Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Coronavirus Satu Mare: 17 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.092.971 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.052.478 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.453 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 24.08.2021 (10:00) – 25.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 14 decese (7 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Neamț, Prahova, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 la categoria de vârstă 50-59, 5 la categoria de vârstă 60-69 ani, 2 la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 la categoria peste 80 de ani. 11 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 2 nu au fost raportate până în prezent comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.564. Dintre acestea, 212 sunt internate la ATI.

 

32 comentarii

  1. Știri Răspunde

    O femeie din Constanța a murit, infectată cu tulpina Delta, deși era vaccinată

    O femeie din Constanța a murit, infectată cu tulpina Delta, deși era vaccinată
    O femeie în vârstă de 63 de ani revenită în Constanța după ce a fost în Spania, infectată cu SARS-CoV-2 tulpina Delta, a murit.

    Femeia fusese vaccinată cu doză completă, dar avea multiple comorbidități.

    Două noi cazuri cu varianta Delta au fost depistate în județul Constanța, anunță Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa.

    Este vorba despre o femeie de 45 de ani, originară din Dâmbovița, vaccinată cu doză completă și despre o femeie de 63 de ani, cu istoric de călătorie în Spania.

    • Dr Răspunde

      Eficienta vaccinului nu este 100% ,asa ca se intampla , mai ales la cei mai in varsta sau cu probleme de sanatate care din aceasta cauza nu dezvolta suficienti anticorpi.
      In rest salveaza pe ceilalti .
      Alta solutie ai sau sa stea lumea in casa si tu le duci de mancare ?

      • USR PLUS (căcat) Răspunde

        Pe aia îi atacă și virusul… Care logica ….? Sunt penibili și murdari pe mâini cu sânge mulți doctori din întreaga lume…

      • Imre Răspunde

        Dle doctor mare pwula, ia zi mata cat iei de pharm$$$$$a ca sa manipulezi in halul asta oamenii, pardon vitele, sa se vaccineze, ca la cum puneti voi problema, cei injectati= vite si tu esti un grajdar, parerea mea!

    • Unul Răspunde

      Orice persoana infectata cu SARS-CoV-2 ofera sansa ca virusul sa sufere o mutatie si astfel sa apara o noua varianta de virus, care s-ar putea dovedi mai periculoasa sau mai rezistenta la vaccinurile si tratamentul disponibil, comparativ cu variantele anterioare. Concluzia expertilor in domeniu si mai ales a medicilor care ingrijesc in spitale pacientii cu COVID-19 este transanta: „Avem de ales – fie ne vaccinam pentru a termina pandemia, fie acceptam ca acest virus cauzeaza boala si moarte.”

      • Altu Răspunde

        @Unul, dacă și vaccinații se infectează, răspândesc,care e șmecheria. A, că poate ei sunt protejați de forme grave e altă poveste. Dar lăsați vrăjeală că ei nu se infectează și nu răspândesc boala. Sunt mai periculoși decât nevaccinații, ăia au simptome și stau la izolare. Dacă la un concert intră vaccinați netestați și nevaccinați testați, care sunt mai periculoși oare. Ăștia cu vaccinul lor au f..t meciul, până nu au vaccinat în draci nu au fost atâtea tulpini și variante. Trebuia lăsat virusul inițial în legea lui și azi era istorie. Așa vor fi mereu noi tulpini,vaccinuri și miliarde pt Bighpharma și restul.

        • Acelasi Răspunde

          Ai un pic de confuzie in cap. Vaccinati se pot infecta dar nu multiplica virusul deci nu pot infecta in masura in care o face un nevaccinat, chiar si asimptomatic. Nu era istorie, unii au dat in primirea abia la a doua infectare, si aici vorbim de mapamond nu de satu mare. Ai scapat, bravo tie, ai grija pe mai departe!

          • AziNu

            Acelasi tu de unde ai scos-o pe asta ca nu multiplica virusul ? Il transmit mai departe , fi sigur! Nu mai distorsiona realitatea. Si nu am auzit pe nimeni ca vaccinatii nu transmit ca nevaccinatii. Am auzit in schimb ca vaccinatii nu fac forma asa de grava ca nevaccinatii, lucru inca nedemonstrat. O sa se mai stranga statistici si aflam ce si cum. Eficenta vaccinului nu e de 100% dar de cat e? Ca deja am auzit si 39% sau mai putin pentru noua tulpina. Motiv pentru care unele tari administreaza a 3-a doza. Am vazut comentariul unui medic care spunea de unul vaccinat care o murit de la covid ca daca era nevaccinat situatia ar fi fost mai grava. Asa se pune problema. O murit dar putea sa moara si mai tare. Sa fie mai mort ca mortu, daca nu se vaccina. Inca e doar o teorie asta cu eficienta vaccinului pentru noua varianta. Cand moare un vaccinat se spune ca a avut comorbiditati. Acelasi lucru s-a spus la peste 99% din cei care au murit de covid de cand e pandemia inainte sa apara vaccinul si dupa: a avut comorbiditati. La antene (nu ii cred pe cuvant) au spus ca Arafat a trimis acu cateva zile la niste spitale cate 20 de teste si a dat ordin sa le trimita inapoi pozitiv. Poate e vrajeala , poate nu. Doar zic cum justifica unu la antene aparitia valului 4 la noi

