Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Acuzaţii de agresiune la un centru de asistenţă din Satu Mare. Poliţia a deschis dosar

Poliţia Satu Mare a deschis un dosar de penal pentru purtare abuzivă după ce în spaţiul public au apărut imagini cu beneficiarii  Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoanele cu Handicap Mintal O VIAȚĂ NOUĂ care ar fi fost agresaţi de către angajaţii instituţiei.

“În urma apariției în spațiul public a unor informații referitoare la posibile cazuri de agresiune asupra unor persoane beneficiare a unui centru de asistență și îngrijire din Satu Mare, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Satu Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă. Astfel, în cadrul dosarului penal întocmit sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare polițiștii urmează să efectueze verificări pentru stabilirea situației de fapt și a identificării persoanelor implicate”, a transmis IPJ Satu Mare.

O anchetă a fost demarată şi de către conducerea Direcţiei Generale dee Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Satu Mare.

“Referitor la materialele care au apărut în presa online despre anumite acuzații grave ale unor angajați ai Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoanele cu Handicap Mintal O VIAȚĂ NOUĂ, DGASPC Satu Mare a demarat o anchetă, iar după finalizarea ei se vor lua măsurile care se impun în funcție de rezultatele investigațiilor.

Din punct de vedere instituțional, asigurăm opinia publică cu certitudine că, în situația în care se confirmă aspectele semnalate, se vor lua măsuri drastice pentru pedepsirea potențialilor vinovați. În timp util, vom comunica presei rezultatele și măsurile luate după finalizarea anchetei”, a transmis DGASPC.

Sursa FOTO: obiectiv-sm.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.