Ultima actualizare: azi, 22:09

Locale

Coronavirus Satu Mare: 23 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 27 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.094.870 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.053.507 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 946 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.490 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 26.08.2021 (10:00) – 27.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 19 decese (11 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Neamț, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintre cele 18 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 la categoria 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 ani. 16 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.763. Dintre acestea, 238 sunt internate la ATI.

30 comentarii

  1. Viorica Răspunde

    Incet dar sigur urca ,si vad ca tot mai multi tineri ,sanatosi au probleme .
    Dintre cele 18 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 la categoria 40-49 ani , 2 pacienți decedați nu prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

    • glumetzu Răspunde

      Da , ca lumea nu se vaccineaza : mai bine ma arunc de la etajul 10 dacat sa urc in avion cu parasuta !

  2. E....I Răspunde

    De ce e diferit valul 4. Medic: Întâi se ocupă ATI, cu cei care nu s-au dumirit de ce să se vaccineze. Secțiile de Terapie Intensivă sunt pline de bolnavi pentru că tinerii stau acasă până când boala COVID-19 se agravează, a explicat la Digi24 medicul Emilian Imbri. Medicul a spus că valul 4 este diferit față de celelalte în sensul că primele care se ocupă în spitale sunt secțiile de terapie intensivă.

    “În primele faze ale pandemiei era invers. Explicația este că acum au rămas nevaccinații, cei care nu s-au dumirit încă de ce trebuie să se vaccineze, cei care și-au cumpărat adeverințe fără să se imunizeze. Practic, aceștia sunt cei care se îmbolnăvesc”, a declarat medicul.Emilian Imbri a subliniat că au rămas nevaccinați foarte mulți tineri, care nu respectă regulile elementare.”Uitați ce e pe litoral! Acești tineri iau virusul, dezvoltă boala și nu dau importanță. După câteva zile le e greu să se îndrepte spre spital, pentru că le e teamă de spital, așa că mai stau câteva zile că poate le trece cu aspirină.
    Când ajung la spital, boala e avansată, sunt modificări în organism care sunt greu de stăvilit, iar într-o zi – două ajung în terapie intensivă. De aceea secțiile ATI sunt primele pline”, a explicat Imbri.

    • Orban Răspunde

      Stimabililor trompetisti de serviciu care faceti spume la gura ca nevaccinatii in sus, nevaccinatii in jos, dar ia ziceti in Israel ce se întâmplă ca doar aceia s-au vaccinat cu 2 sau 3 doze si au 10000 de bolnavi pe zi la o populatie de 9 milioane si ceva, deci va spun eu, tuturor papagalilor trompetisti provacxx va dau din suflet cu toata increderea si sinceritatate o multa si binemeritata m81e, spor la procesat, zdrentele dreaq.

  3. Altu Răspunde

    Ia de aici papagalilor:. CEI MAI MULȚI PACIENȚI DE LA ATI SUNT VACCINAȚI

    Beatrice Mahler a subliniat și faptul că particularitatea noi variante care-i sperie cel mai mult pe specialiști este aceea că-i afectează și pe pacienții vaccinați.

    “Un singur pacient aflat la ATI cu COVID este nevaccinat, dar are evoluție bună. Pe de altă parte, numărul de pacienți este relativ mic comparativ cu valurile anterioare, însă din datele statistice de la noi și din informațiile care ne vin din statele care au trecut și trec în continuare prin valul 4 este adevărat că varianta Delta pune probleme pentru că este mai infecțioasă și, din păcate, ajunge să infecteze și pacienți care au fost vaccinați, mai ales pe aceia care au comorbidități.”

    • Jr Răspunde

      Aia e greseala de presa s-a zis una si ziaristul a scris invers .

      • Altu Răspunde

        @Jr, altă greșeală de presă:Nicolae Dică, antrenorul secund al naţionalei României, are coronavirus. El este vaccinat anti-Covid, dar va rata următoarele trei meciuri din preliminariile CM 2020

  4. gogu Răspunde

    Prostia made in Ro
    Președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra, a atras atenția la Digi24 cu privire la scăderea puternică a dorinței de vaccinare anti-Covid. El a declarat că oamenii care se opun vaccinării anti-Covid susțin încă “teorii fabuloase” și le spun medicilor că “vaccinul conține 666” sau că nu vor mai trece “dincolo” dacă se imunizează.