        • Acelasi Răspunde

          …si stai cu ochii pe Bigpharma sa nu faca afaceri.

        • Dr Răspunde

          Vaccinatii raspandesc de 10x mai putin virusul decat nevaccinatii .

          • USR PLUS (căcat)

            Sa moara cipilan? Tu chiar crezi ce mizeri vb?

          • Altu

            @Doctore pune-te de acord cu prietenii tăi. Unu zice că vaccinatii nu infectează deloc,tu zici că de 10x mai puțin,etc. Cel mai tare a fost doctorul de la spitalul unde a murit doamna de 63 vaccinată. Zicea maestrul că doamna a fost infectata cândva prin iarnă și acum nu a murit de coco ci de alte boli,dar și după un an poți ieși pozitiv la test. Penibil puțin spus. Mori de comorbiditatiti și ești nevaccinat ,ai murit de covid. Mori de comorbiditati dar ești vaccinat, atunci sigur ai murit de comorbiditati. Vaccinații nu au voie să moară de covid, și în rest orice discuție e de prisos.

          • covid 19

            @Altu poate ca stie nemteste da’ belitii lui nu cred…

      • Toti astia Răspunde

        Toti astia care fac reclama vaccinului si cantati in cor ca sta e singura solutie, pentru toti mortii in urma vaccinarii asteptam sa raspundeti in fata lui Dumnezeu in calitate de criminali, autori sau coautori, asa sa primiti rasplata, asa sa va ajute Dumnezeu, aici si dupa ce dati coltul, AMIN!

        • covid 19 Răspunde

          Se pare ca esti mare ,,credincios” daca speri ca blestemul tau sa aiba efect. Dumnezeu nu lucreaza asa.

          • Acesta

            Dar poate ne luminezi tu cum lucreaza Dumnezeu, iar eu personal nu cred ca ,toti acestia, a invocat un blestem, eu cred ca era de fapt o urare, insa voi cei cu musca pe caciula va simtiti vinovati.

    • K9 Răspunde

      Inteleg toata panica care trebuie indusa dar explicați si oamenilor cum la mare unde toti stateau gramada nu cresteau cazurile si nici in afganistan nu erau talibanii sau oamenii din orase nu purtau masti sau de vaccinare nu poate fi vorba

      • Acelasi Răspunde

        Daca asta ai inteles atunci ai inteles pe dracu!

      • Haralambie Răspunde

        Vezi ca valul 4 nici nu a inceput ca lumea si la Marius Nasta nu mai sunt locuri. Daca cineva are solutii inafara de vaccinare sa scoata pieptul la inaintare

    • Pressa Răspunde

      „Nu mai avem. S-a ocupat azi ultimul pat la Terapie Intensivă și am avut și alte două solicitări de transfer din afara Bucureștiului de alte spitale, dar nu avem unde.
      Mulți dintre pacienți ajung prea târziu la spital, mai spune medicul. „Oamenii parcă nu vor să accepte faptul că se îmbolnăvesc de Covid și stau acasă” „Sunt cazuri grave, doi sunt intubați și ventilați mecanic, ceilalți sunt cu ventilație non-invazivă. Secția nu este plină, dar oamenii vin foarte târziu, asta mă îngrijorează. Azi am internat un băiat tânăr, care are în jur de 30 de ani, ce a venit după 13 zile de evoluție de la domiciliu, nevaccinat”, a mai spus Beatrice Mahler.

