Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Coronavirus Satu Mare: 9 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 13 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.086.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.049.537 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.337 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 12.08.2021 (10:00) – 13.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 3 decese (femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Bistrița-Năsăud, Călărași, Iași.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani și 2 la categoria de vârstă 70-79 ani. 2 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități .

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 786. Dintre acestea, 102 sunt internate la ATI.

 

21 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    @Cineva. La Alba si Buzau sunt -1** cazuri nou confirmate!!! Cine vorbeste ca transexualul de pe net?

  2. Cineva Răspunde

    @Nimeni, eu nu am zis ca nu sunt de acord cu ce ai spus, Mai ales in a doua propozitie in care am inteles unde vrei sa bati. Sunt mai greu de cap poate, dar raman la aceasi parere ca in primul comment te-ai exprimat pe “neintelesul” multora.
    Si ca sa te linistesc pe tine si nu numa, uite ce zice OMS, mai rar asa stiri din partea lui GigiTv , postul Anti-Antivaccinisti cu apucaturi totalitariste:
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/oms-se-opune-vaccinarii-obligatorii-impotriva-covid-19-2-1632521
    Nu ca anteenle ar fi mai brave. Nu uitam cum protejau mafiotii ca pe … patronii lor.

    • Cineva Răspunde

      Am vrut sa zic “in al doi-lea comment” nu ” adoua propozitie” … in fine

  3. H&R Răspunde

    Vine septembrie, vine si covidul inapoi din vacanta de vara. Odihnit si cu forta noua.

  4. Nimeni Răspunde

    Eu nu sunt impotriva vaccinarii dar sunt impotriva prostiilor care se fac cu acest prilej, spre exemplu doua cazuri din Germania si Franta:

    O asistentă medicală din Germania este investigată de poliţie după ce a “vaccinat” şase persoane cu soluţie salină în loc de vaccin anti-COVID, pentru a ascunde că a spart din greşeală un flacon de Pfizer-BioNTech, relatează duminică AFP, preluată de Agerpres.
    Autorităţile au chemat circa 200 de persoane care s-au vaccinat miercuri la un centru al Crucii Roşii germane din landul Saxonia Inferioară să se prezinte de urgenţă pentru teste de anticorpi, pentru a identifica cele şase persoane cărora li s-a injectat numai soluţie salină.
    Vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină înainte de a fi administrat. Din greșeală, asistenta respectivă a scăpat şi a spart un flacon de vaccin. Mai târziu, ea a mărturisit acest lucru unui coleg, care a dat alarma. ”Femeia a declarat că motivul gestului ei a fost să evite informarea cuiva despre fiola scăpată”, afirmă poliţia.
    În urma acestui incident, autorităţile locale au introdus regula celor ”patru ochi” pentru a se asigura că în centrul de vaccinare nu se întâmplă ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin.

    În Franţa, 140 de persoane venite marţi la vaccinare într-un centru din nord-estul ţării au primit din greşeală o injecţie cu soluţie salină în locul serului Pfizer-BioNTech.

    Daca in aceste tari sunt astfel de scapari oare ce avem in Romania?

    • Altu Răspunde

      Ce noroc pe ăia,au fost salvați de la moarte. Și eu mă vaccinez dacă îmi bagă apă cu sare sau cu pălincă,bere,zamă de varză,orice numai vaccinul fantomă să nu fie. Doamne ,dă-i sănătate asistentei.

      • Prostul Răspunde

        Esti prost rau , mult mai rau dacat eu !

      • zucker Răspunde

        Tu esti inca la ideea ca Bill omoara lumea cu vaccinul.
        In state 500 copii sunt la terapie intensiva , Delta este mult mai tare.Cand acul balangane intre viata si moarte ,cel mai mic ajutor conteaza .Vaccinul poate misca acul in directia buna .Dar tu esti mare capos ,scapat de covidul light de wuhan si acum te crezi atotstiutor superrezistent.Si mai si sperii pe ceilalti … sadistule …

        • Altu Răspunde

          @băi zucker,nu vreau răul nimănui dar ce satisfacție aș avea, să îi văd pe vaccinați duși pe plaiurile vânătorii, chit că am neamuri, prieteni,colegi, vaccinați. Doar pt ideea că inteligenții se vaccinează iar proștii ,nu . Deci ,crede și nu cerceta a revenit la putere. Noua Inchiziției își pune planul în aplicare. Filmele SF de care râdeam devin realitate. Cum e cu ideea că vaccinații nu răspândesc și nu se infectează, Israel ne dă exemplu.

          • bacteriolog

            Mai bine ti-ai face probleme si analize , cei trecuti chiar usor prin covid se trezesc
            ( sau nu baga de seama ,ca nu-si fac analize ) cu tot felul de probleme medicale grave ,care nedescoperite se agraveaza.
            Covidul e mult mai rau decat ce crezi tu despre vaccin .Nu degeaba s-a gasit in virus o parte genetica din virusul HIV- sida.Chinezii lucrau la un vaccin impotriva SIDA si voiau sa foloseasca coronavirusul ca si vector.Numai ca a scapat.

