Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Coronavirus Satu Mare: 4 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 2 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.478 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.047.778 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 137 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.291 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 01.08.2021 (10:00) – 02.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 5 decese (2 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județul Călărași, Cluj, Neamț, Satu Mare și Timiș.

Dintre acestea, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 la categoria de vârstă 60-69 ani, 1 la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au înregistrat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 433. Dintre acestea, 63 sunt internate la ATI.

 

13 comentarii

  1. Englezu Răspunde

    ANALIZĂ | Rata mortalității a scăzut drastic în țările care au vaccinat cel mai mult și au intrat în valul 4. În Marea Britanie, decesele COVID au scăzut cu 90%

    Colegul meu de camera aici in Londra, antivaccinist,35 ani amu se chinuie cu boala, e cam daramat, io m-am vaccinat, nu am nimik.

  2. Info Răspunde

    Rata de infectare a depășit 1% în ultimele 24 de ore. Numărul pacienților cu COVID-19 internați la ATI continuă să crească

    • ... Răspunde

      Copy-paste de la digi. Știm și noi să citim și contrar așteptărilor tale unii (eu cel puțin) mai și citim fără să fim obligați la asta. Nu ai o părere proprie? Ceva propoziție formulată greu cu cuvintele tale?
      Sau nu ai voie?🤔😱😲
      Nu de alta dar rubrica “Comentarii” asta presupune prin definiție.

  3. Gogux Răspunde

    Cercetătorii de la Universitatea Oxford au analizat totodată tiparele de reinfectare la persoanele care au avut în trecut COVID-19. Riscul de reinfectare cu varianta Delta pare deosebit de mare în rândul persoanelor infectate anterior cu variantele Beta şi Gamma, care au fost depistate prima dată în Africa de Sud, respectiv în Brazilia.

  4. Press Răspunde

    Noul studiu a analizat abilitatea anticorpilor prezenţi în sângele persoanelor vaccinate cu schemă completă de a neutraliza Delta și Kappa, noile variante foarte contagioase.

    “Nu există dovezi ale unei ‘evadări’ pe scară largă a virusului, fapt care sugerează că actuala generaţie de vaccinuri va oferi protecţie împotriva tulpinii B.1.617”, afirmă autorii studiului, referindu-se la variantele Delta şi Kappa, notează Agerpres.

    Săptămâna trecută, o analiză realizată de Public Health England (PHE) a arătat că vaccinurile fabricate de Pfizer Inc şi AstraZeneca oferă o protecţie înaltă – de peste 90% – faţă de riscul de spitalizare asociat variantei Delta.

  5. ... Răspunde

    Iar s-au activat cioclii!!! O întrebare. V-ați comandat coșciugul pentru voi că văd că vă place. Sunteți cam morbizi. Cu cât scrieți mai mult și insistați cu atât citesc oamenii mai puțin. Eu nu zic că nu aveți dreptate dar oamenii sunt deja sătului. Cu tot cu riscurile inerente. Nu de mine vorbesc. Repet, eu m-am vaccinat. Dar am îndoieli serioase privind eficiența vaccinului față de delta. La psihologie sunteți varză.

  6. AziNu Răspunde

    Pentru Englezu Info Gogux si Press (una si aceeasi persoana) :
    The rapid spread of the Nanjing cluster to cities across the country has triggered concerns over the level of protection currently offered by Chinese vaccines against the Delta variant.
    On July 22, two days after the Nanjing cluster was first detected, a health expert in the city said the “vast majority” of those infected there had been vaccinated, except for one person under 18 years old. Airport staff, along with medical workers and border control personnel, were among the first to be vaccinated in China.
    Chinese authorities have not offered a fuller breakdown of how many subsequent cases were also vaccinated.
    Several other countries that used Chinese vaccines have also reported infections among vaccinated people. In June, Indonesian officials said more than 350 medical workers in the country had contracted Covid-19 despite being inoculated with vaccines produced by Chinese company Sinovac Biotech.
    Breakthrough cases have also been reported among people fully immunized with more effective vaccines, such as those produced by Pfizer/BioNTech and Moderna. In a report released Friday, the US CDC found that about 74% of the 469 Massachusetts residents who were infected in July had been fully vaccinated — with the Delta variant revealed as the main culprit.
    Sursa: https://edition.cnn.com/2021/08/02/china/china-covid-delta-challenge-mic-intl-hnk/index.html

    • Gogux Răspunde

      Nu am luat vaccin chinezesc ,la care se refera lungul tau citat.
      Vaccinul ajuta mult sa nu ajungi la ATI …

      • ... Răspunde

        Su cum se mai spune, speranța moare ultima.😱😱🤯😲

      • AziNu Răspunde

        Gogux dar de care ai luat?
        “Breakthrough cases have also been reported among people fully immunized with more effective vaccines, such as those produced by Pfizer/BioNTech and Moderna. In a report released Friday, the US CDC found that about 74% of the 469 Massachusetts residents who were infected in July had been fully vaccinated — with the Delta variant revealed as the main culprit.”

      • AziNu Răspunde

        Sa speram ca e adevarat ca ajuta sa nu ajungi la ATI. Deocamdata ajuta sa mai iei unul ca sa nu ajungi la ATI si pe urma mai vedem cate mai iei

  7. x-ulescu Răspunde

    guwernu acum e presat de stapani sa vaccineze si sa raporteze cincinalu in patru ani jumate ( pentru cine a prins epoca ) acum e momentu sa se faca presiuni ca guwernu sa respecte legea pensiilor asa cum a fost votata in parlament si aprobata de werner !!

  8. Crack Răspunde

    “Care sunt simptomele distributiei uzate?
    In primul rand veti remarca ca masina este mai lenesa, in cazul ambelor propulsoare, fie pe lant, fie pe curea. Dupa ceva timp, va face zgomot, vor aparea vibratii, nu va ceda din senin.

    Motoarele cu distributie pe curea, cand aceasta este uzata, vor face un zgomot la relanti, pe care il veti auzi daca ridicati capota. Sunetul vine din partea dreapta si este similar cu cel facut de cureaua de accesorii. Daca va intrebati cum va dati seama ca zgomotul vine de la distributie si nu de la cureaua de accesorii, atunci schimbati mai intai cureaua de accesorii, iar daca zgomotul persista, inseamna ca trebuie sa schimbati si distributia.

    Motoarele cu distributie pe lant, cand aceasta este uzata, nu fac zgomote ciudate la relanti, doar atunci cand le turati. In timpul mersului, atunci cand schimbati vitezele sau faceti frana de motor se aude un sunet metalic in partea dreapta a motorului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.