Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Coronavirus Satu Mare: 6 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 14 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.086.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.049.742 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 408 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.342 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 13.08.2021 (10:00) – 14.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 5 decese (2 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Botoșani, Caraș-Severin, Iași, Suceava și Municipiul București

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani și 3 la categoria de vârstă 60-69 ani și un deces la categoria 70-79 de ani. Toate decesele înregistrate în intervalul de referință sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 708 Dintre acestea,108 sunt internate la ATI.

 

24 comentarii

  1. K9 Răspunde

    Spalati-va pe maini ca pe creier va spala stirile

  2. H&R Răspunde

    Suntem in 2021, sau nu? Virusul a sters si anul?

    • H&R Răspunde

      Pentru MaciLaci

      • ... Răspunde

        @H&R, eu cred că vrea să spună că așa de bine funcționează vaccinul că parametrii, adică numărul de bolnavi ori decedați practic e la fel. Între timp a trecut un an și teoretic avem un vaccin. Numărul bolnavilor este la fel deci amploarea problemei este la fel. Deci ceva nu e bine. Sper să vină un val delta ca la carte la ăștia pe cap care s-au vaccinat și nu au făcut anterior boala. Poate se va rări numărul comentacilor de pe aici. Se pricep de minune la mâncat din oficiu maro.
        PS. De ce nu băgați copy-paste și ceva știri cu tratamente covid, pentru că până nu vom avea așa ceva în veci nu vom scăpa de #staiacasă? Nu aveți voie?

        • .... .... Răspunde

          Doi tineri de 30 de ani, fără alte afecțiuni și nevaccinați, au murit din cauza COVID-19, spune Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat ; a afirmat, vineri seară, la Digi24, că tinerii sunt mai afectaţi de varianta Delta a virusului, o variantă cu „un comportament mult mai agresiv”. El a anunțat că doi tineri, care nu erau vaccinați și nu sufereau de alte afecțiuni, au murit la spitalul Victor Babeș din București, relatează News.ro.
          Îmi pare rău de ei, la 30 de ani au decedat de COVID, i-a anunţat Spitalul Babeş şi amândoi fără comorbidităţi, dar nevaccinaţi. Repet: arma o avem”, a declarat Raed Arafat. El a mai spus că, în contextul unei rate reduse a vaccinării, este posibil un nou impact asupra secţiilor de terapie intensivă și a vorbit despre creșterea numărului de cazuri de COVID-19 odată cu revenirea din concediu și începerea şcolii.

          • ...

            @…. …. Ai citit măcar comentariul meu și ai înțeles ce am scris sau vezi că iar am apărut și te mănâncă undeva? Ai primit directivă de postare? Nici aia nu ai priceput că am trecut prin boală, am anticorpi astfel dobândiți și atenție !!! dovediți și sunt și vaccinat? Ce nu pricepi din asta? Ce crezi cioclule, că mă sperii? De la ce? Și pentru ce? Te rog citește din nou comentariul meu anterior poate ajunge până la hardul tău din a doua încercare. Ești jalnic de slab. Mă enervează că habar nu aveți de toată treaba asta dar băgați la greu articole copiate din dreapta și din stânga cu nemiluita. Faci ca pe vremea comunismului în ultimii ani, adică prezentarea știrilor de către cadre de nădejde? Ca să nu cumva să “pricepem” ceva “greșit”?

        • gogu Răspunde

          Deocamdata e la fel , daca ar fi mai multi vaccinati ar fi mai bine ,dar nu sunt ,Delta e mai agresiva .

          • ...

            @gogu, mi-e ca nu cumva să avem surprize când apare la noi delta și vom constata lucruri neplăcute. Cred că știi la ce mă refer.

          • Altu

            Când sunt zero cazuri niciun postac de serviciu. Când sunt vreo două apar guguștiuci. Ironia sorții e că tot vaccinații sunt disperați.

          • AziNu

            @altu, daca nu erau disperati nu s-ar fi vaccinat 🙂

  3. Satmareanul Răspunde

    Salutare, Pfizer, Moderna, Astra Zeneca sa returneze banii pe vaccinurile vandute guvernelor cu rezultate zero, vezi Israel. Eu sunt vaccinat cu schema completa si simt ca am luat cea mai mare teapa din viata mea. Multa sanatate tuturor!