        • AziNu Răspunde

          zucker ne dai si noua un link cu aia 500 de copii la terapie intensiva? sau vi cu informatii fake menite sa-i sperie pe nevacinati? Intreb pentru un prieten.
          Eu am citit altceva:
          “While fatalities were highest in people over 85 years old, catching COVID-19 can result in hospitalization and admission to an intensive care unit for a range of ages, it said. Of the more than 500 people known to be hospitalized, 18% were 45-54 years and 20% were aged 20-44 years”
          Bine si asta poate sa fie minciuna ca sursa e radioshantznews (weforum cica. O scris Gates articolul :)))) )
          https://www.weforum.org/agenda/2020/03/coronavirus-young-people-hospitalized-covid-19-chart/

          • zucker

            Nu trebuie nici un link , la tv a vorbit un medic roman ce are prieten in spital din SUA si acesta i-a zis.

          • AziNu

            LOOOOL zucker a vorbit un medic roman care are un prieten in spital din SUA loooooool hahahhahahahahahaahahah

          • zucker

            The number of kids infected with Covid-19 is soaring as the highly contagious Delta variant spreads and schools reopen, pushing children’s hospitals around the country to the brink.

            Nearly 1,600 kids with Covid-19 were hospitalized last week, according to the Centers for Disease Control and Prevention — a new seven-day record and a 27 percent increase from the week before. Tennessee’s health commissioner expects the state’s children’s hospitals to be full by the week’s end. Louisiana reached that point more than a week ago. And Arkansas’ only children’s hospital has just two ICU beds remaining.

            Study: 33% of children hospitalized with COVID-19 admitted to ICU
            Melissa Jenco, News Content Editor
            August 07, 2020
            Editor’s note: For the latest news on COVID-19, visit https://www.aappublications.org/news/2020/01/28/coronavirus.

            One-third of children hospitalized with COVID-19 were admitted to the intensive care unit (ICU), a rate similar to adults, according to a new study.

            However, the likelihood of landing in the hospital in the first place is significantly lower for children.

            Members of the Centers for Disease Control and Prevention’s (CDC’s) COVID-19-Associated Hospitalization Surveillance Network analyzed data on 576 children under age 18 years from 14 states who were hospitalized for COVID-19 between March 1 and July 25, 2020.

        • AziNu Răspunde

          Dar spunem ca nevaccinatii imprastie cu cacat. Imprastiati voi cu rahat ( aia mai speriati ) . Intr-o tzara au murit recent 3 antivaccinisti membrii unei familii : 40 , 65 si 73 de ani. E un caz atat de special incat vorbeste tot mapamondul de ei mai ales ca mezinul care s-a vaccinat a supravietuit….. A fost si CNN acolo!! Da??? Toti stau cu frica acuma si raspandesci stirea la toti nevaccinatii despre nefericitul eveniment! Telefoane , mailuri, haos mai!!! Vaccinatii se simt pe undeva in siguranta , dar tot cu frica… sti, ca atunci cand aveam 6 ani si venea mos craciun… ne bucuram dar aveam inima in gat…

  5. USR PLUS (căcat) Răspunde

    Manipulare manipulare și iarăși manipulare

  6. AziDa Răspunde

    Un bărbat care trăiește de 20 de ani într-o peșteră a mers să se vaccineze anti-COVID de-ndată ce a putut. „Îi îndemn pe toți să o facă” De Cristian Otopeanu, Sâmbătă, 14 august 2021, 10:50 Un sârb în vârstă de 70 de ani a decis, în urmă cu 20 de ani, să se retragă într-o peșteră și să locuiască singur, fără să interacționeze cu oameni. Anul trecut, a aflat că lumea se confruntă cu o pandemie, iar acum că există și un vaccin. Fără să stea pe gânduri, bărbatul a mers să se imunizeze, o decizie pe care, spune el, toți oamenii ar trebui să o ia. „Virusul nu alege”, spune Panta Petrovic, într-un interviu acordat AFP și citat de France24.
    Citeşte întreaga ştire: Un bărbat care trăiește de 20 de ani într-o peșteră a mers să se vaccineze anti-COVID de-ndată ce a putut. „Îi îndemn pe toți să o facă”

  7. Dr Haus Răspunde

    Doi tineri de 30 de ani, fără alte afecțiuni și nevaccinați, au murit din cauza COVID-19, spune Arafat De Petre Dobrescu, Sâmbătă, 14 august 2021, 10:11. Ultimul update Sâmbătă, 14 august 2021, 10:21 Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, la Digi24, că tinerii sunt mai afectaţi de varianta Delta a virusului, o variantă cu „un comportament mult mai agresiv”. El a anunțat că doi tineri, care nu erau vaccinați și nu sufereau de alte afecțiuni, au murit la spitalul Victor Babeș din București, relatează News.ro.
    Citeşte întreaga ştire: Doi tineri de 30 de ani, fără alte afecțiuni și nevaccinați, au murit din cauza COVID-19, spune Arafat

    • Raed Răspunde

      Îmi pare rău de ei, la 30 de ani au decedat de COVID, i-a anunţat Spitalul Babeş şi amândoi fără comorbidităţi, dar nevaccinaţi. Repet: arma o avem”, a declarat Raed Arafat. El a mai spus că, în contextul unei rate reduse a vaccinării, este posibil un nou impact asupra secţiilor de terapie intensivă și a vorbit despre creșterea numărului de cazuri de COVID-19 odată cu revenirea din concediu și începerea şcolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.