri Răspunde

    Bătături?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.