Ultima actualizare: ieri, 22:20

Locale

Coronavirus Satu Mare: 5 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.982 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.048.072 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 271 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.298 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 03.08.2021 (10:00) – 04.08.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP un decese (bărbat), al unui pacient infectat cu noul coronavirus, internat într-un spital din județul Maramureș.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani și pacientul a prezentat comorbidități. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 456. Dintre acestea, 67 sunt internate la ATI.

 

 

24 comentarii

  1. ... Răspunde

    De asta ce spuneți vaxeri? Asta ziceam și eu că tare mi-e frică că vaccinul e apă de ploaie deja! Atenție! Sunt vaccinat! Dar se pare kă kam degeaba. Noroc că măcar eu am niște anticorpi dobândiți natural și dovediți prin test.😱
    https://www.presasm.ro/satmarean-vaccinat-cu-ambele-doze-decedat-dupa-ce-s-a-infectat-cu-noua-tulpina-delta/

    • Vaxon Răspunde

      Bai esti nepun ?
      Scrie clar ca eficienta este de 94% deci din 100 , 6 oameni care fac anticorpi putini din cauza problemelor imunitare de care stiu sau nu si pot avea probleme .Dar restul de 96% beneficiaza de protectie fata de cei nevaccinati care sunt la ruleta ruseasca …
      In rest anticorpii dobanditi prin trecere prin boala scad rapid ,deci nu te avanta.
      Cel mai eficient este cine a trecut prin boala fara mari probleme , a tras doua vaccinuri Vector si apoi un rapel cu Pfizer sau Moderna.

      • ... Răspunde

        Deci virusul care l-a omorât pe ăla cu vaccinul făcut însemnă că trebuie să citească urgent ce ai scris și să-și reconsidere poziția? indiferent ce aberezi acolo un om a murit cu vaccin complet făcut. Punct. Sper din tot sufletul ca tu să fii următorul. Prera ușor arunci cu vorbe goale!

        • gogu the Original Răspunde

          Zi tu daca esti asa atotstiutor , ce alta solutie ai ? ???????????????????????????

          • ...

            Tratament cu pastile și cu antivirale ca la orice gripă. Doar pentru asta bigpharma ar trebui să lucreze mai puternic pe palierul ăsta. Sunt sigur 100% că este soluție pentru asta pentru că atunci fiecare și-ar lua tratamentul corespunzător când este cazul și nu ar mai fi așa problemă. Dar deocamdată astea sunt vise. Tocmai săpătămâna trecută Pfizer și Moderna și-au scumpit brusc vaccinul cu 25%, dar numai cel livrat căître UE!!! Ar fi și fraieri dacă nu ar face pentru că UE plătește fără să crâcnească. Pe parte de cercetare cu tratamentul convențional zici că dormitează. Problema e @Gogule că în veci nu scăpăm de virus numai cu vaccin pentru că prin definiție la fabricarea vaccinului trebuie să ai varianta de virus pe care lucrezi. Adică tot timpul ești în urma lui. Cu tratament organismul luptă singur.
            Și nu sunt eu atotștiutor. Dar asta știu și cei de la bigpharma. Ca și tratamentul pentru lecuirea definitivă a diabetului (care mă privește direct). Există deja tratament cam din 2005 în America (un doctor ungur stabilit acolo are un fel de vaccin experimental. Dar în mod interesant nu se găsesc câteva sute de mii de dollari pentru finalizare! Chelltuiala pe insulină pe un an numai pentru mine este în jur de 3200 -3300 RON. Îți dai seama ce se întâmplă dacă nu mai este nevoie? Există inclusiv pericolul ca acei bolnavi marginalizați și pe timp de pandemie lăsați în voia Domnului să revină pe câmpul muncii! Eu nu, eu și acum lucrez deci să nu vii să-mi spui că tu îmi plătești medicamentul. Dar sunt mulți care chiar nu mai pot și sunt o povară și pentru familiile lor.
            @Gogule, totul se traduce la bani. Dacă nici acum nu îți dai seama înseamnă că porți ochelari de cal. Nici pharma, nici statul nu te vrea sănătos. Dacă nu mai corespunzi parametrilor și nu mai ești un sclav bun una-două se debarasează de tine!

    • LBRT Răspunde

      Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a avertizat că spitalele se umplu iar de pacienți infectați cu Covid-19 și le-a transmis celor care ezită să se vaccineze din cauza reacțiilor adverse că riscă „moartea prin sufocare”, potrivit unei postări făcute miercuri

  2. Altu Răspunde

    Minciuni,cum se poate infecta un vaccinat,nu există așa ceva. Nu ,de un an ne cântă vajnicii conducători că vaccinații nu se infectează și nu transmit? Dacă și vaccinații se infectează și transmit cum se va termina pandemia, nimeni nu spune asta. În orice caz,nu te vaccinezi te riști cu covidul,te vaccinezi te riști cu eventualele efecte adverse. În ambele cazuri este o loterie. Așa că ,fiecare să aleagă cazinoul care îi place,nu să fii obligat.