    • Sîca Răspunde

      Vroiai să te facă de 24 de ani…? Ia-ți repede medicamentele ,să nu cazi de tot in disperare..

  4. Nimeni Răspunde

    Din punctul de vedere a autoritatilor si a medicilor, noi oamenii, suntem vazuti ca o turma( de animale, bineinteles), pe care se apuca sa o vaccineze. Baga in noi o doza de vaccin( unele animale stau de bunavoie, altele trebuie momite, altele fug… ca-n turma) , constata apoi ca nu prea ajunge o doza si vin cu a doua ca sa se obtina mult dorita imunitate de turma. Problema e ca nu ies socotelile facute, turma tot nu este in regula. Vin acuma unii specialisti si spun ca nici nu vom avea imunitatea de turma atata vreme cat apar noi variante ale virusului, intrebarea mea pentru colegii mei din turma, ar fi…ce dracu fac astia cu noi?

    • blablabla Răspunde

      @Nimeni, ce te face să crezi că ei știu ce fac? Nu vezi că totul e la nimereală?

    • Cioara Răspunde

      Tot caraiti , dar ce solutii aveti inafara de vaccinare ?
      Oameni care au incredere si au facut vaccinul :
      Sir Ian McKellen
      Prue Leith
      Andrew Lloyd Webber
      Joan Collins
      Martha Stewart
      Sir David Attenborough
      Sir Tom Jones
      Alex George
      Patrick Mower
      Marty Wilde
      Lionel Blair
      Willie Nelson
      Steve Martin
      Judi Dench
      Judy Blume
      Arnold Schwarzenegger
      Arnold Schwarzenegger
      Samuel L. Jackson
      Sean Penn
      Harrison Ford
      Tiffany Moon
      Jane Fonda
      Anthony Hopkins
      Jeff Goldblum
      etc etc

      https://www.vulture.com/2021/03/celebrities-who-got-the-covid-19-vaccine.html

      Dupa @altu si alti caposi ,astia sunt prosti si fraieri ca s-au vaccinat .

      • Altu Răspunde

        Cioroiule,ce treabă are una cu alta. După logica ta și cei care nu fac vaccinul antigripal sunt proști. Din partea mea fiecare să-si facă o mie de vaccinuri. Dar să nu oblige pe cine nu vrea. Ești vaccinat , ești protejat,NU? Așa că lasă nevaccinații să moară pe mâna lor, rămâneți pe planetă doar voi “inteligenții”

      • @Cioara Răspunde

        @Cioara, da’ Nelson Mandela nu știi s-a vaccinat? Sau Martin Luther King?
        Îmi place că l-ai pus din elan revoluționar pe Schwarzenputzer de două ori ca să fie sigur. Numai fosile pe lista ta care încă caută viața veșnică. Mai ales Schwarzenputzer ăla care a mâncat la steroizi la viața lui că ar fi ajuns pentru un continent întreg! Bune exemple ai găsit! Acum să luăm și noi ca să fim trendy? Că poate nu ne dai altfel adeverința aia de vaccinare!?😱😤🤯 Și în ce ordine să le luăm? Așteptăm cu nerăbdare răspunsul tău.
        Sau Martha Stewart care a stat puțintel la răcoare pentru niște evaziune. Sper că nu ai pretenția să o copiem și pe ea.

        • AziNu Răspunde

          Nu vedeti ce prostanac e cioara ala? Se vaccineaza ca si oameni de renume s-au vaccinat. Asa a facut si Mike Mitchell care inainte sa moara a transmis oamenilor cat de MANDRU e el ca ajuta la salvarea planetei de acest virus. S-a vaccinat pentru propaganda ca restu si a murit. Si multi alti actori care s-au vaccinat PE LANGA! Aveti grija ca daca va vaccinati si vi-i se face rau NU VETI FI PRIMITI LA URGENTE. Un prieten era sa moara de la vaccin si nu au vrut sa il primeasca de frica sa nu moara pe mana lor. Nici in ziua de azi nu l-au trecut la REACTII ADVERSE…Romanica nu are asa ceva, sa fim seriosi…. O sa ma vaccinez cand o sa fie pandemie pe bune , atunci cand oamenii o sa cada secerati pe strada (asa cum s-a “promis” de la inceput la fake TV) . Nu tzepe deastea trase la nivel mondial menite sa reduca populatia lumii pentru urmatorii 30 de ani. Habar nu are lumea cate cazuri de gripe au fost puse la covid in iarna: TOATE!!!!!

