Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Eveniment de susținere și promovare a alăptării, la Satu Mare. Participarea gratuită!

Eveniment de susținere și promovare a alăptării, la Satu Mare. Sătmărenii, mămici și tătici sau viitori părinți, sunt așteptați vineri, 6 august, începând cu ora 18.00, la Amfiteatrul Aushopping Satu Mare pentru a lua parte la un eveniment care promovează și încurajează alăptarea: Protejează alăptarea – E și responsabilitatea ta.

Evenimentul este organizat de grupul Sprijin în alăptare Satu Mare împreună cu dr. neonatolog și consultant în alăptare Roxana Varga.

„Săptămâna mondială a alăptării este celebrată anual între 1 şi 7 august. Perioada aleasă este cea în care, în 1990, a fost semnată Declaraţia Innocenti privind Protecţia, Promovarea şi Susţinerea Alăptării, de către decidenţi guvernamentali, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), UNICEF şi alte organizaţii, cu scopul de a proteja, promova şi a susţine alăptarea, potrivit www.unicef.org.

În 2021, Săptămâna mondială a alăptării (#WBW2021) are ca temă “Protejaţi alăptarea: O responsabilitate partajată” și care dorește să evidențieze legăturile dintre alăptare şi supravieţuire, sănătate şi bunăstare a femeilor, copiilor şi naţiunilor.

Alianţa Mondială pentru Alăptare (WABA) reprezintă o reţea globală de organizaţii şi persoane dedicată protecţiei, promovării şi susţinerii alăptării. Anual, WABA coordonează şi organizează Săptămâna Mondială a Alăptării iar după cum bine știți deja, grupul „Sprijin în alăptare Satu Mare‟, împreună cu dr. neonatolog și consultant în alăptare Roxana Varga, dorim să organizăm din nou un mic eveniment dedicat acestei săptămâni.

Având în vedere perioada dificilă prin care am trecut (și încă trecem) anul acesta nu dorim decât sa ne vedem, să ne VEDEM în sfârșit, să povestim puțin despre alăptare și bineînțeles să râdem și să ne simțim bine.

Ne vedem pe

6 August 2021 la

Aushopping – la groapă

Ora 18:00

*Ținuta : haine albe”, este mesajul uneia dintre moderatoarele grupului Sprijin în alăptare Satu Mare, Evelyn Chilințan.

Alăptarea este rădăcina vieții, contribuind la asigurarea sănătății atât pe termen lung, cât și pe termen scurt.

„Protejează alăptarea, e și responsabilitatea ta!

Anul 2020 ne-a făcut să înțelegem faptul că protejarea sănătății este responsabilitatea noastră principală. Alăptarea este rădăcina vieții și contribuie la asigurarea sănătății pe termen scurt și lung, o buna nutriție și siguranță alimentară.

Alăptarea a devenit o alegere, însă ea este cea mai buna opțiune pentru sănătatea mamei și copilului.

Ne vedem vineri 6 august, ora 18 la Aushoping!

Ținuta recomandată – ie sau alb”, transmite medicul neonatolog, Roxana Varga.

Un comentariu

  1. soldatu svejk Răspunde

    nu excludeti barbatii de la cursurile practice , ca va dau afara astia din uE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.