    • AziNu Răspunde

      Poate ca scopul e sa aducem virusul in viatza noastra de zi cu zi, nu sa-l eradicam.Vaccinatii transmit si poarta covid la fel ca nevaccinatii.Probabil asta e scopul noului vaccin experimental. Vaccinatii se vor proteja mai putin, nu vor fi verificati, au voie sa intre in locuri aglomerate . Nevaccinatii nu se vaccineaza ca s-au protejat igienic, au pastrat distanta sociala (dovada e faptul ca nu au luat covid) etc. Si vaccinatii au pastrat distanta sociala doar ca au incredere in vaccin si in Fauci. De ce sa scapam de virus cand putem sa ne vaccinam anual? E sanatos pt Fauci si Gates

      • Vaxon Răspunde

        An unvaccinated Virginia man who thought he was “invincible” is begging Americans to get their COVID-19 shots after he was hospitalized with the virus. Travis Campbell, 43, was admitted to a hospital over a week ago and has been posting videos from his ICU bed. His wife and two children have also fallen sick with the coronavirus. Campbell wrote in one post: “I have never been this sick in my life!! My whole family has COVID, I truly regret not getting the vaccine… I’m over the stupid

    • Gica Barosanu Răspunde

      Altule , acum ca tu ai avut noroc sa scapi prin boala , te crezi mare si tare , vezi ca si cei ca tine pot lua Delta ! si crapa !

  3. Vaxx Răspunde

    Procurorii din Italia cer date despre moartea unui român de 47 de ani vaccinat. Informaţii din dosar: Autopsia arată tromboze majore

  4. Incredibil dar adevărat Răspunde

    Israelul a fost una dintre primele ţări care a lansat, la jumătatea lui decembrie, o vastă campanie de vaccinare, în baza unui acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer, care i-a furnizat rapid milioane de doze de vaccin, în schimbul datelor despre efectele vaccinului dezvoltat împreună cu compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech.

    Această campanie a permis vaccinarea completă a peste 55% din populaţie şi a 85% dintre adulţi, ceea ce a favorizat redeschiderea cafenelelor, barurilor, magazinelor şi o reducere a numărului de cazuri la mai puţin de 100 pe zi, de la 10.000 de cazuri pe zi în toiul epidemiei.

    În ultimele săptămâni, contaminarea a început să crească, pe fondul unei răspândiri a variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, determinând autorităţile să impună anumite măsuri, precum purtarea măştii de protecţie în locuri publice închise.

    Israelul a lansat vineri o campanie de vaccinare cu o a treia doză de vaccin anticovid a persoanelor în vârstă de peste 60 de ani.

    Peste 110.000 de persoane în vârstă au fost vaccinate cu o a treia doză de vaccin împotriva covid-19, potrivit unor date de la Ministerul israelian al Sănătăţii.

    Israelul a înregistrat marţi 3.818 de cazuri de covid-19 – un bilanţ zilnic record din martie -, iar 422 de persoane erau spitalizate, dintre care 221 în stare gravă.

    • ... Răspunde

      Nu e nimic incredibil. Demonstrează doar ceea ce intuiam. Adică faptul că probabil vaccinul e fix apă chioară pentru variantele noi de virus. De aceea trebuie urgentată identificarea unui tratament medicamentos care este mult mai facil chiar dacă să zicem ar fi mai costisitor. Organismul trebuie să învețe să lupte cu toată gama de astfel de viruși și cu variantele lui nu numai cu una pentru care este vaccinat. Dar să nu cumva să înceapă să cadă pe capete cei vaccinați cu schema completă din toamnă-iarnă cu varianta delta, lambda, kappa sau ce o mai apărea pentru că organismul nu poate lupta și așteaptă vaccinul nou. Pentru că atunci va fi jale mare.

      • Dr Haus Răspunde

        Se lucreaza si la asta , sunt rezultate promitatoare ,dar iarasi vor aparea destepti care vor spune : a fost prea repede dezvoltat tratamentul , nu stim ce efecte secundare are , mai bine asteptam altceva …

        • ... Răspunde

          @Dr Haus. Englezii au făcut un studiu pe varianta delta și pe eficiență. Au estimat o eficiență mai scăzută cu vreo 30% față de variantele inițiale de corona. Deci eu am calculat că iese cam 65% eficiență. Acum să spui că vine baubau delta și vaccinul ne apără când vezi ce se întâmplă peste tot cu vaccinați mulți și societate relaxată (UK , Israel) când știi că e doar cu puțin mai bun decât Sinovacul???? În momentul ăsta se vorbește de faptul că cei vaccinați au dreptul la mai multe relaxări pe viitor când de fapt rezultă un lucru. Ei se cred protejați. Deci implicit nu se mai feresc atâta. Se demonstrează în schimb că se pot infecta și chiar muri de delta. Avem cazuri concrete și nu una sau două. Atunci la ce e bun certificatul verde? Nu este inconștiență ca să promovezi asemenea comportament și să împarți societatea artificial în două? Ca să nu mai spun că tocmai vaccinații vor deveni foarte curând vectorii de transmitere a virusului nou. Scenariul ăsta este foarte posibil. Na, atunci să te văd eu părerolog de serviciu ce vei spune!

    • covid 19 Răspunde

      Ce-i incredibil? Pfizer a fost eficient pentru varianta aceea si nu mai este asa eficient la varianta Delta. Da’ unde-i ,,vinovatia”? Daca se va produce un vaccin eficient pt. Delta o sa sara iar besmeticii ca nu ,,se merita” ca oricum vine alta varianta? Deocamdata statisticile sunt neconcludente privind eficienta si protectia fata de Delta. Asteptam care cum crede de cuviinta, vaccinat sau nevaccinat.

      • Altu Răspunde

        @covid 19, atunci de ce obligă oamenii să se vaccineze. Nu contează ce afecțiuni ai, dacă corpul suportă ingredientele vaccinului,nu contează nimic, doar să bagi vaccinul în tine. Apoi se miră că oamenii sunt sceptici. Dacă lăsa la libera alegere fără presiuni erau mai mulți vaccinați, inclusiv eu. Dar când cineva îmi vrea binele cu forța am MARI îndoieli. Plus că o campanie condusă de politicieni,cele mai detestate persoane din țară,este sortită eșecului.

  5. AziDa Răspunde

    Te învârţi de un dosar penal după cum văd. N-ai stare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.