          • AziDa

            Tu debordezi de inteligenta! Miliarde de oameni s-au vaccinat si, daca ar fi fost ceva bai serios cu vaccinurile ar fi vuit lumea. Au fost cateva, si eu am cunoscut un caz care era sa moara de vaccin dar a murit dupa doua luni de alte boli. Imi doresc sa nu va vaccinati, toti pulifricii astia, carora nimeni nu le are treaba dar cred ei ca asta se intampla. Sa se reduca populatia lumii zici? Ce prostovan esti. Ti se pare ca este tintita actiunea. Eu vad ca dimpotriva cei care sunt mai civilizati au mai mari pierderi de vieti si pierderi economice. PROSTOVANE!

          • AziNu

            “Prostavane” cica. Am mai auzit speriati ca tine care vorbeau asa. Si daca o luam logic, speriatii, batranii si cei cu comorbiditati s-au vaccinat. Eu cam toti care stiu ca s-au vaccinat, au facut-o de frica virusului propagata la TV, Cunosc multi care nu s-au vaccinat si astia iau in deradere virusul. Chiar le-am recomandat la vreo 2 care nu cred in covid sa poarte totusi masti si sa pastreze normele de igiena .Ca eu cred ca exista virus si nu vreau sa fiu nici macar purtator. Un lucru e sigur , te caci pe tine de ciuda ca unii nu vor sa se vaccineze, altfel nu m-0ai fi atacat asa 😉 🙂 . Nu recomand vaccinarea celor care au dobandit anticorpi pe cale naturala

          • AziNu

            Iar tu, AziDa, daca tot crezi in ce se spune la tv , ar trebui sa crezi pe bune si cand iti spun astia ca omenirea o sa dispara de la incalzirea globala in cel mult 100 de ani! Asta spun prietenii tai la tv! nu eu. Pana acuma toate incercarile de a stopa incalzirea globala au esuat. Dupa ultimele calcule, o solutie (imposibil de realizat fara a crea haos) e sa opreasca in toata lumea fabricile, masinile pe combustie si tot ce inseamna poluare! Idea salvarii umanitatii prin depopulare a fost pusa pe masa de cativa zeci de ani pe masa si dezbatuta tot mai des. Si daca e adevarat ce se zice prin presa ca specia om o sa dispara in cateva generatii fi sigur ca cea mai buna solutie e depopularea planetei prin vaccinare . De ce prin vaccinare? Ca sa nu moara toti deodata, sa nu fie haos in economie . Se moare cu generatiile. Eu iti urez bafta si imi doresc ca oamenii incuiati la cap sa deschida ochii si sa incerce sa inteleaga ce se intampla in lume cu incalzirea globala si restu

  5. Sorin Răspunde

    Cei care v-ati vaccinat nu ii mai criticati pe cei care nu vor sa se vaccineze, fiecare stie ce e mai bine pentru el, multi s-au vaccinat de frica, altii sa poata calatori,etc. Ca esti vaccinat, ca nu,.tot te infectezi si transmiti boala, depinde de organism cat e de rezistent, dar conteaza imunitatea naturala, nu experimentala.Atata timp cat statul nu isi asuma reactiile adverse de dupa..eu nu semnez nicio declaratie pe proprie raspundere ca sunt cobai.

    • ... Răspunde

      @Sorin. Corect. Știu de prea mulți care au dezvoltat efecte adverse puternice la o zi sau două după vaccinare dar de frica să nu cumva să încapă pe mâna halatelor albe eroice și să iasă la o adică cu picioarele înainte nu au zis nimic. Sunt foarte-foarte mulți, unii chiar au tras tare acasă și s-au tratat băbește. Asta majoritatea după rapelul de la vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.