Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Festival internaţional GO52 la Negreşti Oaş. Luna evenimentelor în capitala Ţării Oaşului

Seria evenimentelor culturale şi tradiţionale continuă şi astăzi la Negreşti Oaş cu organizarea Festivalului internaţional GO52. Reprezentanţi din Slovacia, Ungaria, Ucraina şi România s-au întâlnit în capitala Ţării Oaşului în cadrul acestui proiect care are ca scop promovarea patrimoniului material, a poveştilor oamenilor şi stilurilor de viaţă din zonele menţionate.

“De câţiva ani, sub brandul ZESTREA OAŞULUI se desfăşoară o salbă de evenimente diverificate, am încercat pe gustul tuturor categoriilor şi generaţiilor de negreşteni şi nu numai, inclusiv a celor din diaspora care au sosit în această perioadă într-un număr atât de mare. Luna august de mulţi ani este declarată luna negreştenilor de pretutindeni. Din păcate, anul trecut, din cauza pandemiei nu am reuşit să organizăm evenimente, dar încercăm anul acesta, evident cu respectarea măsurilor sanitare, să creem cât mai multe evenimente. Am început din luna iulie cu tabăra de creaţie „Pe uliţele satului”, unde am avut sute de participanţi atât de acasă cât şi ai copiilor plecaţi în afara graniţelor ţării, tradiţionalul târg de produse tradiţionale, săptămâna trecută am organizat Ziua Diasporei, un eveniment care s-a bucurat de un real succes. Am avut dialoguri constructive şi consistente, dar în acelaşi timp am încercat să găsim soluţii la problemele tuturor. Am văzut multă deschidere, multă dorinţă de implicare, mult dor de casă şi multă motivaţie de a se întoarce acasă. În acest context, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie, am constribuit şi noi la implementarea unui proiect, Festivalul Internaţinal GO 52 România, care va culmina în această seară cu un spectacol folcloric excepțional, pe scena căruia vor urca artişti îndrăgiţi atât din România, cât şi din ţările partenere ale proiectului”, a spus primarul Aurelia Fedorca.

Directorul Camerei de Comerţ Satu Mare, Daniela Culic, a spus că evenimentul are loc în cadrul unui proiect european cu privire la reinventarea culturilor tradiţionale de muncă cu participanţi din România, Slovacia, Ungaria şi Ucraina. Scopul proiectului este de promovarea a patrimoniului material, a poveştilor oamenilor şi stilurilor de viaţă din zonele menţionate.

În cadrul festivalului au loc expoziţii de produse tradiţionale şi spectacol folcloric.

În această după amiază, la Negreşti Oaş vor concerta Petrică Mureşan, Lavinia Goste, Ansamblul Transilvania, Ansamblul Doruri Sătmărene, Maria Petca şi Bianca Cionca şi Maria Tripon, dar și invitați din Slovacia și Ucraina.

Primarul Aurelia Fedorca a precizat că luna evenimentelor va continua şi duminica viitoare cu un spectacol de muzică uşoară, unde vor urca pe scenă Gheorghe Zamfir cu Bere Gratis, Direcţia 5 şi alţi invitaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.