  5. Altu Răspunde

    Dar ce grijulie a devenit lumea față de semenii lor, că vor să le facă bine cu forța. Cine nu se vaccinează,e strict treaba lui,moare asta e, așa a vrut. Voi vaccinații ,luați a treia doză că nu mai sunteți imuni, și veți trăi veșnic.

  6. delia Răspunde

    Sorry eu m-am externat din spital acum 3 zile,am 44 de ani,test pozitiv, a fost ca o viroza respiratorie si nu sunt vaccinata, Sunt ok ,inca n-am gust si miros, in schimb au ramas internati oameni vaccinati pe care i-am gasit acolo cand m-am internat care si acuma sunt intr-o stare destul de nasoala. Nu cred ca vaccinul are vreo treaba, depinde de organism.

    • Altu Răspunde

      Halesti kkt!

    • Dr Răspunde

      Delia ,ai avut noroc ,ai prins varianta veche , aia e cu fara gust,fara miros , Delta e mult mai periculoasa , deci solutia ramane vaccinul ,ca alta deocamdata nu este ,asta daca nu vrei sa stai in rulota in mijlocul padurii fara sa megi la magazin,munca etc.

      • Dottore doctor care nu dezinformeaza Răspunde

        Dle dottore da unde ai facut medicina, la FF, aia nu te-au invatat ca, cu cat un virus se raspandeste mai tare cu atat este mai putin periculos, altfel spus, gradul de contagiune este invers proportional cu periculozitatea pt indivizi, da ce sa faci dottore, ia pune mana si invata!

  7. x-ulescu Răspunde

    increderea populatiei in acest guwern a scazut puternic ,se vede si cati nu mai asculta guwernu cand ii indeamna sa se vaccineze , solutia este demisia guwernului mincinos ,pnl,usr,+ udmr
    Va mai amintiti cand au aparut reactiile adverse la astra-zeneca ? a iesit catu la tv si a zis ca la noi nu sunt loturile cu pricina , dar sa dovedit ca MINTESTE …ca un pnl-ist adevarat ce este

  8. @info Răspunde

    Tulpina Delta, confirmată la cinci pacienţi vaccinaţi cu schema completă
    Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că în cinci persoane au fost confirmate cu varianta Delta de coronavirus în judeţul Constanţa. Îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât toţi pacienţii sunt vaccinaţi cu schema completă.

  9. Adevaratele Stiri Răspunde

    Saptamana 16-22 august: 80.4% din cazurile noi sunt nevaccinati; 94.7% din decese de Covid sunt nevaccinati, 4% vaccinati, dar incomplet

    Saptamana 9-15 august: 82.4% din cazuri sunt nevaccinati; 97% din decese – nevaccinati, 3% vaccinati, dar incomplet

    Saptamana 2-8 august: 81.2% din cazuri sunt nevaccinati; 76.9% din decese – nevaccinati, 23.1% vaccinati, dar cu schema incompleta

    Saptamana 26 iulie – 1 august: 81.5% din cazuri – nevaccinati; 85.7% din decese – nevaccinati, 14.3% vaccinati incomplet

    Sursa: rapoartele saptamanale INSP – https://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-cazuri-confirmate-covid19

    O sa bag asta zilnic, pana cand presa locala va publica si aceste date.

    SI SA ISI BAGE NASU-N BUDA SHOSHOCII AUROLACI DE CIUDA

    • Știri false Răspunde

      Până îți iese pe nas sânge : His message was meant for his fellow Israelis, but it is a warning to the world. Israel has among the world’s highest levels of vaccination for COVID-19, with 78% of those 12 and older fully vaccinated, the vast majority with the Pfizer vaccine. Yet the country is now logging one of the world’s highest infection rates, with nearly 650 new cases daily per million people. More than half are in fully vaccinated people, underscoring the extraordinary transmissibility of the Delta variant and stoking concerns that the benefits of vaccination ebb over time.

      • Adevaratele Stiri Răspunde

        Nu ai prezentat ce-i mai important, bai cap patrat. Spune cati dintre decedati sunt vaccinati si cati nu, bai pulifrika.

