Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

Coronavirus Satu Mare: Un singur caz nou în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 7 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.084.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.048.481 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 255 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.313 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 06.08.2021 (10:00) – 07.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 8 decese (3 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Iași, Prahova, Vaslui și Vrancea.

Dintre acestea, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 la categoria de vârstă 60-69 ani, 2 la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 ani. Din cele 8 decese înregistrate, 6 sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 ale unor pacienți care nu au prezentat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 545. Dintre acestea, 73 sunt internate la ATI.

24 comentarii

  1. >>> Răspunde

    … (trei puncte) aveti legatura.

    • ... Răspunde

      Se cedează. Și mi se rupe de știrile astea deja. Nici nu mă mai interesează. Mergeți voi cu vaccinatul la plimbare! În UK 35% din bolnavii covid internați (deci nu au doar forme ușoare cum de vehiculează) au schema completă de vaccinare iar în Timiș 20% din bolnavii internați idem. Din toamnă mă aștept ca cei vaccinați să pice ca muștele. Probabil deja aveți explicația pregătită. Dar nu mă interesează.
      Dau cuvântul lui @>>>.

    • Cosmin Răspunde

      Cel mai spalat organ in ultima perioada este creierul. Ce ar fi daca nimeni nu ar mai urmari stirile si nu ar mai citi articolele despre tot ce trebuie sa ne uimeasca si sa ne infricoseze? Ce ar fi daca am folosi timpul in care actualmente ne spalam pe creier sa ne relaxam sau doamne fereste sa gandim

  2. dorel Răspunde

    Experții evrei și britanici au studiat pe îndelete varianta delta, că doar au material de studiu destul din păcate. Din datele lor rezultă o eficiență a vaccinului de doar 40% pentru această variantă. Nu eu spun ci ei. Așa că vaccinați-vă.🤔🤯😲

    • AziNu Răspunde

      Si eu tot asa am citit la stiri ca in Israel are eficienta de vreo 35% pentru Delta. A zis si Fauci ca trebuie schimbata strategia pentru noua varianta:
      https://www.cnbc.com/2021/07/23/delta-variant-pfizer-covid-vaccine-39percent-effective-in-israel-prevents-severe-illness.html
      Iar vorbele alea ca “but still prevents severe illness” e ca sa nu infurie populatia. Ar fi culmea sa zica ca lumea s-a vaccinat aproape degeaba. Aproame, pt ca vaccinul e eficient impotriva tulpinilor vechi, daca mai circula si alea…
      Gicu Hugi ai legatura 🙂

      • AziDa Răspunde

        Prostovane, a zis cineva că vaccinul e universal? Delta e alt virus, va fi un alt vaccin. Nu vrei să-l faci? Pagubă-n ciuperci!

        • Gusteru Răspunde

          Deja se lucreaza la vaccinul pt varianta Delta.

        • ... Răspunde

          Doar guvernul spune. Doar guvernul. Zilnic de zeci de ori oriunde apuci auzi și vezi la teve. Știi tu, chestiile alea prin care tot ne îndeamnă să mergem în continuare să ne vaccinăm. “Ca să scăpăm de virus singura șansă este să ne vaccinăm” – citez din memorie. Spală urechile și cască ochii mari.

        • AziNu Răspunde

          Mai AziDa prostavan e ala care o bagat pwla in mata si te-o conceput. Nu e alt virus, e acelasi virus care a facut mutatii. Ce vreau sa spun e ca te-ai vaccinat degeaba. Acuma tre sa iei pt V.Delta. Dar in Indonezia a aparut Delta Plus si peste 100 medici vaccinati au murit!
          https://www.voanews.com/covid-19-pandemic/indonesian-doctors-dying-covid-19-amid-surge

          • @AziNu

            …iar in America de Sud face ravagii varianta lambda despre care nu se vorbeste si se stie foarte putine. Daca ajunge aici si incep sa pice oamenii inclusiv vaccinatii pe capete iarasi va fi vina antivaxerilor si nu a marfii proaste si expirate moral bagate in oameni? Pe romaneze: daca ma vaccinez impotriva a ceva si apare intre timp un alt virus cu alte caracteristici vaccinul facut e practic aproape zero. Dar noroc ca aia vaccinatii se pot plimba cu fituica verde si fara sa mai fie testati! Cine intelege asta sa ridice mana.
            Ce este important? Sa consumam vaccinurile de pe stoc cumparate si din banii nostri fara sa judece careva cat trebuie sau sa terminam covidul odata?

    • Gigi le Grand Răspunde

      Cand este viata si moarte si 5 % conteaza, 40 chiar prinde bine, fata de nimic.

