Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Un profesor a pornit cu barca din Baia Mare spre Dunăre. A trecut granița prin Satu Mare

Un profesor din Baia Mare a pornit într-o aventură inedită cu barca. Lectorul Universitar Horia Nașcu a pornit sâmbătă într-o temerară cursă nautică de peste 2.200 de kilometri. Timp de 40 de zile, băimăreanul va străbate la bordul unei ambarcațiuni Intex Mariner 3 cinci râuri: Săsar, Lăpuș, Someș, Tisa și Dunăre.

Profesorul a pornit în această aventură weekendul trecut, din Baia Mare, iar în cursul zilei de astăzi a trecut prin Satu Mare, pe râul Someș, și a traversat granița spre Ungaria.

„Scopul evenimentului este să vâslesc pe toată distanța aceasta, să fiu, pentru o vreme (câteva zeci de zile), una cu râul și natura din jur. Așa cum am început să doresc să fac acum aproape treizeci de ani. Dacă îl lărgesc, scopul devine mai complex: să vâslesc pentru toți cei care nu pot vâsli, pentru cei care cred că eu nu pot vâsli (atât), pentru râul Săsar amenajat pentru bărci de agrement, pentru un mediu fără gunoaie, pentru instituția pe care o reprezint’’, a declarat profesorul.

Băimăreanul este un promotor al protejării cursurilor de apă. El va străbate cei peste 2.200 de kilometri într-o ambarcațiune pe vâsle, pe cinci râuri: Săsar (Maramureș), Lăpuș, Someș (România, Ungaria), Tisa (Ungaria, Serbia), respectiv Dunăre (Serbia, România).

4 comentarii

  1. Succes Răspunde

    Eu unul invidiez.mult succes pe parcurs.

  2. ... Răspunde

    Întrebare. Cum a trecut granița? Vorbesc acum din punct de vedere al legalității tranzitării pe cursul de apă pentru că după cunoștințele mele exhaustive încă nu suntem în Schengen? Altfel îi doresc drum bun.
    Pentru că pe modelul ăsta ce ar fi dacă ne-am trezi cu convoaie de căpșunari care se întorc la “muncile lor în construcții” pe vaporașe sau pe din astea gonflabile? Numai de aia întreb.

  3. peda gogu Răspunde

    pe cand face traseu in sens invers ? din Dunare spre Somes , aia ar fi realizare

  4. cazma Răspunde

    Deci asta daca zice ca intr-o zi a traversat judetul Satu Mare in barca vaslind minte cu nerusinare . Pescarii stiu ca nu se poate somesul e foarte serpuit in unele locuri parca mergi inapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.