      • Adevaratele Stiri Răspunde

        “Prof. Ran Balicer, who heads a committee of experts advising the Health Ministry on the coronavirus pandemic, referred to the change in a tweet on Tuesday. He wrote that the “trend” of unvaccinated people becoming the majority of new seriously ill patients is continuing, and said that on Monday, over 50 percent of the new patients in serious condition were unvaccinated.

        Despite the decreasing effectiveness of the vaccine in preventing infection, it still provides significant protection against severe illness.

        As of August 21, the Health Ministry recorded 215.9 severe COVID-19 cases per 100,000 people among the unvaccinated over the age of 60, compared to 21 per 100,000 people among those who had received two doses of the Pfizer vaccine. This makes unvaccinated older people more than 10 times as likely to experience a severe case as their immunized counterparts.

    • AziNu Răspunde

      @Adevaratele stiri , ma repet, au fost informati medicii ca nu sunt obligati sa treaca la covid cei ce au covid si sunt spitalizati. Realitatea e in spitale. Vezi ce o scris Delia mai sus, koaie…

  10. covid 19 Răspunde

    Măi ăştia care nu vă pricepeţi la cifre! Dacă o populaţie este vaccinată 75% şi vine virusul Delta la care Pfeizer nu oferă protecţie atunci infectează un nr. de indivizi din care 25% vor fi nevaccinaţi iar 75% vaccinaţi. A trage de aici concluzia că virusul trage la vaccinaţi ne duce la concluzia că, doamne, ce importantă este şcoala şi ce păcat că aţi băut cerneala! Dacă inversăm cifrele se ajunge la concluzia răsturnată cu aceeaşi lipsă de logică. Deocamdată nu se pot trage concluzii foarte ferme decât că vaccinul a fost bun pentru var. Wuhan.

    • Altu Răspunde

      Covidel19, aștept un expert să explice cum se face că Israel cu un procent de vaccinați de 80% la vârsta peste 12 ani,are 10 000 de infectați zilnic iar România cu o populație dublă și doar 30% vaccinați are 1000. Când cineva va găsi o explicație rezonabilă voi crede în el, până atunci mă f.t în el de vaccin. Așa neaoș românește.

      • Gica Barosanu Răspunde

        Ca la ei a inceput mai repede Delta. O sa vezi si la noi .In rest nu te inteleg : ai scapat cu noroc bulan de varianta usoara de wuhan si acum te dai superman indestructibilul si sperii lumea sa nu faca vaccin , ca deh este o raceala simpla .
        Zi tu CE SOLUTII ai inafara de vaccin ??????

        • Altu Răspunde

          Gicuță dragă,imunizare naturală, dacă ai auzit de așa ceva. Mâncați sănătos, beți cu moderație și faceți sport. Ce natura a făcut tot ea va rezolva, dacă și-au băgat bipezii coada,e mai complicat. Selecția naturală e sfântă, dacă ciuma nu a distrus omenirea nici covrigi nu o va face. 5 milioane în 2 ani,e fix pix, mai mulți au murit de foame. 5 milioane din 8 miliarde,un gândac în fața unui scuipat.

        • Altu Răspunde

          Eu nu zic să nu facă vaccin lumea, să facă zece dacă se poate. Eu zic ,să nu oblige pe
          cine nu vrea. Teoria că vaccinații nu se infectează și nu răspândesc e fumată demult. Că nu fac forme grave ,se studiază, să întrebăm Israelul,care deține recordul la infectări .

          • gogu the Original

            Nu te obliga nimeni sa te vaccinezi .

            “Teoria că vaccinații nu se infectează și nu răspândesc e fumată demult. Că nu fac forme grave ,se studiază, să întrebăm Israelul,care deține recordul la infectări .”
            cine stie ce este in Israel , dar atunci cum explici :
            ungurii nu poarta masca niciunde , sunt singurii care au facut meci si curse formula1 cu tribunele pline ,noi avem aproape 1000 infectati ,19 decese ,ei 189 infectati si 1 decedat .Apropo , ei sunt mult mai multi vaccinati ,266000 deja si cu al treilea.

  11. MaciLaci Răspunde

    Acum un an aproape nimeni n-a crezut in existenta virusului. Acum aproape nimeni nu crede in eficacitatea vaccinului. Tara nihilistilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.