    • Real Răspunde

      Directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, doctorul Cristian Oancea, a afirmat că a observat tot mai mulți pacienți vaccinați care ajung la spital cu forme severe de COVID, acuzând că aceștia ar fi fost imunizați doar fictiv, pentru a obține certificate. În urma acestor declarații, Poliția din Timișoara a început să facă verificări.
      Doctorul Cristian Oancea crede că mai mulți oameni au obținut fraudulos certificatul de vaccinare. A ajuns la această concluzie, după ce a observat cum mai mulți oameni au făcut forme severe, lucru care nu ar trebui să se întâmple în cazul pacienților imunizați. „Vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri. Oamenii induc actul medical în eroare. Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața.
      Citeşte întreaga ştire: „Este un fenomen «vaccinarea la chiuvetă»” . Anchetă la Timișoara, după acuzații de vaccinare fictivă lansate de un medic

      • x-ulescu Răspunde

        pai ce scuza sa mai inventeze ,ca sa ascunda faptu ca vaccinu nu are nici un efect , ca pana amu ziceau ca cei vaccinati nu fac forme grave,acuma sunt contrazisi de realitate si fac ce stiu mai bine ,, dezinformeaza

        • Y-escu Răspunde

          x-ulescule ,baga tu ce solutii ai pentru scaparea de pandemie ,ca altfel lockdownul te asteapta ,declaratiile,si masca peste tot .
          Ca vaccinul si-a pierdut din eficienta tot nevaccinatii sunt de vina ca asa virusul a avut masa de propagare si posibilitate de mutare in alte variante mai periculoase.
          Se lucreaza la updatarea vaccinului la noile variante ,dar propagandistii antivaccin fara sa vrea fac un bine pentru Pharma ,asa tot vor fi nevoie de noi vaccinuri .

          • x-ulescu

            vaccinatii ( cu hartie ) NU sunt testati dar pot transmite virusu ,se pot infecta ,pot muri , nevaccinatii cu test NEGATIV …sigur NU pot transmite virusu

  2. Info Răspunde

    Astfel, vaccinul Pfizer-BioNTech a devenit cu 14% mai puţin eficient la 90 de zile de la rapel, iar serul AstraZeneca a scăzut în eficienţă cu 8 procente, de la 69% la 14 zile de la a doua doză la 61% la 90 de zile de la rapel.

    La aproximativ patru luni şi jumătate de la a doua doză, serul Pfizer se află aproape pe picior de egal cu AstraZeneca în ceea ce priveşte prevenirea infecţiilor cu o încărcătură virală înaltă, spune Koen Pouwels, unul dintre cercetătorii de top ai Universităţii Oxford.

    „Niciun vaccin nu protejează complet împotriva infecţiilor cu varianta Delta. Rata mică de spitalizări de până acum arată că, măcar în această privinţă, vaccinurile previn dezvoltarea unor forme severe de Covid”, spune Penny Ward, profesor de medicină farmaceutică invitat la King’s College din Londra, subliniind numărul mic de decese cauzate de coronavirus prin comparaţie cu primele valuri ale pandemiei.

  3. ... Răspunde

    Stimabililor pretinși ziariști! Eu cred că nu o să vă mai citesc o perioadă. Imediat cum ați pus articolul repede ați trântit la propriu vreo 4 comentarii apocaliptice ca să fie activitate pe site, mă gândesc. Nu știu cât primiți pentru astfel de acțiuni dar este deja penibil și foarte regretabil. Mai ales că de o vreme nu mai știți cum să mai scoateți cămașa că deja vă contraziceți singuri. Mă gândesc că oentru prostia și incoerența voastră tot antivaxeri sunt de vină? Măi să fie!
    PS. Dacă mai era “Ștefan Gheorghiu” nu cred că reușeați să absolviți. E deja jalnic ce produceți. Puțin îmi pasă dacă vă supărați. De cât mai mulți covid să aveți parte!

  4. Altu Răspunde

    Belitu lui Dumnezeu,ce spune în acel link, că în teorie vaccinații nu transmit virusul ca un nevaccinat,dar transmit. Și cel mai important încă se studiază. “While it is possible, Dr. Cardona says that the ability to transmit COVID-19 may occur at a lower rate. She adds that this could also be a reality for people who don’t have a good immune response to vaccines.

    “The elderly, those with immune or chronic health conditions or those with underlying health disorders may not have the best protective response to vaccines, such as the COVID-19 vaccines. We are still collecting data and doing ongoing research about the vaccine responses in these vulnerable populations.” Doctori ca și Cardona ăsta, avem și noi. Trebuia de la început să spună te vaccinezi ești protejat de moarte,nu, te riști cum am făcut eu. Și nu îmi pare rău, m-am imunizat natural. Nu vrajeli,te vaccinezi salvezi planeta,bunicii, vecinii, cățelul, etc. Nu tată, te vaccinezi ,te salvezi doar pe tine, și aia POATE. Mă vaccinez, îmi risc viața să merg la mare,concert, stadion, restaurant,etc. Oameni fără minte.

  5. x-ulescu Răspunde

    Pentru prima oara in istoria umanitatii , oamenii pot transmite o boala,pe care nu o au ,celor care s-au imunizat impotriva ei
    DR. Lynn Flynn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.