      • dorel Răspunde

        40% nu e nici jumătate. Dacă nu atinge nici măcar cifra de 50% înseamnă că e loterie. Așa spune legea statisticii. Dacă vaccinul e sigur atunci la performanța asta nu prea mai are sens să te expui. Mai pe românește: Cu asemenea parametrii nu poți lupta cu coronavirus vaccinându-te. Nu este nimic nou doar legea numerelor mari. Și la asemenea performanță să nu mai spună nimeni că din cauza antivacciniștilor e asta pentru că mulți se cred imunizați dar de fapt s-ar putea să nu fie așa și nu se mai feresc ca înainte de vaccinare. Înțelegi? În vest spitalele sunt pline cu astfel de cazuri. Iar dacă ne trezim cu focare create astfel ce ne facem…..🤔😱😱!?!?

      • AziNu Răspunde

        Gigi le Grand, (sub!) 40% inseamna ca mai bine te bazezi pe anticorpii tai.

        • @AziNu Răspunde

          Sub 40% înseamnă că e degeaba. Pentru că și la 50% statistic vorbind e degeaba. Primele vaccinuri nu aveau nici 80% eficiență și mai bine nici nu le-au folosit. Mai ales că și acum cu pandemia asta decretată de un an și jumătate mortalitatea este de 2,5%. Ca să avem mortalitate ca la gripa spaniolă mai avem de tras vreo 10 ani pe puțin (au fost 25-50 milioane de decese atunci). No, aia a fost pandemie frate!

  3. hakkate Răspunde

    Măi copiii! Se lucrează intens la un vaccin care se poate administra unfinit mai ușor. Sunt variante inclusiv pentru un spray nazal. Este foarte aproape lansarea lor pe piață. Studiile au demonstrat destul de clar că virgulă chiar dacă fac forme ușoare, nesesizabile și tinerii se pot îmbolnăvi. Astfel, având mobilitate mai mare devin vectorii transmiterii covidului. Între altele așa ar fi ajuns la mulți adulți virusul, adulți fare de frică au stat în case. Cine are copiii știe că este infinit mai ușor să vaccinezi un copil cu un spray (oricum covidul se multiplică în nas, fapt demonstrat) decât cu un ac! Disconfortul este minim. În momentul în care putem stopa răspândirea cu un instrument la îndemână (spray sau pastilă) âi care se poate administra repetat și în siguranță putem uita de pandemie. Dar atunci cineva pierde bani la greu. Paniemaieș?

    • AziNu Răspunde

      Deja exista “vaccin” sub forma de pastila. E mai usor de depozitat, nu expira asa repede, nu are asa multe reactii adverse . Daca bine tin minte, Israelul lucreaza la asa ceva . Au zis ca omoara virusul in max 14 ore de la administrare. Daca e pe bune, nu o sa ne mai vaccinam preventiv (numa de nu vrem) , ci atunci cand avem covid, luam o pastila. Asa o sa scapam de oamenii astia “de stiinta” din comentarii care sustin ca nevaccinatii sunt de vina pt covid. Astia care confunda politicienii cu medicii. P.S. Medicii au fost redusi la tacere de anu trecut cand au fost amenintati ca daca dau informatii despre covid, raman fara job si li-i se ia licenta de doctorat! I-au speriat ca pe niste copii

      • AziNu Răspunde

        Am vrut sa zic ca omoara virusul in max 24 ore. Acuma AziDa o sa isi scoata din gura pwla pe care o suge si o sa zica ca sunt analfabet. Asta e

        • hakkate Răspunde

          @AziNu. Da. Cam asta se învață la epidemiologie. Unii uită intenționat ce au învățat. În momentul în care împiedici ca acel nenorocit de virus să se multiplice în organism, și s-a demonstrat că asta se întâmplă în nas și în partea superioară a sistemului respirator, ca să scriu în limbaj de bucătărie nu mai ai tu treabă cu tot felul de alte chestii! Interese mari, ce mai!😱😱🤯😲
          Pentru că în momentul în care dă de gazdă și se folosește de organismul uman reacționează și se modifică. De aceea trebuie să se reducă pe cât posibil contactul virusului cu om.
          Mă duc acum să-mi arunc diploma. O să aflu în curând că sunt paralel cu tema. Sunt destui experți autopriclamați pe aici care nu au deschis în viața lor o carte de biologie, nu sunt în stare să enumere nici măcar parțial cele 207 de oase ale corpului uman dar sunt doctor docenți în covid. Și cu suma cum laudae!😱🤯😲😤🥴

  4. Mr. manifest Răspunde

    After nearly twenty years of reading blogs, this is the only one I continue to read (and I do it without fail each and every day).

    What a wonderful experience it has been to “get to know” about this platform and all of the excellent stuff that you guys are providing.

    Thank you. Weldon and I want to encourage you to keep up the fantastic effort. I Recommend You To Check This: does zeke die in manifest in season 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.