Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Concurs de gătit distractiv și la cea de-a 20-a ediție a Zilelor Culturale Partium

De mulți ani, există în istoria Zilelor Culturale Partium tradiția organizării, în Grădina Romei, a concursului de gătit, pe cât de interesant, pe atât de distractiv, în cadrul căruia echipele înarmate cu linguri de lemn și condimente cu mirosuri îmbietoare se iau la întrecere pentru a câștiga titlul de cel mai bun bucătar. Nici anul acesta nu va fi altfel, mai mult decât atât, organizatorii așteaptă deja înscrierile echipelor alcătuite din grupuri de prieteni doritori de a-și arăta priceperea în categoriile gătit la ceaun sau a preparatelor din pește.

Foarte populara gastro-bătălie se va desfășura, în acest an, în două etape: sâmbătă, 21 august, vor fi jurizate mâncărurile gătite la ceaun, iar duminică, 22 august, preparatele din pește. În ambele zile, juriul va fi prezidat de cheful Pálszabó Mihály, cavaler al gastronomiei franceze, care va sosi de la Szolnok special pentru a degusta mâncărurile pregătite la acest concurs.

„Fiecare echipă trebuie să își aducă propriul ceaun și ingredientele de care are nevoie. Noi asigurăm lemnele pentru foc, mesele și băncile, respectiv, pentru competiția de duminică, câte 4-5 kilograme de crap pentru fiecare echipă”, a comunicat Kacsó Zoltán, adăugând faptul că, la fel ca la edițiile precedente, echipele câștigătoare vor fi recompensate cu diplomă, cupă și diverse alte premii.

Toți cei care doresc să participe la această călătorie culinară se pot înscrie până cel târziu la data de 18 august 2021. Pentru competiția de sâmbătă, înscrierile se fac la Takács Zoltán, tel:  0745317275, iar pentru cea de duminică la Kacsó Zoltán, tel: 0785298217. În ambele zile, echipele sunt rugate să se prezinte la fața locului între orele 8.00 și 8.30. Până la ora 9.00 se vor face confirmările, după care va începe competiția propriu-zisă. La concurs sunt așteptați și amatorii gastronomiei care, în decursul dupăamiezilor vor avea ocazia de a degusta mâncărurile pregătite de concurenți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.